Górski zwołuje Walne zatem bardzo dobrze
Po pierwsze nadal jest na pokładzie i zapewne się wkurzyl
Po drugie może wprowadzi kogoś ciekawego np Ciszewskiego i wygryza grubego
Po drugie w końcu cm
Prezes z żoną mają tyle akcji, że to oni zadecydują swoimi głosami za jakimikolwiek zmianami. Jedyna nadzieja w tym, że prezes popadł już w takie długi, że będzie musiał się ratować sprzedażą biznesu. Samo MTE ma 5 milionów długu, już nie wspominając o górniczych biznesach. A. Górski przejął ostatnio spółkę Mr Hamburger S.A., obsadził radę nadzorczą i zarząd, dzięki czemu opublikowano zaległe raporty i notowania wróciły po półtora roku, choć zadłużenie było jeszcze większe, czyli i tutaj jest nadzieja.
Domniemam ze zwołuje po coś i jakiś plan ma a gruby albo się z nim dogada albo pójdzie z torbami zatem liczmy tylko na to że jeszcze trochę oliwy w głowie ma grubcio i nie stanie okoniem. Również może się dowiemy komu zostały sprzedane aukcje przez grubego żonę, może tu być jeszcze ciekawie ale dużo elementów musi się na to złożyć i trzeba będzie min jeszcze rok poczekać
Jeżeli żona prezesa sprzedała akcje i ktoś nowy ma wejść do rady, a w dodatku przesunęli tym razem raporty nie o miesiąc tylko trzy, to chyba rzeczywiście coś się zmieni.
Raczej są dogadani w innym wypadku po co żona prezesa sprzedawałby akcje? Podejrzewam, że teraz stopniowo będzie spółka przejmowana i akcje będą przechodzić od prezesa i jego żony do innych.
Ja już skreśliłem ten hajs, ale myślę że jak pójdzie info o przejęciu biznesu przez kogoś innego, to może nawet uda się wyjść z tej inwestycji bez strat. Zobaczymy.
Benek ma za dużo akcji niedopuszczonych do obrotu ale jednak dających głosy na walnym.
Nawet przy cenie po 5gr za akcję kupujący musiałby wyłożyć kilka mln odkupując to co oszust wydrukował sobie i żonie
Oby się taki znalazł.
Załóżmy 3 bańki to chyba dla Górskiego i jego ziomka Ciszewskiego raczej nie jest duzo. Doświadczenie i pewnie jakieś układy maja w tej branży zatem pożyjemy zobaczymy w końcu kilka miesięcy mają na dogadanie się
Styczeń niech może lepiej nie wchodzi do spółki, mam z nim zdecydowanie złe skojarzenia. Na początku miał opinie dobrego inwestora dlatego spółki rosły tylko pod info o jego wejściu, ale teraz reputacja już mu się mocno popsuła.
Nie jest to możne jeszcze poziom naszego tuza biznesu, ale zaufania do niego nie mam za grosz.
Tylko jaka tutaj pozostaje w grze alternatywa poza kolejnym odwrotnym przejęciem?
Co w tej sytuacji z wydrukowanymi 85mln akcji? Mogą zostać anulowane?
Bo jak kolejne odwrotne przejęcie będzie oznaczać dodruk kolejnych 100mln akcji to mamy nokaut ulicy
Nie mogą zostać anulowane. Można zrobić scalenie 100:1, żeby tak nie raziło. Szykuje się prawie analogiczna sytuacja jak na Yellow Boson S.A., gdzie Artur Górski z S. Jaroszem odkupili nienotowane akcje połączeniowe za psie pieniądze od podobnego mistrza biznesu jak Lasek i szykują kolejne odwrotne przejęcie. Pewnie też po to Górski kupił 89,75% akcji Mr. Hamburger, gdzie też jest około 5 baniek długu, a takie akrobacje się robi, bo od zeszłego roku zmieniły się na gorsze warunki wejścia na Newconnect "od zera".
W Górskim nadzieja pewnie stracił cierpliwość może są naciski nawet tych co objęli akcje,my mamy mała przewagę nasze akcje są przynajmniej notowane z małym ff.