Bo dużo jest grających na szybkie wejścia i sprzedaż No i patrzą na zysk netto więc niema zdziwka. Normalna reakcją. Ważne co będzie dalej? Oby zarząd nie kreował inf pod spadki bo się uprą na skup do 80 gr.
Siedź cicho jak nie rozumiesz treści raportu i daj pozbierać resztki z Pańskiego stołu od wystraszonych leszczyków. Jak nie wiesz co znaczy skup do 80 groni to Twój problem.
Wejdz sobie na strone polmana zobacz ze doszedł jezyk arabski po przejeciu aktywów orlenu polman zamieza wejsc tez przetargi takie jak aramko i tamtejsze petrochemie .Dlatego z głównych inicjatyw była przebudowa strony . Jesli wystraszyła optimilizacja podatkowa to zycze sukcesu na wszystkich inwestycjach .
sobie żartujesz czy chcesz z ludzi głupich zrobić tak jak robi zarząd polmana? Jezyk mogą dodać jaki chcą . Finalnie, liczy się dla inwestorów indywidualnych zysk. Zamiast zysku jest strata pomimo licznych kontraktów. To nie pierwszy taki ruch księgowy zarządu. Jest to słąbe. Mnie to zniechęciło do spółki na maksa.
Zabawa kasą w dobrze prosperującej firmie z dobrymi perspektywami na przyszłość oznacza wprost że "straty sie opłacają"
Nie znając specyfiki jaka jest prowadzenie działalności gospodarczej w Polsce plus umiejętnego "rozdzielania kasy" zwykły Kowalski nie widzący "czystego zysku" w postaci czystej kasy na koncie jest idjotom bo nie tak działaja firmy - polecam poczytac byle co np. https://dziendobrypodatki.pl/jak-wykorzystac-straty-podatkowe/ co porządkuje wiedze w kwesti rosnacych przychodów firm i mimo wszystko wykazujacej straty lub niskie zyski - jesli rosnie wartośc majatku 9niewazne czy materialnego, patentowego, umysłowego czy czegokolwiek) i jest to wykazywane rok do roku w podwyższaniu wartości spółki (nie wycena giełdową a wartościa księgowa) oznacza to jedno - moga byc wzrosty - wystarczy zainteresowanie kupujacych i ...
Co ten raport w sumie pokazuje zaradność spółki jakie sobie wyznaczyła cele .Tu mogą być zdania podzielone to co dla niektórych wygląda źle nie oznacza ujemnych korzyści jakie spółka wyniesienie z kreatywnego wyliczenia wyników oraz przyszłego rozwoju.J można się kłócić każdy inwestor patrzy na to w inny sposób. Zagranie w typowego Polaka prowadzącego działalność.Tyle że kasa na rachunku jest gorzej jeśli by nie było.
Taaaaa... Piszcie sobie dalej. Obrót po niemal 6 godzinach od "katastrofy" właśnie przekroczył 100 tys. PLN.
I teraz pytanie: ktoś poważny sprzedał?
Pozdrawiam
Misiek
Przecież tu nie ma poważnych inwestorów zobacz sobie jakie tu są obroty…. Co co zapakowali powyżej 0,7 maja nieciekawe ( ja na szczęście kupowałem poniżej 0,5 więc jeszcze nie straciłem