• Pisałem dawno PRM to lipa Autor: ~BuryMisiek [46.204.12.*]
    To firma, która będzie obciążeniem. Marki luxury Street Wear w kosmicznych cenach to nie dla Polaków. Ale co tam. Jeśli ten rok nie wykaże rentowności PRM to proszę mnie ładnie pocałować w d...
  • Re: Pisałem dawno PRM to lipa Autor: ~krowa [195.42.249.*]
    to nie jest kwestia PRM jako takiego, tylko transakcji jego zakupu i jego kosztu... z czasem PRM wspomoże wynik, ale kiedy...
  • Re: Pisałem dawno PRM to lipa Autor: ~BuryMisiek [46.204.12.*]
    Kiedy? Prezes twierdzi, że najwcześniej w 4 kwartale 2024... Ja twierdzę inaczej. Nigdy! Dlatego dzisiaj odpuszczam udział w akcjonariacie.
  • Re: Pisałem dawno PRM to lipa Autor: ~cykle [188.33.241.*]
    Dnia 2024-03-27 o godz. 14:45 ~BuryMisiek napisał(a):
    > Kiedy? Prezes twierdzi, że najwcześniej w 4 kwartale 2024... Ja twierdzę inaczej. Nigdy! Dlatego dzisiaj odpuszczam udział w akcjonariacie.

Ale dlaczego dzisiaj wychodzisz?
    Przecież w PRM S za q4 był 2x większy niż q3. Ta dynamika jest raczej zachęcająca. Na webinarze zarząd mówił,
    że w tym roku PRM idzie nawet nieco lepiej niż planowali ostatnio (w grudniu 2023). BEP planują uzyskać w q4.
    Jeśli Ci się PRM od początku nie podobał to miałeś aż nadto lepszych sesji na wyjście.
  • Re: Pisałem dawno PRM to lipa Autor: ~helpi [5.173.111.*]
    Nikt za tobą nie zapłacze ... @BuryMiśku ... fajny nick
  • Re: Pisałem dawno PRM to lipa Autor: ~blackjacki [130.255.153.*]
    a ja uważam żę celowo obniżąją ckurs akcji,,,,
  • Re: Pisałem dawno PRM to lipa Autor: ~helpi [5.173.111.*]
    MCI.Private.Ventures (Grupa MCI Kapitał) ... pisze 28/12/2022, że widzi długoterminowy potencjał wzrostu tego aktywa poparty silnym wzrostem sprzedaży w 2022. MCI uważa, że obecne wyceny spółek e-commerce są na bardzo atrakcyjnym poziomie, w szczególności lidera jakim jest ANSWEAR.

28/12/2022 zaprosił do sprzedaży 292.377 akcji po cenie 28,50.

Potem mieliśmy emisję >1 mln. po 29.

A teraz mamy to - co mamy.

Wniosek jest chyba oczywisty.
  • Re: Pisałem dawno PRM to lipa Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    helpi, mam nadzieję, że tak samo rozumiemy ten oczywisty wniosek. Skoro najlepiej poinformowani (właściciele spółki) kupowali akcje (czy to w wezwaniu, czy poprzez nową emisję) w cenach 28-29 pln, w międzyczasie okazuje się, że PRM razie sobie nieco lepiej, niż było to zakładane, to dla mniej oczywisty wniosek jest jeden akcje są niedowartościowane. Zebrało sie kilka niesprzyjających czynników, ale strukturalnei spółka jest wciąż w fazie mocnego wzrostu. Normalne, że przez rok PRM będzie obciążeniem. Oczywiście, ze jest ryzyko, że "nigdy" nie będzie rentowne. Ale dlaczego tak miałobu być. ja więrzę prezesowi. Answear dowiódł, że zna sie na e-commerce i dlatego wierzę, że w Q4 2024 PRM będzie już rentowne. A jak do tego dojdzie ożywienie konsumpcji w regionie, to zysk netto Answear w 2024 może przekroczyć 30 mln, a w 2025 40 mln. I tego sie będe trzymał, dopóki nie pokażą się informacje, mogące podważyć ten scenariusz. Na razie takich zagrożeń nie widzę.
[x]
ANSWEAR 0,35% 28,70 2025-11-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.