A Ty myślisz, że sprzedasz więcej niż 10% posiadanych walorów ? Wielu, a szczególnie Ci co siedzą tu kilka lat, odpowie na zaproszenie, nie mówiąc o grubych i właścicielach. To, że zmierzać będzie w kierunku 35 zł, to pewne, a kiedy cel osiągnie to kwestia kilku lat. Ale i tak np. za 3 lata, to od dzisiejszej ceny 22,20 --> zysk 12,80 zł = 57,7%, czyli średnio rocznie 19,2%. Mnie wystarczy.
No i co? łyso ci ~aa?
Zapisy na prawie 15mln akcji z ok. 17,5 mln będących w rękach akcjonariuszy ( nie uwzględniam 1,2mln posiadane przez spółkę). To kto, kosmici chcieli sprzedać, czy zrobili to także głowni właściciele?
Nie rzucaj zbyt pochopnie haseł z zakładami, bo marnie skończysz.
Polak to taka przewrotna natura. Doradzi ci, aby nie sprzedawać po to, żeby sam więcej sprzedał. Zobaczymy czy miałem rację. Sam się waham. nie wiem co zrobić.
Też kupiłem dziś 2000 walora. Chce ten zapis zrobić na koncie maklerskim i nic się nie wyświetla. Ja mam do ipopemy dzwonić z tym? Jak to ma być robione. Pomóżcie!
Gdy czytam te wpisy, nie dziwię się, że ludzie tracą na inwestycjach. Ten nie wie, jak złożyć zlecenie, ten nie słyszał, kiedy akcje zostają zdeponowane w KDPW, tamtemu zniknęły z rachunku. Cuda normalnie, cuda!
Człowieku, jeśli kupiłeś akcje dzisiaj, to rozliczone będzie to dopiero w środę, czyli dawno po zapisach na sprzedaż. Serio, polecam się najpierw dokształcić o działaniu rynku kapitałowego, zanim zacznie się wkładać realne pieniądze.
Jak to? Przecież zapisy były do 25 -go. To chyba normalne, że jak mi się na koncie wyświetlają, to mogę je sprzedać. Ludzie jak ten zapis ogarnąć? Ratunku! Dzwoniłem do swojego prawnika. On na to, że go na studiach tego nie uczyli. To ja spedytor, skąd takie rzeczy mam wiedzieć. Pytam się was chyba znających na tym. Jest ogłoszenie o skupie i nagle, że coś księgować muszę. To teraz co, w ....... ze mną zagrali?! Jak mam to przeksięgować?!!!!!!
Dobra inwestory. Na poważnie. Jaka redukcja będzie? Wszystko poza free floatem wejdzie na zapis? Bo jak tak, To 90 procentów jak nic. Kiepsko z tym dealem. Syn mi po świętach 18 kończy i chciałbym go zabrać na trasę między Oleśnicą a Ostrowem na pierwszy raz. Trzeba mieć za co! Nie!?
Jaka będzie redukcjajest największą zagadką, zaraz po tym, czemu im się tak nagle pospieszyło i od razu rzucili 35zl na stół, zamiast skupować po taniości.
Widocznie jest to ukryta dywidenda, która mają zamiar rozdać ludziom, przy czym licząc, że Co wrócą i odkupią akcje windując kurs na wyższe poziomy. Pytanie więc jaki będzie kurs po wpłynięciu środków na konta.
Oby. Jak z podatkiem? Oni od zysku nie zapłacą wtedy. WK wzrośnie ze względu na umorzenie miliona. Piękny start co dalej? Choć tego nie rozumiem. Czy nie lepiej było im skupić 1,5 mln za 23 zł choćby? O co tu chodzi z tą ceną 35 zł?
Może być róznie.. 15 lat temu brałem udział w skupie akcji PPS , blokada była wykorzystana do zbicia kursu. Kurs spadł w czasie blokady o 50%... Nie ma nigdy pewności w którą stronę pójdzie...
Po zakończeniu oferty Ipopema ponownie zacznie skupować na rynku akcje, do umorzenia pozostaje 1 300 000. Myślę, że cena będzie wynosić od 21 do 23 złotych.
Wszyscy tak chętnie doradzali Donaldsonowi, a on biedny nie zapisał się... Czy ja to dobrze widzę????
Poczekaj, odświeżę ankietę jeszcze 50 razy pod różnymi IP to może się wyrówna... Może jeszcze się zapiszesz... Ludzie, spróbujmy teraz zagłosować na tak, żeby chłopakowi nie było smutno.