Uwaga na dwa trole pod IP: 89.64.44.* i [31.0.82.*
Uaktywnili się wczoraj albo nawet dopiero dzisiaj i ostrzegają przed bankructwem spółki :D
Wg nich cena akcji jest zawyżona, bo cena emisyjna była dużo niższa :D Wg nich spółka jest na skraju bankructwa przez ograniczenie umowy z DHL :D Takich cymbałów powinno się gonić z tego forum.
Przychód spółki w 2018 r. (czyli w roku debiutu na giełdzie) wynosił ok. 4 mln zł. Cena akcji: 18 zł. Przychód spółki w 2023 r. wyniósł prawie 100 mln zł. Spadek przychodów spółki w 2024 r. z powodu ograniczenia kontraktu z DHL osiągnie poziom 12-16 mln zł .
Do tego nowy kontrakt w Chorwacji, żniwa na kontrakcie z PP. Mała ciekawostka - pojawiają się nowe automaty paczkowe PP, prawdopodobnie w wyniku realizacji kontraktu z Pointpack. Można sobie posprawdzać na mapkach, ja akurat widziałem nowe lokalizacje w Krakowie.
Zatem: bankrut? Powrót do ceny emisyjnej?
Nie sprzedawać akcji takim trolom jak "Realnie" i ten drugi klaun! Niech sobie piszą swoje pie rdolety i niech skomlą o tanie akcje.
W opracowaniu na portalu analiz szacuje się, że przychody z umowy z pocztą mogą w tym roku wynieść około 80 mln w stosunku do niespełna 16 mln w 2023. Z nawiązką zrekompensuje to zmniejszenie przychodów z umowy z DHL. Zresztą myślę, że pozostałe firmy kurierskie z którymi współpracuje Pointpack mogą tę część tortu, którego nie chce zjeść DHL przejąć.
Ale gdzie on pisał o bankructwie? Nikogo nie straszy, a jedynie podaje fakty…niewygodne jak widać dla osób chcących pozbyć się gorącego kartofla, którzy zrozumieli, że spółce z roku na rok spadają zyski o 3mln i teraz jest praktycznie na zero za 2023, wiec za 2024 będzie pewnie minus 3-5mln.
Ile mają kasy w spółce, aby je ew. pokryć? Niewypłacalność nie jest przesłanką do potencjalnego bankructwa?
Spółka ma c/z na poziomie 50-krotnie wyższym niż średnia w sektorze, co przekładając na wycenę powinna byc ok 0,5zl.
Po ile były obejmowane akcje w większości przez insiderów? Ano 10gr - sprawdziłem!
Mam dalej pisać? Kogo chcecie nabrać? Młodych, niedoświadczonych?
Ja mam ponad 20 lat doświadczenia na giełdzie i potrafię rozpoznać różne zapachy, również te nieprzyjemne.
Zmieniaj IP do woli, nie trudno poznać, że to ten sam bełkot.
Teraz piszesz o malejących zyskach :D
Wystarczy przeczytać ostatnie raporty, gdzie jest jasno napisane z czego to wynika, jakie koszty poniosła spółka w związku z kontraktem z PP i od kiedy kontrakt ma przynosić zyski. I TO JAKIE ZYSKI. Pisanie o rzekomej nadchodzącej stracie w 2024 r. pokazuje jakim jesteś ignorantem.
Frajer chce po prostu kupic.. Wielki obrońca leszczy się znalazł.. sam uprawia spekulacje na forum wypisując, że po świętach może info o wyjściu większościowego. Nie wie czego się chwycić. Sprzedam Ci doświadczony akcje jeszcze dziś po 35 będziesz brał i się cieszył że tanio.
Sprzedawać to mogli po 70 zł albo wypuszczając super info na podbitkach. Teraz mają sprzedawać za połowę ceny gdy za dwa trzy tygodnie kurs będzie wracał na 50 zł. Wymyśl coś lepszego..