oczywiście akcje MedAppa nie mam ale jako akcjonariuszy INVENTIONA, który tu był kiedyś ponad 5% udziałowcem gdy w styczniu 2022 podpompowali kurs nad 1,5 zł liczę na powtórkę na....Inventionie ;) i mówię to całkiem poważnie jak również ciekawi mnie czy nie będzie po wybudowaniu CBiR INVENTONA przy ul. Gdańskiej 108 jakiejś współpracy pomiędzy spółkami.
prawie 110 mln akcji czyli prawie 44% udział poszedł w czyjeś ręce. Najważniejsze, ze trzeba się odciąć od tego co było złe w tej spółce i wejść na dobre tory. Teraz powinien się ujawnić jakiś normalny podmiot bo chyba nie przeparkowali tych akcji na słupy pod progiem 5% bez ujawniania. Zresztą te akcje i tak nie są dopuszczone do obrotu i do czasu aż spółka nie pokaże, że jest poważnym podmiotem a nie siedliskiem zła to KNF i tak nie dopuści tych akcji do obrotu w najbliższym czasie.
Nie ma nic dobrego w informacji, która nie podaje właściciela 40% akcji,
bo jeśli tyle sprzedali wiadomi udziałowcy, a nikt nie ma powyżej 5%,
to po prostu rozproszyli akcje, żeby nie musieć się do nich przyznawać.
mają kilka dni na ewentualne podanie informacji lub komunikat Zarządu wyjaśniający sytuację. Jeśli nie będzie to akcjonariusze muszą udać się z pytaniami na najbliższym rocznym walnym które pewnie będzie w połowie roku i pytać Zarząd. Jeśli nic nie powiedzą to nic się nie zmieni. Te akcje i tak nie są dopuszczone do obrotu a zarząd GPW czy KNF nie powinien ich dopuszczać znając przecież praktyki spółek w ukrywaniu akcjonariatu. Jeśli Zarząd MedApp nie podejdzie do tematu poważnie to pozostanie dalej tylko kolejna niepoważną spółką którą rynek oleje tak jak olewa od dłuższego czasu.
więc jest to dowód że w obrocie jest 44 mln szt akcji więc mogą tu z kursem zrobić co będą chcieli jak zechcą to i 50 zł może być jak i 10 gr i niżej jak ujawni się inwestor to będziemy mieli jasny i klarowny dowód w którą stronę kurs będzie podążał
Ja w szkole się uczyłem, dlatego potrafię analizować i rozumiem fakty, a wy dalej wierzycie w bajki, jakie próbuje wam wciskać MedApp...
Gdyby poważny inwestor przejął ponad 40% akcji MedAppu, to poinformowałby spółkę wcześniej niż ci, co swoje wszystko sprzedali, bo duży udziałowiec ma swój interes w objęciu kontroli, a już nie udziałowiec nie... Skoro więc mamy wiadomość od Amidy i Blue Ring, a od nabywców nie, to sprawa jest podejrzana i rozczarowująca.