Witam. Maks Bączkowski widzi na walorze 58zł, a docelowo 120zł i ja się z nim zgadzam. Technicznie spółka wygląda bardzo obiecująco, wszystko poparte wysokim wolumenem. Teraz jeszcze te umowy co już są podpisane dają nadzieje, że spółka odżyje, a za tym podąży kurs. Jedynie RSI wysoko i oscylatory muszą się schłodzić, korekty po drodze będą ( i bardzo dobrze ) Spółka na średni termin min. 6 miesięcy. Acha, nie traktujcie tego jako rekomendacje, opisałem tylko swoje subiektywne zdanie. Pozdrawiam :)
Docelowo, czyli w jakim okresie? Wg mnie jest szansa na kurs powyżej 150 zł i tam będzie pewnie kolejna emisja na rozwój spółki w oparciu o nową strategię. Poprzednia emisja była po 155 zł. Nie wydaje mi się, aby z klientami typu Barclays Bank i osiągnięciem samofinansowania mogła być niżej. To nie leży w interesie głównych akcjonariuszy i naszym też oczywiście.
Nie mam pojęcia kiedy, ale walor jest na dobrej drodze aby osiągnąć taki pułap. Pokonaliśmy ostatni szczyt ze stycznia i domknięta została luka spadkowa z listopada. Obecnie jesteśmy na oporze i kluczowe jest pokonanie SMA 200.
Niech poinformują o jednym kontrakcie za 5 mln usd to pewnie przebijemy 70 zł. Kontrakty po kilkanaście mln usd to podpisuje Palantir, który ma abstrakcyjną wycenę rynkową.