Od czasu do czasu zaglądam na fora i mam kilka spostrzeżeń.
1. Co byście wybrali 10% z 10 zł czy 9% ze 100 zł. Patrząc na wasze narzekania na rozwodnienie, co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że robię dobre ruchy odnośnie swoich inwestycji bo większość wybrałaby pierwsza opcję. Nie widzicie, że ta Spółka podobnie jak np. Scope rozwija nowe projekty aby zwiększyć wartość akcji należących do akcjonariuszy. W tej chwili projekt onkologiczny zupełnie nie jest uwzględniony w wycenę akcji. Ona się praktycznie nie zmieniła od czasu jego ogłoszenia. Akcje spółki to nie udział w domu czy samochodzie, gdzie spadek udziału ograniczyłby wam użyteczność, tu liczy się tylko wartość posiadanych akcji a nie ich % udział w akcjonariacie.
2. Czy sądzicie, że zagraniczne fundusze inwestowałyby w firmę nie licząc na istotny zysk? Oni mają nieproporcjonalnie większy dostęp do danych rynkowych niż my i doskonale wiedzą co się dzieje.
3. Inwestuje prezes i założyciele - sądzicie, że robiliby to nie wiedząc w jakim kroku zmierza transakcja i ile mogą zarobić?
4.Wreszcie, jeśli transakcja zamknie się szybko to pozyskane pieniądze wrócą do nas w formie dywidendy, gdyż stan środków na koncie jest doliczany do wartości transakcji.
5.Zamiast tracić czas na bezwartościowych rozmowach tutaj proponuję wam poświęcić go na zapoznanie się z raportami rynkowymi. Mnie pewnie jak was nie stać na te kosztujące po kilkanaście tysięcy USD, ale nawet z tych bezpłatnych można wyciągnąć wiele wniosków - jakie firmy mają jakie środki na przejęcia, jakimi obszarami są zainteresowane itp. Widać w nich też kto ma problemy na rynku POCT i z czego one wynikają. A jak nie macie na to czasu to inwestujcie przez fundusze bo bez zrozumienia MedTechu inwestujecie wyłącznie jako spekulanci. Wiedza kosztuje ale zysk z niej jest duży.
Nie chce mi się szukać ale był to chyba przed ostatni webinar gdzie to mówi o sprzedaży całej firmy i mówi że wezwanie jest bardziej korzystne od dywidendy. Porem dodał że pójdą w stronę wezwania.Było. Jak fan tej spółki takie rzeczy powinieneś wiedzieć. Ale pewnie to za mało dla ciebie, ty musisz mieć osobną wypowiedzieć Nie, nie będzie dywidendy, podkreślam nie będzie, słyszycie mnie, ja Miron to mówię