Więcej niż jedno upomnienie w przeciągu 12 miesięcy oznacza, że nawet jeśli spółka opublikuje raport, to wyląduje w segmencie NC Alert i będzie notowana na 2 fixingach.
"Działamy" oznacza:
a) Ja i mój przyjaciel
b) Ja i mój laptop
c) Ja i mój pies
d) Ja i mój kot
e) Ja i moje krótkie spodenki
f) Ja i moja niespodzianka na święta dla moich ubrańców.
Ps. Ale mnie koleś wydymał, prawdziwy prezes, a ja głupi myślałem że tworzymy tribe.
"Spółki zakwalifikowane do segmentu NC Alert są usuwane z portfela indeksów oraz przeniesione do notowań w systemie kursu jednolitego" - co to znaczy dla akcjonariusza?
Po wznowieniu notowań będzie można handlować akcjami dwa razy dziennie, o 11:00 i o 15:00. Nie będzie notowań ciągłych przez najbliższe miesiące, nawet jeśli zostanie opublikowany zaległy raport.
Przecież to jest jakaś patologia ludzie. Raport to jest ich część pracy. Jak ja nie wykonuje swoich obowiązków w pracy to wytaluje a tutaj swawola. Ludzie tu wrzucili oszczędności swojego życia i jakiś gość nic sobie z tego nie robi. No jak to tak możebyć to ja nie wiem.
No może być i często jest. Gram 15 lat i już przerabiałem. Jedne spółki się pozbierały inne już nie. Najlepiej inwestować w kilka spółek co nie zmienia faktu że każdej złotówki szkoda, bo piszesz z prezesem i co innego mówi, a co innego robi. Na budowę go dać i niech odrobi ludziom krętacz. Tak myślę że jedyną szansa to że znajdzie inwestora bo w jakieś magiczne gry do wydania to nie ma co wierzyć.