• Czy coś się zmieniło? Autor: tresor [89.64.73.*]
    Ktoś może podpowiedzieć, czy się zmieniły plany i dopuszcza się na tym etapie dalsze istnienie spółki i przywrócenie normalnej działalności, czy nadal celem jest tylko spłata wierzycieli?
  • Re: Czy coś się zmieniło? Autor: ~Paweł [82.160.174.*]
    Nigdy celem nie była tylko spłata wierzycieli.
  • Re: Czy coś się zmieniło? Autor: ~naczelnik [80.49.245.*]
    Pawel, jeszcze palnij, że luka do domknięcia jest na 3,75zł :D

Nie raz podawałem linki ze strony Capitei - stanowisko zarządu, że układ służy zaspokojeniu wierzycieli/ma charakter likwidacyjny oraz oświadczenie nadzorcy wykonania układu że będzie wnioskował o zmianę układu jeśli będzie możliwość zaspokojenia wierzycieli w stopniu wyższym niż 25%.
    Jeszcze dochodzi do tego dzisiejsze info, że prezes odkupił akcje od głównego - tylko, że jednocześnie jest wierzycielem...
    http://feed.isbnews.pl/article.xml?id=401548
    https://www.biznesradar.pl/notowania/CAP#1d_lin_lin
    Na Biznesradar pierwsze pełne info na dole, bezpośredni link dziwnie mi podaje z hasłem dla zalogowanych.....
  • Re: Czy coś się zmieniło? Autor: tresor [89.64.73.*]
    Dzięki.
    Tak po prostu natknąłem się na spółkę, nawet nie wiedząc, że to były getback.
    Patrzę ujemne przychody więc zaczynam grzebać.
    Windykacja to dość stabilny biznes i faktycznie, gdyby to postawili na nogi, to sytuacja mogłaby się mocno zmienić na walorze.
  • Re: Czy coś się zmieniło? Autor: ~marian_koniuszko [86.41.166.*]
    Dnia 2024-04-03 o godz. 17:49 tresor napisał(a):
    >faktycznie, gdyby to postawili na nogi, to sytuacja mogłaby się mocno zmienić na walorze.

ale nie postawią, bo spłacą układ i do piachu. o ile dadzą radę spłacić. tym bardziej zatem nie ma hajsu aby zacząć inwestować i się rozwijać

[x]
CAPITEA -2,10% 0,42 2025-11-07 15:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.