Ciekawa informacja prasowa się przed chwilą pojawiała na stronie Columbusa.
Analizując różne kierunki działalności Saule S.A., rozwijającej technologię ogniw perowskitowych, zdecydowaliśmy się znaleźć strategicznego partnera, który umożliwi nam zbudowanie w pełni zautomatyzowanej, wielkoskalowej technologii produkcji perowskitów. Aby to zrobić we własnym zakresie, musielibyśmy poświęcić kilka lat. Nasza technologia jest poparta najważniejszymi europejskimi certyfikatami jakości i gotowa do pełnej komercjalizacji. Dlatego podstanowiliśmy poszukać inwestora z branży technologii produkcji, który dostarczy potrzebne know-how oraz finansowanie, i stanie się głównym producentem perowskitów. Tego typu transakcja może się zakończyć wylicencjonowaniem technologii, wejściem inwestora do Spółki lub sprzedażą akcji Saule S.A. Bez względu na ostateczny rezultat transakcji, zależy nam na tym, aby technologia ogniw perowskitowych miała szansę zdobyć świat i uznanie – komentuje Olga Malinkiewicz, CEO Saule Technologies S.A.
Ciekawe info. Najlepszym rozwiązaniem byłoby licencjonowanie, bo wtedy leciałaby kasa cały czas do spółki. Przecież można by udzielać tych licencji ile chętnych do oporu na całym świecie. Założę się, że takie korporacje, które robią krzemowe panele z chęcią nabyliby gotową technologię paneli kolejnej generacji. A sprzeda się tylko raz i koniec.
A dlaczegonie wkleiłeś AMA tego fragmentu - ..."Dlatego postanowiliśmy poszukać inwestora z branży technologii produkcji, który dostarczy potrzebne know-how oraz finansowanie, i stanie się głównym producentem perowskitów. Tego typu transakcja może się zakończyć wylicencjonowaniem technologii, wejściem inwestora do Spółki lub sprzedażą akcji Saule S.A. "...
Sorry. Reklama ukryła pod sobą przycisk do rozwijania :-)
Nie niepokoi cię to ? Idealnie sprzedaż ewentualną akcji pasuje do planowanych zmian w statucie.
Tak. I dalego już w innym poście pytałem czy ktoś się wybiera na walne (ja wtedy nie mogę), by bronił naszych interesów.
Firma faktycznie przekręt i wygląda, że trolle spadkowe miały rację.
Próbuję się pogodzić z tą porażka. Już nie wierzę, że odzyskam pieniądze. Najwieksza giełdowa moja wtopa niestety.
AMA może zgłoś się do SII, oni z czego wiem często reprezentowali inwestorów indywidualnych na walnych spółek - https://www.sii.org.pl/10039/ochrona-praw/przyjmowanie-zgloszen.html