• Kurs, który stoi w miejscu Autor: ~Bbb [89.171.47.*]
    Kurs niemal od tygodnia w trendzie poziomym. Co to może znaczyć? Czekamy na kwietniowe i majowe raporty a potem góra?
  • Re: Kurs, który stoi w miejscu Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    Pachnie zaliczeniem jeszcze 25 zł lub okolic. A co dalej to zobaczymy. Generalnie sentyment do spółek związanych z logistyką nie jest najlepszy póki co. Znając życie, w takich realiach wyniki jakie by nie były to nie pomogą by kurs się dźwignął, bo rynek będzie i tak niezadowolony (r/r wyniki będą na pewno gorsze). Myślę, że zapowiedź fajnej dywidendy może ruszyć kursem.

Ale to tylko moja opinia.
  • Re: Kurs, który stoi w miejscu Autor: ~Ppp [37.225.27.*]
    Dzisiaj koniec kwartału, zobaczymy.
  • Re: Kurs, który stoi w miejscu Autor: ~M78 [87.205.26.*]
    Pachnie wyprzedaniem rynku... chcesz kupić to pozostaje prawa strona koszyka... akcji na wolnym rynku dość niewiele także dobrze to wygląda.
  • Re: Kurs, który stoi w miejscu Autor: ~axaa [89.64.44.*]
    Dywidenda 2,86pln plus jeszcze 6pln jak najbardziej realne!
    Ja mówię o technice - nie wiem, gdzie tu widzisz wyprzedanie rynku. Oscylatory tego nie wskazują.

Generalnie kurs nie ma siły wybić się poza SMA15, sygnałów odwrócenia trendu spadkowego brak. Co z tego, że akcji jest mało i że trzeba brać z prawej, skoro na tych poziomach póki co nie ma chętnych na te akcje? Dlatego mówię o potencjalnych mocniejszych wsparciach, które upatruję właśnie w okolicach 25 zł...

Odbicie będzie, pytanie tylko z jakiego poziomu :-) I czy do odbicia przyczynia się wyniki, czy tylko dalej zdołują kurs. Podobnie zadziałać może wysoka/niska dywidenda. Albo jakiś zwrot polityczny (rolnicy, Ukraina), który obecnie ma duży wpływ na działalność spółki.

Ja życzę spółce jak najlepiej, sam od dawna mam akcje. Po prostu staram się obiektywnie patrzeć na sytuację. Ale tak jak pisałem, to tylko moje przemyślenia, każdy inaczej na to patrzy

• Re: Kurs, który stoi w miejscu Autor: ~M78 [212.109.134.*]
    Ja się na "technice" nie znam... wiem jedno... giełda / kurs nigdy nie porusza się tak jak sobie wyliczymy ( rożnymi sposobami )... Ja już tu 25 nie widzę... ale... spoko jak spadnie... dokupię taniej... dla mnie to nie problem.
    ja z tego samego założenie wychodzę, dla mnie to również nie problem.

Z tego co widzę, na razie moje przewidywania się nie sprawdzają, więc tym lepiej.
  • Re: Kurs, który stoi w miejscu Autor: ~Irek [46.134.70.*]
    Sprawdź sobie zeszły rok..tam też stało z 2 tyg. O ile dobrze pamiętam.. stało i tlamsilo się. A potem na 50 poszło.
  • Re: Kurs, który stoi w miejscu Autor: ~Gościu [37.248.219.*]
    Bo wtedy węgiel płynął na potęgę i pompował zyski. Teraz nikt węgla nie sprowadza i sprowadzał nie będzie bo przy kopalniach leży na składzie 20mln ton węgla. Tu zboże coś może pomóc choć jak na razie w Q4 nie było szału. Zobaczymy Q1 ale też nie spodziewam się wiele. Tu fundusze nie inwestują na zasadzie "bo w ub. roku się kisiło a potem skoczyło..." Tu muszą być zyski żeby za nimi szły może i dywidendy. Pod niski freefloat i analogie z ub roku może inwestować ulica i to ta mniej świadoma......
  • Re: Kurs, który stoi w miejscu Autor: ~Irek [46.134.70.*]
    Zgadzam się, ale wiele spółek na rynku jest napompowanych.. trzeba szukać czegoś co da zyski..a jest nie za wysoko. Tutaj może być decyzja na wyeksportowanie zboża, większy handel z Chinami, ktoś te elektryki i samochody musi rozładować itp. Oni tam nie siedzą i piją tylko kawy... myślałem co i jak. Tak przynajmniej sądzę. Banki napompowane, deweloperka tak samo, gornictwo nikt nie wie, a energetyka niepewna. Na GPW nie ma za dużo spółek technologicznych, które skorzystają na AI jak nVidia. Dlatego trzeba szukać okazji. Na ten moment, 28 zł było okazją wg mnie. Zaczną się obniżki stop, to przyjdą nowe dobre okazję jął np cps.
[x]
OTLOG -2,79% 13,22 2026-05-29 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.