A dlaczego nie? Nad czymś wielkim pracują. Ja mam w głowie dalej słowa "to nie jest ostatnie słowo od SEGI", wypowiedziane na jednym filmie przez Prezesa. I jeśli mam być szczery, ten hit nad ktorym pracują wg mnie może być powiązany z SEGĄ. Przekonamy się już wkrótce (przy założeniu, że znowu nie kłamał z terminem) :D
Obstawiam cały czas panzer dragon saga jeżeli chodzi o tytuł od Segi. Wątpię żeby sonica dali tak mało póki co rozponawalnemu studiu. Jeżeli chodzi o tytuł, który w ocenie Prezesa ma być z segmentu AAA, to stawiałbym na Legacy of kain. Wolałbym jednak, żeby tą największą grą było PDS.
Ani Legacy of kain ani Panzer dragon saga to nie jest triple A, nie twierdzę że to gry które nie odniosły sukcesu ale rozpikselowana gra z przed 25 lat nijak się ma do terminu triple A używanego dzisiaj chociaż jasne w przypadku Zbycha pewnie chodzi o grę tego pokroju.
BTW przypomną Wam że na konferencji w zeszłym roku Zbychu mówił że to takie IP że już nie ma większych. Poważnie Panzer dragon Saga spełnia te kryteria? XD
Chyba prezesowi się zaciął przycisk i wyszło AAA. Spójrzcie ile kosztuje wydanie tytułu AAA: https://www.telepolis.pl/rozrywka/gry/ile-kosztuje-stworzenie-gry-aaa Na chwilę obecną sukcesem będzie wydanie gry na poziomie tytułu A, ponieważ do tej pory to są gry CCC
Chyba nie rozumiecie, że to ma być gra AAA, ale na KONSOLĘ SWITCH, a nie na PC. To dość istotna różnica w budżecie i samej jakości gry. Na switcha grą AAA jest Mario, który się sprzedaje w milionach sztuk, sprzedaż w milionach jest tu raczej wyznacznikiem przynależności do AAA, niż rozbudowany świat o genialnej grafice i efektach, znany z gier tego typu na PC. Jeśli zapowiedzą coś takiego, kurs poszybuje na maksima covidowej hossy.
Wyznacznikiem gry triple A nie jest sprzedaż tylko budżet... I tak Mario uznałbym za wielkie IP i nie miał bym nic przeciwko nazwaniu triple A. Legacy of kain i pd saga? Bądźmy poważni to nie jest triple A na switcha ani żadna inna konsole.
Nie wierzę, że Sega podpiszę umowę na produkcję Sonica z prostego względu. Spółka Forever ma problemy, żeby przez 3 lata zrobić HOTD 2 i PD Zwei, czyli proste gry które przechodzi się w 3h.