Raport Bieżący
Spółka: BlueTax
numer: 23/2009 data dodania: 2009-04-17 16:55:04
Zawiadomienie od akcjonariusza o zmianie udziałów ogółem w spółce publicznej
Zarząd Spółki Blue Tax Group S.A. z siedzibą we Wrocławiu informuje, iż w dniu 17 kwietnia 2009 roku po godzinie 15 otrzymał zawiadomienie od Akcjonariusza Spółki - Dariusza Wesołowskiego zamieszkałego we Wrocławiu, o zmniejszeniu swojego udziału w kapitale zakładowym Blue Tax Group S.A o następującej treści: "W dniu 14 kwietnia w transakcjach na sesji zwykłej rynku NewConnect dokonałem zbycia 2 731 101 sztuk akcji, co spowodowało zmniejszenie udziału w głosach ogółem. Jednocześnie zawiadamiam, że wyżej wskazana ilość sprzedanych akcji przekracza 1 % liczby głosów ogółem w spółce Blue Tax Group S.A. Przed pierwszą transakcją tego dnia posiadałem 8 027 096 akcji serii B, udział kapitale zakładowym 29,44 % , liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu 33 427 096 , udział w ogólnej liczbie głosów na WZ 34,89 %. Po ostatniej transakcji tego dnia posiadam 5 295 995 akcji serii B, udział kapitale zakładowym 25,56 % , liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu 30 695 995 , udział w ogólnej liczbie głosów na WZ 32,04 %". Podstawa Prawna: Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 11 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu" oraz "Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie publicznej - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
Załączniki:
20090417155606307.pdf 46.1 KB
Osoby reprezentujące spółkę
Mirosław Stanisławski Prezes Zarządu
Dnia 2009-04-17 o godz. 19:19 ~pwi napisał(a):
> > Wysyp te pozostałe 8 mil i wsydu oszczędź.
Nie 8
> tylko 18, tyle facet jeszcze posiadał po sesji 14.IV:
> 25,56% z 70,4 mln akcji = ok. 18 mln, w tym 5 295 995 akcji
> serii B.
sęk w tym że akcje imienne nie mogą trafić do obrotu więc te 12mln szt nie jest po stronie podażowej . Dlaczego akcje imienne są wartościowsze od zwykłych ? doczytaj .dlatego nie sądzę że pan Wesołowski złoży wniosek do zarządu o zamianę imiennych na zwykłe . upłynni je jednemu inwestorowi
przeanalizowałem dzięki za podpowiedz to dobre info i jeszcze... ta spółka cały czas prawie już rok spada praktycznie bez odbić a jest prawie na minimum tylko czy znajdą się chętni na zakup
WIECIE, ŻE JUŻ NIEBAWEM TA SPÓŁKA BĘDZIE KOSZTOWAŁA 18 GR. WTEDY DOPIERO JĄ ZAUWAŻYCIE. A NO WŁAŚNIE WRÓCIŁEM WCZORAJ NA BLG. NIE BEDE UKRYWAŁ, ŻE ZAKUPIŁEM DAWNO TEMU PO ŚR CENIE OKOŁO 25 GR. PÓŹNIEJ DOKUPIŁEM PO 8 I SPRZEDAŁEM CO DOKUPIŁEM PO 9 GR I TO W TYM SAMYM DNIU , DOKUPIŁEM PO 7 I SPRZEDAŁEM PO 8. CAŁOŚĆ SPRZEDAŁEM PO 10, WSZEDŁEM W VISON PRZY CENIE 12 GR I WYSZEDŁEM W CZWARTEK PO 18 GR (50% ZYSKU), KUPUJĄC WCZORAJ BLUETAXA PO 10 I JUZ TU ZOSTAJE. VISON BYŁ PO 5 GR I URÓSŁ DO 19 GR, A WTAJEMNICZENI MOWIĄ, ŻE 30 GR TO PIKUŚ. JA JEDNAK WOLE BLG, BO MAM DO NIEJ SENTYMENT. WOGÓLE NAJBLIZSZY CZAS BEDZIE NALEŻAŁ DO SPÓŁEK Z NC, ZRESZTĄ JUŻ SIE TO WIDZI.
aport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 24/2009
data dodania 2009-04-18 15:12:19
spółka BLUE TAX GROUP SPÓŁKA AKCYJNA
Istotna informacja.
Zarząd Blue Tax Group S.A. informuje, że wszczął w porozumieniu z Radą Nadzorczą postępowanie na drodze prawnej przeciwko Panu Dariuszowi Wesołowskiemu znaczącemu akcjonariuszowi spółki oraz byłemu Przewodniczącemu Rady Nadzorczej celem zabezpieczenie spółki i jej mniejszościowych akcjonariuszy przed jego działaniami na szkodę spółki.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 11 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu"
Osoby reprezentujące spółkę:
Mirosław Stanisławski - Prezes Zarządu
ale o co chodzi jak to interpretować
//na drodze prawnej// zanim coś zrobią zdąży się wysypać pytanie jak można go zmusić żeby nie sypał swoimi akcjami kto mu zabroni sąd to rok minie czy był taki przypadek w historii GPW
Przede wszystkim jeśli chodzi tylko o sypanie akcjami to nic mu nie zrobią. To nie jest zabronione. Chyba że coś przy okazji manipulował i mu udowodnią.
miał byc wielki spadek a jest taki niemrawy obrót BT jeśli popatrzymy na poprzedni tydzień ;) i raczej nie jest to złe info o wszczęciu postępowania przeciwko Panu W. Zarzadowi jednak zalerzy na tym by akcji były droższe miejmy nadzieje ze dno już osiągnęliśmy.
o co mu biega?
o nastepną wiekszą pulę,ma prawdopodobnie 3,5mln papierów(poniżej 5%) wiec na razie nie musi sie ujawniac,chce zbic kurs w dół a póżniej zebrac jednym zleceniem ile się da,chyba o to mu biega
Dobra. Miałem się nie odzywać, ale swoje w sumie swoje mam, więc mam gdzieś.
Mam tego prawie 1mln akcji, a jestem leszczem. Jeśli wchodzi jakaś ekipa, z której każdy ma do wciągnięcia ponad 1mln akcji, a jest ich co najmniej kilku, to muszą jakoś przytrzymać kurs. Tyle co miał Pan W (miał bo stawiam że nie ma już nic - wolumen czwartkowy ponad mln nie wziął się z powietrza) to jest nic.
Spółka jest do gry piękna:
1. Modny rynek - który dopiero rozpoczyna odbicie - do 140 punktów jeszcze ponad 300%
2. Spółka grosza - duża płynność jak na NC.
3. Rynek NC - to wyższe widełki, szybsze ich puszczanie.
4. Spółka sama w sobie jest dobra - to nie śmieć Vision.
5. Po sprzedaniu przez Pana W. akcji znika podaż, nikt tu nie jest zarobiony, nikt nie będzie sypał tak jak na Veno (miliony kupionych akcji po 2gr), czy Vision (dziesiątki milionów po 5 i 6gr).
Nie chcę sypać liczb bo kurs będzie zależał od kilku czynników - sytuacja na szerokim rynku, sytuacji na NC i tego jaki jest poziom docelowy ludzi którzy tu weszli. Po tym co pokazało Vision (a pewnie mimo wszystko nie powiedziało ostatniego słowa) 20gr to będzie minimalny poziom. Stawiam na pobicie poprzednich maksów i zawędrowanie pod 50gr.
Zobaczymy jak będzie, ale do wygrania dużo, do stracenia niewiele.
Widzę że ht tv ma rację ktoś zbiera , kto?
Patrzę na AT i widzę że jesteśmy pod górną linią kanału spadkowego ,co to oznacza ?
Jeśli zostanie przebita do góry 11gr to mamy 25gr pierwszy przystanek
Jeśli nie to niestety spadek do 5gr
Co bardziej prawdopodobne ?
Jeśli dziś będzie info że 16 pan W wysypał resztę to jutro kosmos
Jeśli ten ktoś ujawni że zebrał 5% co jest bardzo prawdopodobne to wiecie co to oznacza
I jeszcze raport ?????????
Co wy o tym myślicie?
Ano ja to już jestem tak skołowany, że nic już nie wiem. Ciagle jakieś drzemichy wyciągają królika z kapelusza i nawet jakby sie człowiek chciał optymistycznie nastawić to nie da rady. Wyszedłem z BLG zarobiłem w 3 dni na Visin i wróciłem do BLG. Cały czas liczyłem na jakieś wybicie tutaj, ale nic z tego.
Spokojnie, spokojnie. Ja sobie dzisiaj dobrałem kolejne 150k. Czy blokujące batoniki z prawej strony nic Wam nie mówią? Widzieliście jaka była reakcja rynku podczas porannje paniki i podaży bagatela 4,5miliona z prawej strony?
Żadna! Od 9:10 do 11 może ze 100k zostało sprzedanych w bardzo małych pakietach.
Jeśli macie ochotę - zbierajcie. Jeśli nie chętnych na akcje nie zabraknie...
Dokładnie 16 wolumen był 8,5mln. Założę się, że to W. wysypywał ostatnie akcje, jeśli nie to byłoby bardzo, bardzo dziwne. Rynek zdaje się czekać na tą informację. Zresztą popatrzcie na arkusz:
Na 10gr wystawione 2xpo 500k akcji - dziwnym trafem dzisiaj rano... To jest nawet nie tyle blokowanie kursu, co delikatne nakłanianie niezdecydowanych do oddawania akcji.
Na 11 groszy jest pakiet 1mln akcji (99,99% to nie jest wystawione żeby ktoś kupił) Tak akcje to sobie można sprzedawać na WIG20, ale nie na NC. Dodatkowo na 11 groszy od dawna stoi w jednym zleceniu 1mln akcji, i 2,5 od dzisiaj, które wczoraj raz na jakiś czas pokazywało sie po 10groszy - taka zachęta dla niezdecydowanych.
Wnioski wyciągajcie sami, ale powiem Wam jedno, jak ruszy - nie wiem do ilu dojdzie, ale wiem, że podaż z 10 i 11 groszy zostanie wciągnięta dosłownie jednym strzałem. Wtedy kupujcie na ślepo ;)
Raport Bieżący
Spółka: BlueTax
numer: 25/2009 data dodania: 2009-04-22 16:04:50
Zawarcie znaczących umów
Zarząd Blue Tax Group S.A. informuje, że dnia 22. kwietnia 2009 roku wpłynęły dwie kolejne zawarte umowy franczyzowe. Pierwsza z umów została zawarta 30. marca 2009 roku z podmiotem działającym w Wejherowie na uruchomienie placówki Blue Tax Expert. Druga umowa została zawarta 9. kwietnia 2009 roku z podmiotem działającym na rynku lokalnym w Łodzi na uruchomienie placówki franczyzowej typu Blue Tax Group Express. Obie umowy zostały zawarte na okres 3 lat. Zarząd Blue Tax Group S.A. zawarł również kolejnych 11 umów o współpracy z biurami rachunkowymi i pośrednikami finansowymi działającymi w województwach: dolnośląskim, wielkopolskim, śląskim, opolskim, podkarpackim i lubuskim. Wszystkie umowy zostały podpisane w ramach strategii rozwoju Spółki Blue Tax Group i budowy sieci franczyzowej. Będą one miały wpływ na wyniki finansowe Spółki. Zarząd informuję, że do tej pory łącznie podpisał 13 umów franczyzowych i 63 umowy o współpracy. Są prowadzone końcowe rozmowy z kolejnymi potencjalnymi podmiotami, chcącymi przystąpić do sieci partnerskiej Blue Tax Group. Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
Załączniki:
Osoby reprezentujące spółkę
Mirosław Stanisławski Prezes Zarządu
W spółce wszystko w jak najlepszym porządku!
Brakuje tylko infa o braku podaży i droga otwarta, a my mamy podwójne dno - co prawda akcji po 8groszy było raptem za 5-7k, ale co tam.
Jak to pisałem jeszcze nie było infa ale natychmiast dali info co znaczy że mnie czytają .
Jeśli nie ma drugiego to wiesz co robić .
Jutro ważny dzień .
Pozdro.
Jest tu jeden co ciągnie na 3gr i niestety my barany się dajemy a jest nas miliony .
Co dziwne że stadem baranów [ ja czarny baran ] daje się manipulować jak dziećmi
Jakieś dziwne urazy i brak jednomyślności nie wróży tu nic dobrego
Jutrzejszy dzień zadecyduje czy miliony zostaną wy- -ne przez jednego
Jutro miejcie rękę na pulsie
ten kręt W. coś znowu kombinuje,bo niby kto by opylił tyle papierów po jego ostatnim infie?zbieg okolicznosci,że ktos inny sprzedawał w czwartek i piątek?
ja tam w takie zbiegi nie wierzę,
już pokazał jak wspaniale wychodzi mu mataczenie.
zakładam,że sprzedał tylko czemu nie dał infa??może Poczcie Polskiej zaginał list,w którym było info?? :-D