"Umowa z Barclaysem jest bardzo istotna z dwóch powodów: po pierwsze to prawdopodobnie jedna z dwóch większych umów, które spółka zapowiadała w końcówce zeszłego roku. Zakładamy zatem, że wpływy z tej umowy istotnie poprawią sytuację finansową i pozwolą na oddalenie w czasie konieczności pozyskania zewnętrznego finansowania. Po drugie, według rankingu S&P Global Barclays to osiemnasty co do wielkości bank na świecie pod względem aktywów - umowa z tak dużym podmiotem powinna ułatwić rozmowy dotyczące współpracy z kolejnymi instytucjami finansowymi. Raczej pozytywnie oceniamy również podniesienie cennika – wygląda to na prosty sposób na zwiększenie przychodów."
Powiedz lepiej Barszczyk jakie przychody były jak kurs chodzil po 250 zł zanim zaczniesz pisać o przychodach kilkanaście razy większych niż obecnie ,żeby osiągnąć 200 zł. Zostało się na peronie to trzeba innym obrzydzic ,a może znajdzie paru i jutro sypna .
Jeszcze możesz wyjść na zero i odkupic przed 50 jak rano wstaniesz . Tyle mogę ci doradzić, pomimo tego ,że słabo to wygląda co wypisujesz od wczoraj i dlaczego.
Wygląda na to, że akcje były akumulowane od końca 2023, kiedy prawdopodobnie pracowano już nad dużymi umowami i wiadomo było, że rok 2024 będzie znacznie lepszy dla spółki. Akcji na podaży zaczyna więc brakować.
Poszły juz 2 raportowane umowy w Q1 , rok wcześniej nie było żadnej .... ZERO . Dlaczego mam sprzedawać teraz jak jestem pewien że będzie skok przychodów w raporcie. Chyba bedzie pierwszy raport od x czasu gdzie kurs przed raportem sie nie spie...... Czekam na kolejne pozytywne informacje ze spółki, jeśli ich nie będzie to wtedy będę się zastanawiał nad pozycją którą zająłem.
Teoretyzuje teraz. Jeżeli akcje Data mają być po 200 zł to spółka na giełdzie będzie warta > mld. Zł. Obecnie np. Bogdankę giełda wycenia na 1.2 mld przy przychodach blisko 4 mld i zysku netto koło 700 mln.
Kto porównuje kopalnie z nowymi technologiami? Na rynku w USA spółki węglowe wyceniane są z C/Z=3 lub C/Z=4 a małe spółki technologiczne z C/Z nawet powyżej 100 czy 200. Na Nasdaq jest też wiele spółek technologicznych, które jeszcze nie zarabiają a osiągają wyceny wielokrotnie wyższe niż Bogdanka czy JSW.
Barszczyk , sam napisałeś: sprzedałem 3/4 swojego pakietu pod 50 zł i liczę na korektę......i co bedzie bardziej konkurencyjna Data z Bogdanka po 44 zł ? Ty mi napisz jeśli tak to porównujesz dlaczego zainwestowałeś w DW ?
Zagrałeś kupiłeś, sprzedałeś i dlatego obrzydzasz innym bo byś chciał kółeczko . Myślę że już była korekta w locie ze strzepnieciem leszcza jak mam być szczery .
Chytry ....... My jutro w górę , a ty będziesz się męczył z każdym 5% up jak ten inwestor nieszczęsny.
Już jestem bez akcji. Sporo zarobiony. Przypominam 22.11.2022 r prezes mówił ,że przychody w 2023 będą o 50 % wyższe niż w 22 r. A były o 23% niższe. Mówi jak wieloletni polityk. Czyny się liczą nie mżonki
No i masz czyny, chyba że ich nie widzisz. Z Synektika też wychodzili przy 50 zł realizując zysk. Inni od 50 zł jeszcze sporo zarobili. Tu może być podobnie wraz z kolejnymi umowami.