No zlatują się, ale jak zwykle same prymitywy... Zero jakiejś finezji w tym naganianiu na spadki. Tylko jak zwykle: "bankructwo, zyski ujemne", itp. W czasie covidu było piękne naganianie, z jajem, pomysłowe, a teraz... Żenada.
Dla mnie to wal - w 2021r 6mln zysku, 2022r 3,5mln teraz niecałe 0,1mln. Odejdzie DHL - obstawiam 3-5mln straty za 2024. Autor wątku ma rację. Negujący to są niedoświadczeni lub mają klapki (akcje) na oczach. Jutro kolejne srogie lanie na kursie.
Dnia 2024-03-27 o godz. 16:36 ~Doświadczony napisał(a): > No zysk ujemny, to strata. Podstawy finansów!! > > > > Dla mnie to wal - w 2021r 6mln zysku, 2022r 3,5mln teraz niecałe 0,1mln. Odejdzie DHL - obstawiam 3-5mln straty za 2024. Autor wątku ma rację. Negujący to są niedoświadczeni lub mają klapki (akcje) na oczach. Jutro kolejne srogie lanie na kursie.
Dlatego, bo napisał prawdę i przytoczył fakty z raportów? Z takim podejściem i ignorancją, szybko zostaniecie wyzerowani na GPW, a myślę, że nawet ta spółka Wam to umożliwi .
Dnia 2024-03-27 o godz. 17:24 ~Realnie napisał(a): > Dlatego, bo napisał prawdę i przytoczył fakty z raportów? Z takim podejściem i ignorancją, szybko zostaniecie wyzerowani na GPW, a myślę, że nawet ta spółka Wam to umożliwi .
Dziwi mnie, że ludzie nie mają pojęcia o analizie fundamentalnej i grają jakby w kasynie byli. Tylko, że teraz, to już nie ma opcji jakiejkolwiek wygranej.
Niestety posiadanie papieru i dużą startą nie pozwala im patrzeć obiektywnie. Nie rozumiem jak można kupować takiego balona jak na rynku jest tyle niedowartościowanych spółek - chociażby wspomniane przez Ciebie JSW - notowane za 10-20% swej wartości, co mają 2 razy więcej cashu niż kapitalizacja.
Bardzo dużo czasu poświęcacie na trupa. Po co? Tylko już nie ściemniajcie, że macie misję ostrzegania innych.
Wypowiedzi niby merytoryczne, wyliczenia (mniejsze już o to, że z d...) można by pomyśleć, że faktycznie wiecie, co jest na rzeczy ale przez takie wpisy jak kurs powinieneś wynosić 0.50 groszy, RIP, naganianie na Bogdankę, JSW gdzie wykazałem kiedy tam braliście akcje i że od roku czekacie na zdjęcie z haku tracicie całą swoją wiarygodność.