zadnej emisji nie bedzie ta baba viki sprzedala i nagania na ss co za pustak. do czwartku powinno sie cos wyjasnic o kupcu a ta niech przebiera nozkami pod stolem \:)
W poprzednim post napisałeś że kupiec jest, teraz że powinno coś się wyjaśnić. To jest ten kupiec czy powinien być. Jeśli jest to proszę o źródło informacji
Ja wpisy Kici już od 2 lat czytam, na początku nawet nie chciałem komentować.Tyle bzdur ile ona napisała , to jest rekord Bankiera. Trole z CDR powinny się uczyć, bardziej męcząca niż Ken i reszta. Poważnie pisząc najlepszy Troll to Boganoff z Investing (ma wiedzę i umie argumentować swoje wpisy)
@helpi, nie odpowiem wprost gdyż wiem, że nie o to Ci chodzi. Kluczowe hinty to par10,10A. Wiem, że znasz ale jeszcze pomyśl bardziej. Jeszcze hint poboczny waranty. Jakie widzisz możliwości ?
Par. 10a już nie ma - w statucie jest, bo być musi, ale emisja tu opisana była w ubiegłym roku i żadnej kolejnej na tej podstawie nie będzie. A 10 to standardowy tekst o możliwości wyłączenie pierwszeństwa dotychczasowych akcjonariuszy.
Jak możliwe? Skoro waranty są możliwe tylko w ramach kapitału docelowego, a ten został już skonsumowany, choć termin upływa dopiero 26 marca 2026. Jeszcze raz. Kapitał docelowy nie ma już rezerwy. Został wyzerowany.
Warranty emitowane w sposób skutkujący ominięciem przepisów o ofercie nie przejdą. Tu wejdzie KNF. Warranty SDS dla EBI zostały wydane na podstawie uchwały WZA.
Zwykłe podwyższenie kapitału zakładowego w Spółce Akcyjnej (np. Genomtec S.A.) każdorazowo niesie ze sobą konieczność zmiany Statutu Spółki i wpisu do KRS, gdyż każda emisja akcji powinna być ujawniona zarówno w statucie, jak i w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego. Organem, który jest kompetentny, aby dokonać zmiany statutu jest Walne Zgromadzenie, które składa się z Akcjonariuszy danej spółki. Walne zgromadzenie poprzez uchwałę zatwierdza zmianę statutu oraz podwyższenie kapitału w drodze emisji.
Teoretycznie jest to możliwe, tj. emisja Nowych akcji. Problemem jest czas. To by potrwało (a do zapisu w KRS jest 6 m-cy od dnia podjęcia uchwały). Proces M&A trwa od 30/11/2022 a sam Genomtec podał go w ramach 12-18 miesięcy. Akt. jesteśmy więc w 16 miesiącu. Pytanie. Czy jest czas na nową emisję na takich warunkach (zmiany Statutu)? Odpowiedźcie już sobie sami. Oczywiście teoretycznie wszystko jest możliwe. I wszystko jest równocześnie domysłem. Poza czasem.
No to KNF będzie miał używanie. Może w końcu dorwie insajdow w genomtec. Zostawić takie ślady w necie... Piękna porażka. Kilka osób z tego forum powinno wziąć lewatywę