• ath kwestia czasu Autor: ~wert [89.64.105.*]
    Dziś szorty i spadkowicze zadowoleni piszą brednie o bankructwie , lawinie itd . ale prawda taka że za jakiś czas będzie w 2 stronę bo to już na dino przerabiane nie raz . Spółka dalej zarabia w milionach i kwestia czasu i przyśpieszy z budową sklepów itd. Zbuduje co ma zbudować magazyny , rydzyny , sklepy i zaczną się rekordowe zyski . Czas zrobi swoje a dino to nie firma która robi straty tylko firma co zwiększa wartość i zyski co rok . Schodzi z kredytów , dług finansowy netto mały .Wartość firmy się zwiększa a fundusz zapasowy puchnie. Widać że dino zwolniło bo schodzi z zadłużenia i mimo to pokazuję że jest zyskowna . Zysk netto roczny 25% przychody 29% a jak przyśpieszy z nowymi sklepami i tym co ma w planach będzie znów na ath
  • Re: ath kwestia czasu Autor: walpi1 [89.228.46.*]
    Kupuj gdy krew się leje ! Dobrany skromne 150
  • Re: ath kwestia czasu Autor: ~szeryf [89.64.40.*]
    Ja podobnie. 150 po 368,50 zł
    Zobaczymy ile odbije w poniedziałek.
    Pewnie będzie jak LPP czyli duży +
  • Re: ath kwestia czasu Autor: ~Rew [37.30.10.*]
    Krotoszyn będzie jeszcze święcił triumfy, dywersyfikacja będzie
  • Re: ath kwestia czasu Autor: ~wert [89.64.105.*]
    Dino to świetna stabilna firma która nigdy straty nie zrobiła a rok w rok wyniki ogromnie zwiększa . Każde centrum obsłuży 350 do 400 sklepów a 4 budują . Rozbudowa agro i nowy 2 zakład agro, więc wiadomo że budują bazę pod nowe sklepy. Prezes mówił że istnieje możliwość przejęcia istniejących już sklepów . Może się pojawi coś albo już jest . Kto wie?? Marki własne już ponad 6% agro rydzyna to 13% przychodów dino. Idą słoneczne dni a dino ma już na 89% sklepów panele zamontowane i w 3 centrach więc przyszłe zyski z tego będą ładnie zmniejszać koszty . Panika jak to na gpw , inwestorzy i fundy prześpią się i szybko zaczną tu wracać tak myślę . Przyjdą takie czasy że jak dino zbuduje co ma zbudować że takie zyski dzisiejsze roczne będzie dino zarabiać kwartalnie i wielu inwestorów to wie . A tu o dino

https://www.youtube.com/watch?v=zxccYzed14M&ab_channel=MarcinPodlacki-Obserwuj%2CInwestuj%2CZarabiaj%21

https://www.wiadomoscihandlowe.pl/handel-i-dystrybucja/dino-idzie-tam-gdzie-pewnie-czuja-sie-chorten-delikatesy-centrum-i-stokrotka-i-nasz-sklep-rozwoj-sieci-tomasza-biernackiego-na-scianie-wschodniej-zmieni-tamtejszy-handel-2506323

https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/dino-polska-planuje-zwiekszac-liczbe-otwarc-nowych-sklepow-w-ii-polroczu-2024-r,akcje,321808
    W poniedziałek, jak przyjdzie czas na refleksję w weekend, będzie solidne odbicie. Nie wiem czy do 400 dojdzie, ale tak jak na LPP połowę spadku odrobi...
    A to na poparcie mojego wpisu:
    "W całym 2023 roku Dino miało 25 mld 666,3 mln zł przychodów, co oznacza wzrost o 29,6 proc. w porównaniu z danymi za 2022 r. Zysk netto wzrósł natomiast o 24,1 proc. rok do roku i wyniósł 1 mld 405,3 mln zł. EBITDA natomiast wzrosła o 21,5 proc. rdr. (2 mld 232,7 mln zł). Marża EBITDA za 2023 r. wyniosła 8,7 proc., podczas gdy za 2022 r. było to 9,3 proc.".
    Spokojnego weekendu.
  • Re: ath kwestia czasu Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Wert
    Skróciłeś się czy trzymasz wszystko ?

• Re: ath kwestia czasu Autor: ~wert [89.64.105.*]
    Nic nie sprzedałem dalej trzymam bo widzę że zyskowna spółka . Poprawia zyski rok w rok . A kurs to wiadomo jak na gpw lata od bandy do bandy . Dziś dino ma zysku netto kwartalnie więcej niż kilka lat temu rocznie więc logika prosta . Ale faktem jest że spodziewałem się zysku netto lepszego . Teraz ci od konsensusów będą może skromniej prognozować . Czasu zrobi swoje jeśli chodzi o kurs . Spółka dalej zarabia w milionach dziennie , majątek firmy rośnie , sporo inwestują więc czego mam się tu obawiać ?? Jak patrzę na zyski kwartalnie czy rocznie to widzę jedno trend wzrostowy i to samo przychody i nowe sklepy . Dziś cieszą się spadkowicze ale za chwile zacznie się kupowanie dino . Tak tu jest
  • Re: ath kwestia czasu Autor: ~szeryf [193.242.212.*]
    Pełna zgoda
[x]
DINOPL -2,45% 31,46 2026-04-29 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.