Czysta manipulacja. Jak sobie zsumujesz wszystkie pozycje dla Lidla to nie wychodzi 228zl tyle co napisali tylko 276,31 zł co jest więcej niż w biedrze.
Dramat na Dino jest zawsze po super wynikach tak jak w zeszłym roku, kiedy 23 marca 2023 podali bardzo dobre wyniki a ja straciłam kasę bo jak dobre to akce niby powinny rosnąć a tu było na odwrót... Suma sumarum cześć odzyskałam po pół roku jak zaczęły się wzrosty... Ale wyniki to bardzo złudna nadzieja na wzrosty... Tak jak na Kruku... I innych spółkach... Co pokazują super wyniki.... Tutaj dzisiaj może być zjazd do 350 zł...
Zysk netto grupy Dino Polska wyniósł w czwartym kwartale 2023 roku 348,4 mln zł - wynika z wyliczeń PAP Biznes na podstawie raportu rocznego spółki. Konsensus PAP Biznes zakładał 398,8 mln zł zysku netto.
Jeżeli potrafisz czytać to i rozumiesz wartość 50 mln zł. 50 mln zł mieć a nie mieć to chyba jest różnica. Zawsze tak było że jak wyniki dużo gorsze niż konsensus to z minus 25 % lecą akcje w dół. Punkt oporu jest na 343 zł i myślę że niżej nie poleci ale zjazd będzie i to może być bardzo bolesne dla tych co potrafią czytać sprawozdania finansowe a nie znają zasad inwestowania w papiery wartościowe bo teoria tu zostaje w tyle przed praktyczną lekcją i błędami doświadczonymi przez samych inwestorów... Stracenia ładnej forsy na GPW uczy ludzi inwestowania... Ale uczy dopiero na błędach..
Z grubo ponad miliarda zysku , to 3-4 procent mniej ! Czy ma to wpływ na rozwój firmy - nie sądzę ! Robią dobrze swoje ..!
Analitycy , to ludzie przy biurku i przed monitorem - nie mają pojęcia o rzeczywistej wycenie , bo nie biorą w tym udziału !
Jeżeli chodzi o przecenę - zgadzam się , ale bez przesady …!
Mówisz? Mnie interesuje lfl i marża, bo to daje obraz jak idzie firmie na tym na czym zarabia, czyli sprzedaży. Jak widzisz, idzie kiepsko. Powinna być ekonomia skali, skoro jest więcej sklepów, tego też nie widać. Ciekawi mnie jak chcą utrzymać marżę przy deflacji dużej części cen żywności. Moim zdaniem będzie spadać jeszcze pod 1q. Powodzenia.
Dramat akcjonariuszy to jest od początku. Kto to kupil, dal kase Dino i co wzamian ? Dino buduje sklepy, robi kasę, biernacki co tydzien 2miliony przytula, a Wy nawet złotówki dywidendy nie widzicie. Stado.... Meeee
dino jest moim zdaniem mocno przewartościowane pisałem o tym od dawna, ale grubaski uparcie trzymały dino wysoko i pchały coraz wyżej w końcu zaczęli się wysypywać i spadek może być poważny nadzieję podtrzymuje ożywienie w sprzedaży w Polsce, więc nie podejmuję się zgadywać gdzie spadek się zatrzyma ale zejście poniżej 300 mnie nie zdziwi