Ciekawe ile, kto od kogo będzie ugra, będzie lepszy. Teraz mamy inną władzę i mi się wydaje że POLWAX ma duże szanse na swoje roszczenie wobec Orlenu a nowe zarządu Orlenu będą chciały raczej powyrzucać tzw. trupy z szaf
Ty się zgodzę. Zmiana władzy …. Tak wszyscy bali się dowalić Obajtkowi…. Bo Zbyszek Zero by zainterweniował
I po co na siebie kłopoty ściągać. Chyba że my o czymś nie wiemy i faktycznie Polwax coś pokpił z Orlen Projektem….
Pytanie kiedy zapadnie decyzja! W sądach dość długo wszystko trwa
Moim zdaniem powinni siąść do stołu i się dogadać. A tak apropo o co tak ostro poszło że zeszli z budowy A ci nie kończą inwestycji tak ostra ją przeceniając?
To zależy od ceny gaczy, nadzieja w saudi aramco moim zdaniem , 1 kw pokaże co daje dobra cena i może tu saudi będą chcieli mieć profit poprzez wejście w spolke
Sąd przypuszczenia że to Saud….? Może sam Orlen chcieć przejąć Polwax. Nie musieli by dawać 134mln + odsetki. Sam Polwax teraz wart jest 58…. Złoty biznes. Za 1/2 odszkodowania przejmują Polwax i są do przodu drugie tyle + odsetki… nie mówiąc że mają firmę
Nawet jak by dali 7 to i tak im się opłaci.
50% to jest 15 tys szt . Więc pakiet kontrolny wyniesie 95mln PLN … a samo główne roszczenie jest na 134mln… a gdzie reszta ?
Błąd w wyliczeniach. Poza tym kupując mają fabrykę która też jest coś warta. Więc skorzystają podwójnie.
Wszystko jest kwestią tego czy faktycznie w sądzie sprawa jest do wygrania przez Polwax.
Tak zdaję sobie sprawe. Pytanie po kiego grzyba ? Ja rozumiem że chcieliby dokupić taniej akcji… ale nie ma komunikatów że ktoś zwiększył z nich udział. Kolejna kwestia to to że oni mają 50% spółki więc i tak ja kontrolują.
Moim zdaniem to wszystko jest ustawione po to by wygrać proces z orlenem, utrata wartości, że są tak poszkodowani itp. Tylko jak dlugo to jeszcze potrwa?