Dnia 2024-04-02 o godz. 12:27 ~zen_on napisał(a): > Prawidłowe pytanie to ile może być warta spółka / kurs w przyszłości. > > Czy się uda i będzie 20 zł+, czy się nie uda i będzie leciało na łeb i szyję.
10 zł kilka lat temu to tyle samo ile dzisiaj 20 zł ! Generalnie jesteśmy tutaj robieni w ballooooona przez kłamczucha mironka i jego kolesi .....
Ryzyko wejścia w biotech na IPO jest zawsze i faktycznie też pierwsze projekty przygasły, a ID się przeciąga i trochę stracił na potencjale.
Nie zakładaj tylko że każdy tu siedzi od IPO i nic nie robi. Kupowałem od 10 do 5 zł, redukowałem też kilka razy z zyskiem w różnych podbitkach i póki co czekam dalej.
Dla mnie to raczej wygląda że kilku chłopa się obecnie czai na akcje, najlepiej dużo taniej. Stąd takie oczywiste posty. A ryzyko oczywiście ciągle zawsze jest.
Najlepszą odpowiedzią jest wysłuchanie Webinarów i czatów z pytaniami, które padły. Fakt. 4 m-ce temu zapewniono, że emisji akcji się nie przewiduje, i że analizuje się finansowanie spółki dlugiem! I co? Jajco. Już po świętach
Żyjesz przeszłością. Komercjalizacja jest dynamicznym procesem, potrzebne było 10mln i szybko się znalazło. To powinno dać do myślenia, szczególnie tym którzy pamiętają jak na Scope trzeba było emisję dopinać kolanem i Konrad musial ratować ją cashem z Cormaya, a potem wykręcił najlepszy wynik funduszowy w Polsce. Tu poszło to wszystko gładko
Do kogo to piszesz ? Do mnie j.w. czy autora wątku !? Jeśli do mnie. Jak pisałem. Jestem od początku. Pamiętam 7 mln. Akcji. Teraz mamy >13 mln. Mam się z tego cieszyć? Skoro po tylu latach jestem w miejscu, a w zasadzie in minus? (Inflacja). Dalej wierzę. Jednak muszę brać pod uwagę i inne uwarunkowania.
Zewnętrze. Co się stanie jak gruchnie w USA, i dolar odpali? Zaczną się zwijać z GPW. Jak wtedy będzie z kursem GMT? Trzeba to brać pod uwagę, tym bardziej że robi się gorąco. Istne szaleństwo. Drożeje dolar (do twardych walut) ale i drożeje złoto w dolarach u ropa! Jednocześnie pomimo wysokich stóp stóp zwrotu z obligacji USA rosną indeksy gieldowe. SP500 bije rekordy. Coś tutaj jest nie Hallo Panowie. Nie wiem tylko czy gruchnie przed czy po wyborach w USA.