No to jedziemy:
1. Kolejny podmiot nie chce mieć nic wspólnego ze spółkami z grupy simfabric. Ciekawe dlaczego? "W dniu 29 listopada 2023 roku Zarząd VRFabric S.A. otrzymał od Spółki Prime ASI S.A. (uprzednio Spark
VC ASI S.A.) oświadczenie w przedmiocie wypowiedzenia listu intencyjnego zawartego w dniu 30 listopada 2022 roku..... nowe władze Spółki Prime nie są zainteresowane kontynuowaniem współpracy opisanej w Liście Intencyjnym. Rozwiązany List Intencyjny zakładał w przyszłości wprowadzenie Spółki Blind Warrior Sp. z o.o., jako podmiot zależny do Emitenta na giełdę NewConnect poprzez odwrotne przejęcie Spółki Spark VC ASI S.A.
2. Dodruk akcji wisi w powietrzu "Zarząd Emitenta nie wyklucza, iż w ramach realizacji strategii rozwoju przeprowadzi kolejną emisję akcji".
3. WTF? "Nie można jednak wykluczyć, iż w wyniku konkurowania w obszarze gier wideo, współpraca z SimFabric S.A. ulegnie pogorszeniu, co może mieć w krótkim terminie wpływ na osiągane wyniki finansowe Emitenta z tyt. działalności portowej i wydawniczej.
4. To jak to jest z tymi grami? Spółka przecież to podobno perełeczka branży gamingowej a tu się okazuje że foto edycja i nagrania po francusku "odpowiadają za znaczną część przychodów Emitenta."
5. Analogicznie jak w sim spolka ma problem z opisem działalności emitenta ze wskazaniem rodzaju działalności, z której emitent uzyskuje najwięcej przychodów. Kto mi powie z czego wynika podawany zysk, ile z tego zysku to zysk ze sprzedaży gier i ile gier zostało sprzedanych?
6. A teraz najlepsze: analogicznie jak na simfabric potężne ujemne przepływy pieniężne -1 463 581,14 co świadczy o przepalaniu sporej kasy. Przychody w 2022 to 600 tyś zł i zysk 300 tyś zł a przychody w 2023 to 6,5 mln zł a zysk z tego tylko 738 tyś zł??? Kosmiczny spadek rentowności spółki. Ale na pewno zaraz kpo to wszystko wyjaśni...
I nie zapomnij kpo o najważniejszym, ile gier wydanych przez spółkę się sprzedało? (i nie pytam o te umowy z Bangladeszem)
Jakikolwiek komentarz zbędny.
Każdy widzi co jest grane i nie chodzi mi już tylko o to że od ponad roku charytatywnie bronisz
Portfeli innych ludzi tylko tak ogólnie:)
Hej
I jeszcze jedno, jakie gry vrf można kupić na Steam skoro "Spółka VRFabric S.A. odpowiadała za port oraz wydanie omawianych gier za pośrednictwem dedykowanych platform dystrybucyjnych tj.: SteamVR będącej
jednym z największych dystrybutorów gier na okulary wirtualnej rzeczywistości na świecie..."
Jedyne czego żałuję to tego że znowu z tobą w gadkę wszedłem a miałem już nie
Z tobą trzeba jak z jechowymi
Wysłuchać albo i nie i pójść w swoją stronę i tak też teraz robię
A ty myśl co by tu naskrobac.
Hej
Zgadzam się z Kpo w 100% nie ma co czytać tych bredni w kółko wałkują to samo. Ricardo, tommo, piotr i takie tam. To jeden żałosny nieudacznik, bo jak nazwać kogoś to żyje z internetowego hejtu…
Można by rzec szach mat trole naganiające. Nie jesteście w stanie zakwestionować ani jednego punktu. Pozostało wam jedynie zakopywanie wątków swoimi kłamstwami. Pozostaje jedynie liczyć na kpo który obiecał odkopywać ten wątek.
Posłuchaj hejterze opłacany, nikt nie musi niczego zakopywać. I dyskutować z taką opłacaną kanalią. Wiadomo, że to bez znaczenia. To jak dobrze jest zarządzana ta spółka widać gołym okiem. Raport finansowy opiniowany i sprawdzany przez biegłych jest tego najlepszym dowodem. A co wykazuje Simfabric i VRFabric? Wykazują ogromne przychody i bardzo pokaźne zyski, co jest widoczną różnicą na tle spółki twoich mocodawców. Przypomnij mi ile na koniec roku było w kasie firmy pana wcześniaka? 2,51 złotego? Słownie: dwa złote pięćdziesiąt jeden groszy?? A przypomnij mi zysk na jakim poziomie? Minus ile?? Zazdrość was zżera trole
A co kogo obchodzi "firma Pana Wcześniaka"? Jesteśmy na Tkaninie Simulacyjnej i o tej spółce dyskutujemy, a nie żadnej innej. A o magicznych przychodach Tkaniny, które nigdy nie wiadomo, skąd się biorą, było już pisane wystarczająco. I nie macie opłacone trolle absolutnie żadnego merytorycznego kontrargumentu na ten temat, więc zostają wam tylko wyzwiska i tanie chwyty psychologiczne. Żenada.
Najbardziej mi się podoba jak te opłacane trole naganiające oskarżają innych o bycie trolem bo nie są w stanie nawet w najmniejszym stopniu podjąć dyskusji na temat faktów dotyczących spółek.
Widzę, że wielu na tym forum posiada jakiś dziwny interes w przekonywaniu innych aby nie kupowali tych akcji. W jakim celu tak się produkują? Strzegą pieniędzy innych? Tacy altruiści? Nie podobają wam sie to nie kupujcie i tyle. Po co to ujadanie? Wypad na inne spółki gamingowe, które nie budzą waszych wątpliwości!
Cycat tego Leopolda powyzej: "Widzę, że wielu na tym forum posiada jakiś dziwny interes w przekonywaniu innych aby nie kupowali tych akcji. W jakim celu tak się produkują? Strzegą pieniędzy innych? Tacy altruiści? Nie podobają wam sie to nie kupujcie i tyle. Po co to ujadanie? Wypad na inne spółki gamingowe, które nie budzą waszych wątpliwości!"
Odp. Nie altruisci tylko fani teatru pod nazwa SimFabric. Teatr specjalizuje sie w dramatach w 30 aktach na przestrzeni juz 8 lat. Teatr ten ma znanych aktorow-komediantow. I dlatego lubimy tu bywac, zacne sztuki wydaja.. Kazde ESPI to wydarzenie dramatyczne i kulturowe na arenie polskiego Game DEVU
Czuj sie więc wyłączony z dyskusji naganiaczu. Ostrzegamy innych, to publiczne forum, nie jest to twoja prywatna wlasnoscia. Uświadamiamy inwestorów, nie błaznów takich jak ty.
Masz problemy z czytaniem? Nawet jeżeli jesteś "grubym inwestorem"(nie jestes, jestes naganiaczem), to CZUJ SIĘ WYŁĄCZONY Z DYSKUSJI SKORO NIE CHCESZ ŻEBY RICARDO POUCZAL CIĘ CO MASZ ROBIĆ Z PIENIEDZMI. Są tutaj inni uzytkownicy, to publiczne forum i zwracamy sie i do nich. Nie bedziesz decydować o tym, o czym ktos może tutaj pisać kaleko umysłowy.
A ja tylko dodam że jeszcze nigdy nie namawiałem nikogo ani do zakupu akcji ani do ich sprzedaży. Mnie interesuje tylko dlaczego spółka od 4 lat nie wydała ani jednej gry własnej, pomimo szumnych zapowiedzi ich wydania w 2020, 2021, 2022 i 2023 roku. Gdzie jest ESPI o zawieszeniu/rezygnacji z tych projektów? Gdzie jest ESPI z powodem wyrzucenia ze STEAM?
Skoro jesteś grubciu tym grubym inwestorem to na pewno znasznodpowiedzi na te pytania wiec się nimi podziel ze wszystkimi.
Aby być grubym inwestorem nie można się dzielić informacjami z drobnymi. To jedna z zasad grubego inwestora. Gruby się dzieli informacjami tylko z grubymi. Jak zaczniesz obracać min . 20 mln wtedy się możemy dzielić. Póki co to Ty zwykła popierdółka jesteś.
Nie czerpie wiedzy z bankiera. Kiedyś był taki poseł, który interesował się nadmiernie jedna ze spółek. Pamiętasz? Źle skończył. Uważaj bo nieszczęścia chodzą parami.
Grubciu, skoro już przy polityce jesteśmy to też chciałem cie ostrzec. Jak to głowa kraju mawiała, nie strasz nie strasz bo się zesr.sz. Pamiętaj że w więzieniu mają w nosie twoje zapotrzebowanie kaloryczne. Może się okazać że jak wyjdziesz z więzienia to będziesz już chudzinka a nie nie grubcio.
~Gruby odpowiada ~Ricardo2024-03-22 13:14IP 134.238.139.*
Jak zaczniesz obracać min . 20 mln wtedy się możemy dzielić. Póki co to Ty zwykła popierdółka jesteś.
~Gruby odpowiada ~Ricardo2024-03-22 18:13IP 5.173.149.*
Nie czerpie wiedzy z bankiera. Kiedyś był taki poseł, który interesował się nadmiernie jedna ze spółek. Pamiętasz? Źle skończył. Uważaj bo nieszczęścia chodzą parami.
~Gruby odpowiada ~Ricardo2024-03-22 21:06IP 213.134.182.*
Ten co zginal z pewnoscia też tak mowil . Jak skończył wiadomo.
Groźby morderstwa. Poziom naganiczy SimFabroc codziennie sięga nowego dna. :)
Jak to jest że kiedy człowiek już myśli że trole naganiające osiągnęły już swój szczyt żenady to przychodzi wtedy taki grubcio i ustanawia nowe szczyty?