Coś więcej powiesz, czy siedzisz przed telefonem i śledzisz ticki?
Jak byś kiedyś poczytał, co to dywidenda i zrozumiał korelację między tym ostatnim zaproszeniem a nią, to byś zrozumiał, że dziś jest ANALOGOCZNIE dzień odcięcia. Ponieważ różnica między 35 a 22 (zaokrąglone) pomnożona przez stopę redukcji daje ok. 80gr, czyli 4% w dół.
przegapiłem ciekawą sesję, gdzie od m-cy rządzi "1" sztuk piszesz przegapili, ale kto i ile by ten ktoś kupił ? 100szt ? to nie walor dla rowerzystów, więc jak widać po skupie wyplenią te niewielkie grono co pod skup wchodziło i marzyło sprzedać wszystko na raz i być zarobionym, a tu zonk. Cóż, życie, wrócicie niedługo troszkę wyżej, jak będzie espi, moze umorzenie, i wiele innych pozytywnych, nikt poza cierpliwymi z wiarusów nie rozgrywa spółki sprzedając od lat, no może czasem :) miłego wiarusy
Dnia 2024-04-19 o godz. 17:41 ~bywalec napisał(a): > przegapiłem ciekawą sesję, gdzie od m-cy rządzi "1" sztuk[...]
Witaj Bywalcze. Sesja miała rzeczywiście ciekawy przebieg i wybudziła niektórych z ostatniego marazmu. Jako, że przegapiłeś godzinę tylko 12:07 to informuję Cię, że desperat (inaczej tego nie można nazwać) zrzucił tylko 924 akcje poniżej 19 zł, by osiągnąć poziom 18:20. W tej samej minucie zlecenia stop loss uruchomiły w sumie 844 akcje poniżej 19 zł, które w tej samej minucie 12:07 zostały natychmiast skupione. I było po "ptokach". Następnie to powolny skup do 19,68 (z chwilką na 19,84) z zamknięciem na 19.66. Podczas fixingu brakowało niecałe 4k by cena na zamknięciu wyniosła 19,90. Obrót był fajny, bo prawie pół miliona zł, ze średnią ważoną dnia 19,24. W podsumowaniu: ja tam 1, 13 oraz 14 lubię i im kibicuję z "przyklaskiem", bo nie przegapiają dnia, także takiego, jak dzisiejszy. Pozdrawiam i bywaj.