tzn w wolnym tłumaczeniu: bieda-spółdzielnia dobrego(ch)ujka podciągnie do 11zł żeby Alicja mogła się pochwalić, że zrobiła kółko i zarobiła na wakacje.
A co mnie to obchodzi, że jesteś ... niczego nie wniosłeś do tego forum. Ja się dzielę moimi spostrzeżeniami i działaniami..Przypominam po Ile jest już Datawalk. Ci, którzy mnie naśladowali zarobili już 40 proc
Dnia 2024-03-21 o godz. 14:27 ~Alicja napisał(a): > A co mnie to obchodzi, że jesteś ... niczego nie wniosłeś do tego forum. Ja się dzielę moimi spostrzeżeniami i działaniami..Przypominam po Ile jest już Datawalk. Ci, którzy mnie naśladowali zarobili już 40 proc
to przypomnij jeszcze po ile kupowałaś Plazę i ile jestes w plecy :))) czy może juz uśredniłas i sprzedałaś oczywiście z zyskiem? :)
Plaze trzymam, to inwestycja długoterminowa ale Plaze to kupiłam dla zabawy, mam raptem 10tys akcji. Plaza jeszcze da zarobić. GreenX też trzymam chociaż tutaj średnią mam bardzo niską ale tez kupione za kilkadziesiąt tysięcy. No Datawalk to poszalalam trochę. Ja zawsze pisze prawdę
Jeśli faktycznie będzie potrzebna emisja, to cel raczej wiadomy. Żeby zamknąć negocjacje z kupującym po rynkowej cenie, trzeba mieć silną pozycję gotówkową, inaczej inwestor może próbować to wykorzystać do nieuzasadnionego zbicia ceny
Pamiętaj, pieniądze mogą być ważne, ale nie są najważniejsze. Zawsze istnieje sposób, aby zarobić więcej. Ważniejsze jednak jest znalezienie kogoś, kto poda Ci pomocną dłoń w chwilach trudności, kto będzie ciągnął cię ku górze, gdy będziesz upadać. Dopiero jak to zrozumiesz, to zarobisz naprawdę duże pieniądze.
Widzę, że już sam sobie odpowiadasz. Odpowiem Tobie, ale też nie odetnie Ci dłoni, ale też nie pociągnie Cię w dół, ale też nie odstawi szklanki z herbatą.... Ja się nie chwalę, ja się dzielę na forum moimi spostrzeżeniami i działaniami, yak jak kiedyś dzielił się Tatko na Mercator. Kto go posłuchał to zarobił krocie
Już poprzednia emisja była pod "silną pozycję w negocjacjach" :). Wychodzi na to, że była za silna. Kolejna emisja to danie "po taniości" swoim ziomkom akcji lub po prostu brak kupującego, a biznes trzeba ciągnąć. Wydyma. nie ulicy jest tą lepszą opcją. Jeszcze jedno, w(Ch) ujek już zapomniał, że nigdy nie napisał tutaj nic konkretnego? Czł. onek nędznej spółdzielni.
Bywa różnie. W Scope taka emisja wzmacniającą pozycję gotówkową spółki była po 160pln, czyli wyżej niż kurs akcji na dzień przed ogłoszeniem dealu z BioRad. Pozyskali 20mln, a deal zrobili na 700 mln. Pytanie czy tu w ogóle emisja jest potrzebna, główny akcjonariusz raczej chyba woli się nie rozcieńczać przed transakcją. A jeśli jednak tak, to sporo będzie zależało od tego, czy łatwo znajdą na nią chętnych, to by znaczyło że deal jest blisko
Zlecenie ... pierwotnie na ponad 18 tys. (potem ponad 14 tys.) ... zniknęło. Konkretnie. Zostało w jakiejś części "poszatkowane" na mniejsze zlecenia już z większymi cenami. To był taki mini batonik ...