• Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~piotrek68 [5.173.5.*]
    Czyli czym lepsze info tym słabszy kurs .Ciekawe jakie podadzą wyniki za I kwartał 2024
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~Paweł [82.160.174.*]
    To tylko rolkarz,max dwóch. Na kurs przyjdzie czas. Normalni zaczną zaraz dokupywać.
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~Miriam [193.108.117.*]
    nikt nie ucieka z papieru tylko jest celowe zaniżanie jest luka między zleceniami..na sprzedaż.
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~naczelnikDyrektor [80.49.245.*]
    A patrz, że info było o nabyciu. :) Za parę dni info o zbyciu od głównego, to poleci na 60 groszy, a może i dalej...
    Nie ma nikogo innego z takim pakietem jaki przeszedł przez umowę
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~Kropka [37.225.84.*]
    Naucz się dziecko czytać komunikaty główny kupuję główne gruby czyli prezes.. reszta to jest nieważne a po drugie Podmiot który sprzedawał prezesowi jeden czy drugi gra do jednej bramki z Barczyńskim ten podmiot zbierał od pół roku albo i więcej papier z rynku A teraz wszystko sprzedał poza rynkiem na umowę.. nie zdziw się jak będzie kolejna sytuacja taka że będzie zbierany papier z rynku a potrm znów ktoś sprzeda na umowę czyli my ty ja zbieramy dla prezesa papier z rynku bo nie ma na to czasu A później w pakiecie mu cały Sprzedajemy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.49.245.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~Kropka [37.225.84.*]
    Naucz się dziecko czytać komunikaty główny kupuję główne gruby czyli prezes.. reszta to jest nieważne a po drugie Podmiot który sprzedawał prezesowi jeden czy drugi gra do jednej bramki z Barczyńskim ten podmiot zbierał od pół roku albo i więcej papier z rynku A teraz wszystko sprzedał poza rynkiem na umowę.. nie zdziw się jak będzie kolejna sytuacja taka że będzie zbierany papier z rynku a potrm znów ktoś sprzeda na umowę czyli my ty ja zbieramy dla prezesa papier z rynku bo nie ma na to czasu A później w pakiecie mu cały Sprzedajemy
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~naczelnikDyrektor [80.49.245.*]

W rezultacie transakcji akcjonariuszami posiadającymi ponad 5% akcji spółki będą: Radosław Barczyński (34,7%), DNLD (25,2%) oraz fundusz Q1 FIZ zarządzany przez Quercus TFI (ponad 5%), podano.

“Mój udział w akcjonariacie Capitea dotychczas był pośredni, teraz jest już bezpośredni. Ma to zagwarantować, aby spółka wypłaciła wszystkim wierzycielom układowym maksymalną kwotę środków – naszym celem pozostaje, aby była ona wyższa niż pierwotnie założono” – wyjaśnił prezes.

Z kolei partner zarządzający Abris Capital Partners – jednego z dotychczasowych udziałowców DNLD – Paweł Gieryński ocenił, że objęcie roli wiodących akcjonariuszy przez wierzycieli układowych, w tym dotychczasowego prezesa zarządu, “to logiczny i korzystny dla wszystkich krok”.
    “Zapewni on dalszą realizację naszego celu, jakim było i jest wykonanie układu oraz maksymalizacja poziomu zaspokojenia wierzycieli. Transakcja wypełnia tym samym naszą deklarację z 2018 roku, a jednocześnie definitywnie kończy nasze zaangażowanie kapitałowe w DNLD oraz Capitea” – powiedział Gieryński.

Radosław Barczyński jest wierzycielem układowym Capitea i jej prezesem zarządu od 2020 roku.

https://isbiznes.pl/2024/04/03/wierzyciele-ukladowi-zostana-wiodacymi-akcjonariuszami-capitea/
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.108.117.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    hahha no chyba kpisz ze bym to trzymal XD

do zobaczenia na 60
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~Jon [37.225.55.*]
    ~Kropka2024-04-03 18:26IP 37.225.84.*

Kedziemy w górę..na dniach
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~naczelnik [80.49.245.*]

Radosław Barczyński, prezes i wierzyciel Capitea (d. GetBack) nabył 29,9% akcji Capitea, jednocześnie przestając być udziałowcem DNLD Holdings(...)
    Ma to zagwarantować, aby spółka wypłaciła wszystkim wierzycielom układowym maksymalną kwotę środków – naszym celem pozostaje, aby była ona wyższa niż pierwotnie założono

https://inwestycje.pl/gielda/wierzyciele-ukladowi-zostana-wiodacymi-akcjonariuszami-capitea/

No to znamy powód :)
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~Ad [188.146.234.*]
    To dlaczego akcje skupuje Baczyński po to żeby stracić, on ma czas,naczelnik (pisze z małej litery) nikt z pakietem minimum 100 k nie będzie ryzykował sprzedaży po obecnej cenie bo po 60 groszy nie odkupi.ty z paroma tysiakami możesz sobie kółka robić
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~naczelnik [80.49.245.*]
    Z tego samego powodu co kupował Quercus - jest wierzycielem, wiec opłaca mu się być w akcjonariacie i mieć wpływ na to ile odzyska.
    Poza tym zauważ, że prezes tak naprawdę wymienił udziały w DNLD na udziały w Capitei.
  • Re: Ale numer tak negatywnej reakcji na info nie spodziewałem się Autor: ~Jon [37.225.55.*]
    Jon odpowiada ~Kropka2024-04-04 09:41IP 37.225.55.*
    ~Kropka2024-04-03 18:26IP 37.225.84.*

Jedziemy w górę..na dniach
[x]
CAPITEA 0,12% 0,42 2025-10-03 16:24:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.