To się nazywa dynamika ! Ale z drugiej strony czemu się dziwić - sprawdźcie ilukrotnie wzrosła w ostatnich latach liczba turystów odwiedzających np. Lublin ! Z Zamościem i Rzeszowem jest podobnie ...
Przede wszystkim, to nie dostrzegają jeszcze potencjału Lublina - najbardziej "ustudentownionego" miasta akademickiego w Polsce oraz rozwoju całej południowo-wschodniej części naszego kraju. Ten region rozwija się znacznie szybciej niż pozostałe i są doskonałe perspektywy również dla mieszkaniówki
Niestety - Lublin to nie Warszawa, więc Wikana to nie Develia. Wskaźnikowo Wikana tańsza już dziś o jakieś 20% od największych spółek z branży, a i tak rynek, delikatnie ujmując, średnio interesuje się lubelskim deweloperem.
Mi też nigdzie się nie spieszy, więc dokupuję co jakiś czas mały pakiecik Wikany. Mam przeczucie, że spółka będzie rosła wraz rozwojem Lublina. Zostawię akcje w spadku ;)
Przypuszczam, że za Q1 zysk w przeliczeniu na akcję wyniesie lekko ponad 1 zł. z perspektywą wzrostu ceny za cały rok 2024 na około 3 zł./ akcję. Tak, czy inaczej, idziemy w górę powyżej 10 zł. A co dalej, prawdopodobnie będzie dalej rosło, gdyż kierunek jest już ustalony ? Czy, moja prognoza się sprawdzi , zobaczymy !