No to dziś zobaczymy czy papier jest już w silnych rękach. Oprócz jedynej ważnej linijki dla większości, mamy 3,5-krotny wzrost wyniku ze sprzedaży a to dla przyszłości ważniejsze. Strata wskutek jednorazowego odpisu. Oczywiście może być na początku próba zbicia kursu ale zobaczymy gdzie wylądujemy na koniec dnia.
Pozdrawiam
Misiek
Po latach uśredniania, jako stały akcjonariusz mam pytanie o pozycję usługi obce na poziomie 6.6 mln - zaczyna mnie irytować ile jest wyprowadzane po za spółkę w tej pozycji, co takiego robią na usłudze, przy takiej kwocie samemu można zaczać inwestować i to robić.
Po za tym kreatywna księgowość tak aby nie wykazać zysku, ale skąd 2 mln w kasie gotówki to my nie wiemy
to jest już kolejny roczny raport gdzie janusze biznesu robią jakieś odpisy i inne dziwne księgowe manewry aby zysku nie było lub żeby był minimalny. Jestem zmęczony tą spółkę i stylem zarządzania. Kierunek rozwoju bardzo doby ale co z tego jak robią machlojki przy robieniu rocznego raportu
Tak wygląda obecnie praca w przemyśle, budowlance itp. Podwykonawcy z racji trudności z kadrą są niezbędni, choćby przy budowie rusztowań czy wynajmie sprzętu i niewykwalifikowanych pracowników.
Robią takie ruchy bo chcą zbierać po taniości, dokładnie to samo było jak dołowali kurs po pandemii, to samo było jakiś czas temu to samo jest teraz. Spółek i jej podejście do inwestorów jest męczące, szczególnie zdając sobie sprawę z jej potencjału i potencjału branży w której działa. No ale może jak Janusz i koledzy pozbierają już wystarczająco do końca 2024 to odpuszcza skupy własne i w końcu coś zacznie się dziać a spółka zacznie działać w sposób przejrzysty i proinwestorski. Do tego czasu jednak przesyłam wszystkim akcjonariuszom niezliczone pokłady cierpliwości, PRZYDA SIĘ!
Dokonano też odpisu wartości w księgach dla pozostałych nieruchomości, co dodatkowo zwiększyło pozostałe koszty operacyjne. Nie są to jednak zdarzenia istotne i nie wpływają negatywnie na sytuację finansową Spółki. Warto podkreślić, że zysk ze sprzedaży wyniósł ok. 2,25 mln zł wobec 0,63 mln w roku poprzednim. Z kolei EBITDA osiągnęła poziom 0,71 mln zł. Na koniec roku posiadaliśmy 2,1 mln zł środków pieniężnych.