Widać ze koniec kwartału chcą zakończyć z przytupem zarówno na wig20 jak i na akcjach. Pewnie premie , bonusy dla zarządzających a może po prostu mamy mega mocny rynek hehe
Prosta sprawa. Zobacz wykres historyczny. Jesteśmy na szczycie. Teraz książkowo zjazd całych giełd przez minimum pół roku. Do dna. Na PKO okolice 20 PLN. To się ciągle powtarza. Musi być jednak pretekst. Jaki zawsze się znalazł. Pewnie info coś w USA. Śmierdzą te nieruchomości komercyjne. W RFN już jest -15%. To zrobi swoje. Ciekawi mnie kiedy to nastąpi. Myślę że coś ok maja max. ja niedługo sprzedaje co mam i czekam z boku z gotówką. Czy to akcje GPW czy też zagranica. Myślę że będzie powtórka z 22 roku od maja do października zjazd ale zobaczymy. Pozdrawiam wszystkich.
Realistyczny scenariusz, zresztą gdy nawet jeszcze urośnie to ile, 5, 10%, niewiele jeśli wziąć pod uwagę b.duże ryzyko spadku kilkudziesięciu %. Zobaczymy jak to się rozwinie.
No właśnie. Już za dużo nie urośnie. Zresztą pod koniec roku analitycy wszyscy co jeden powtarzali że potencjał wzrostu to jakieś max 15% czyli się zgadza wszystko. Ja będę stał z boku z kapitałem niedługo. Cudów nie ma