Też zbieram shorty, już raz mnie wywiozło i ledwo co wyszedłem tylko na niewielki minus ale to było zdecydowanie za wcześnie. Teraz to już naprawdę ile może jeszcze rosnąć ten balon? Xd
Tylko Citi dał taka ale dla mnie rosnące rekomendacje to raczej pole do skracania pozycji na akcjach. Jankesi siedzą na bankach wiec i reko od us banku musi być pożyjemy zobaczymy ale na tle banków to Mbank mocno zastanawia
Na małym wolumenie jadą up, tylko jak jakiś gruby sypnie to będzie płacz. Zobaczymy jak wyjdzie temat wyroków tsue, mało słychać ostatnio o tym a nie wierzę że jest wszystko w cenie
Pytanie czy postawienie prof. Glapińskiego przed TS nie zniechęci zagranicznych inwestorów zwłaszcza do sektora finansowego? To za jego rządów banki notują historyczne wyniki finansowe.
Mbank jak dax idzie bez opamiętania w górę ...a dane z gospodarki Niemiec każdy wie jakie są ...ta dywergencja będzie miała bolesny upadek. Po takim wzroście jaki mbank zaliczył korekta 20-30 procent wisi w powietrzu cały czas, widać że mało kto już kupuje i takie ciągnięcie na siłę
Ostatnio NN OFE kupił 14 010 akcji żeby wskoczyć ponad 5% , pomijając fakt że należy się kryminał za inwestowanie pieniędzy emerytów na takiej górce, to oni skupowali, pytanie co dalej.
Kanał wzrostowy jest w przedziale 780 - 535 , więc zasięg spadku dość spory, więc jak ten balon pęknie to może być spory zjazd
Rok temu w USA banki miały spore problemy, fed ugasił wtedy pożar...ale jak znowu wyskoczy jakiś trup co się wydarzy a postawienie glapy swoją drogą raczej wywoła spadki na złotym
Na serii czerwcowej obrót póki co 232 sztuki ale na wrześniowej 99 i to jest dziwne Szorty na czerwiec to już 1041 sztuk. Tyle nie było od kiedy pamietam
Ja patrzę raczej przez pryzmat US a tam wyglada na formacje szczytowa. Jak długo zobaczymy. A później zobaczymy ktoś słusznie zauważył ze po dywidendach okaże soe co dalej z bankami. Za dwa lata kursy mogą być w innym miejscu
No Ja ciągle trzymam już mam plusik fajny ale czekam aż w końcu jakoś mocniej walnie, póki co tak się kisi przy szczytach co mi wygląda na klasyczna dystrybucję.
Po takich wzrostach to ten drobny minus to póki co De facto nic a nie spadek. Tylko w tym roku +35%. Może teraz to dystrybucja jak ktoś słusznie zauważył. Pożyjemy zobaczymy
No nie chce to spadać wciąż i to już nie chodzi o jakąś długotrwałą zmianę trendu ale głębszą korektę. Tylko, że tutaj dopóki reszta banków jest mocna to i Mbank będą utrzymywały na powierzchni. Chociaż myślę, że już niedługo, banki jednak są mocne bez przerwy od bardzo długiego czasu.