Emperia w tym całym kryzysie cały czas przynosi zyski. Spółka ma zdrowe fundamenty i jasne perspektywy. Dobre wskaźniki AF. Ma także jedno, co jest bardzo istotne, a minowicie spółka jeszcze nie miała odbicia na tej fali wzrostów. Ostatnio już pachniało odbiciem, ale ciągle ktoś dołuje na koniec. Zwrócie uwagę na AT, od x czsu ciągle kurs otwiera się wyżej niż zamknięcie. To pewnie Daytraderzy liczą na wybicie i kupują na otwarcie a na koniec muszą opędzlować. Sprawa jest jasna, Emperia to tykająca bomba, która lada chwila wypali. To samo było na ABM Solid miałem papier w takim samym momencie. Też dobra spółka tylko czekała na zauważenie, a później poszła w górę jak balon z którego wyrzucono balast. Do tego w RDO dobre słowo o spółce. Kto ogląda to wie, co się działo jak w RDO mówili o spółce ZPUE. Też spółka miała dobre fundamenty i zyski mimo gorzszej koniunktury w gospodarce. Zaraz po tym jak padło na nią światło poszybowała jak F-16. Myślę, że właśnie padło światło na Emperię :)). Zapiąc pasy i trzymąc kciuki może pójdziemy świećą w górę a później korkociąg yahoo lubię ten wiatr we włosach :)
zgadzam sie (wyjatkowo). Mialem i wymieklem, ale gdy doszlo do 50 to wiem, ze wybicie musi byc. Technicznie wyglada super. Fundamentalnie chyba (musze to podkreslic bo taka mam nature) chyba nie jest zle. Moze marze maja niska i sa nieco zadluzeni, ale to jest do poprawy. To dolowanie odbywalo sie rowniez na alchemii, zenerisie, graalu. Nie wiem jak to dziala i jaki jest tego sens. Z technicznego punktu, jak dla mnie wazne jest to, ze spolka zaczyna zamykac sie na coraz wyzszych poziomach. To nie jest juz 44-45-45.50, ale 47.50. To dobry znak i jesli rynek sie nie spieprzy to ma gdzie rosnac!
Na poparcie, że nie wciskam Wam ciemnoty zapraszam do lektury moich postów. Można sprawdzić daty i porównać z AT. Spółki WDM z NC, ABM Solid, Sygnity. Czarno na białym, fakty mówią same za siebie. Nie jestem żadnym naganiaczem wszystko poparte analizą AF i AT. Zobaczycie co się będzie działo na Emperii w najbliższym czasie.
nie pisales w stulu naganiania. Emperia tak wyglada! Mam nadzieje, ze wzrosnie i to powaznie. W tej chwili zalezy troche od rynku bo jesli pojdzie w dol to z pewnoscia emperia nawet gdyby miala isc wbrew rynkowi to nie pojdzie tak jakby mogla. Nie obchodzi mnie czy to spekula bedzie windowac cene, czy fundusz (jakby on nie byl spekula! hehehe). Wiem, ze oscylatory sa na niskich poziomach, ze DMI/ADX wygenerowal sygnal kupna (to za malo, bo na razie spolka jest w beztrendziu!) i musi przebic 50, aby cos zaczelo sie klarowac. Oby, poszlo w gore. Osobiscie jestem nia zmeczony, ale czuje, ze cos sie zbiera (czucie nigdy nie jest dobrym doradca!). Teraz jednak patrze na wskazniki i inne spolki z branzy. Na tle emperii to bomi i alma wygladaja jak nadete balony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To moje osobiste zdanie. Jedyne co mi sie nie podoba to fakt, ze w obrotach za duzo jest pojedynczych transakcji o duzym wolumenie. Co z tego ze wolumen jest 50 tys. na przyklad, gdy wiekszosc z tego poszlo w jenej transackji. A tak bywa ostatnio na emperii. To mnie niepokoi. Nie wiem co to oznacza. Jak mowil moj Starszy - czlowiek uczy sie cale zycie.
Ma racje - człowiek całe życie uczy się życia, a giełda to życie.
Wracając do Emperii, to te transakcje z dużym wolumenem brałbym za dobra monetę.
Dlaczego ? A dlatego, że baton jest oznaką siły. Kto kupił dużą ilość ? . Przecież nie Mietek co gra od roku z portfelem paru tysiów. Tylko poważny gracz, a taki nie wchodzi w ciemno. My gracze mniejszego kalibru aż tak dogłebnie nie analizujemy spółki, bo w razie czego strata nie będzie taka duża jak w przypadku rekina, co wejdzie grubą kabzą.
Kupujący Grubas, to dobry znak, także tym bym się nie martwił.