• Rekomendacje dla Pekao Autor: ~Ppp [84.10.153.*]
    Przeglądałem strony i widzę że najwyższa jest z BOŚ-a —- 201,80zł z grudnia.
    Cz znacie inne nowsze?
  • Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~Investor [91.207.126.*]
    Ja wyższych nie kojarzę. Sądzę że Pekao ma szansę nawet na 220-240 ale musi WIG20 ruszyć znów w okolice 2500 i dalej w kierunku 2800. USA ciągle w górę. Stopy procentowe bez zmian a więc zyski będą bardzo dobre. Narazie czekam na zatwierdzenie dywidendy. Zobaczymy do dnia dywidendy jaki kurs będzie.
  • Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~JD [86.63.107.*]
    Dnia 2024-03-21 o godz. 06:31 ~Investor napisał(a):
    > Ja wyższych nie kojarzę. Sądzę że Pekao ma szansę nawet na 220-240 ale musi WIG20 ruszyć znów w okolice 2500 i dalej w kierunku 2800. USA ciągle w górę. Stopy procentowe bez zmian a więc zyski będą bardzo dobre. Narazie czekam na zatwierdzenie dywidendy. Zobaczymy do dnia dywidendy jaki kurs będzie.

a ja czekam na potwierdzenie bałaganu z nowymi wakacjami kredytowymi z których bardzo niewielu skorzysta , dlatego trzeba to PEO trzymać i zapomnieć na co najmniej rok
  • Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~Ppp [84.10.153.*]
    No cóż czekamy na poziom 200zł przed dniem dywidendy. szkoda że trzeba czekać tak długo - różne rzeczy mogą się zadziać.

Za trzymaniem akcji przemawia:
    1. Niemalejące stopy % w kraju. Z zapowiedzi o wzrostach cen energii i żywności można być spokojnym o inflację (będzie rosła).
    2. Malejące stopy % w USA i Szwajcarii. To będzie wspierać rynek akcji w tych krajach i pewnie poza ich granicami.
    3. Liberalizacja dostępu do kredytu w bankach
    4. Bardzo duży portfel kredytów Pekao z zeszłego roku.

Przeciwko:
    1. Sytuacja wokół NBP i p. Glapińskiego
    2. Rozwój wojny w Ukrainie
    3. Trochę franki, choć chyba już są bez znaczenia

Dopiszecie coś jeszcze?

• Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~mat07 [188.146.115.*]
    Negatywne dywergencje na większości wykresów, wyciągnięte kursy na szczyty także przed ulicą będzie łapanie spadających noży
  • Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~Tomi88 [85.14.90.*]
    Dnia 2024-03-21 o godz. 12:13 ~mat07 napisał(a):
    > Negatywne dywergencje na większości wykresów, wyciągnięte kursy na szczyty także przed ulicą będzie łapanie spadających noży

i 100 zł w wkrótce ?

:D
  • Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~JD [86.63.107.*]
    Dnia 2024-03-21 o godz. 12:19 ~Tomi88 napisał(a):
    > Dnia 2024-03-21 o godz. 12:13 ~mat07 napisał(a):
    > > Negatywne dywergencje na większości wykresów, wyciągnięte kursy na szczyty także przed ulicą będzie łapanie spadających noży
    >
    > i 100 zł w wkrótce ?
    > >
    > :D

w przypadku wojny to nawet mniej , ale jeszcze tej na Ukrainie nie zakończyli więc spokojnie trochę czasu jeszcze mamy sądzę , że min. kilka lat a może żadnej wojny u nas nie będzie (mam taką nadzieję)
  • Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~Tomi88 [83.9.234.*]
    A to takie moje drwiny do mata07, co pisał ze zobaczę niedługo 100 pln
  • Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~Investor [37.248.200.*]
    Ja sądzę że 200-220 zobaczymy spokojnie w tym roku a może nawet przed dywidendą. Generalnie stopy procentowe będą obniżane w drugiej połowie roku albo dopiero w przyszłym roku. Zysk banku za ten rok znów bardzo wysoki. Dodatkowo jak dojdzie do podwyżek prądu i gazu to cel inflacyjny się oddali. Zakończenie wojny w Ukrainie też możliwe a wtedy pompa. Pamiętajmy że USA na ATH i nic narazie nie zapowiada większej korekty. Czekamy na informacje o dywidendzie i zysku za 1 kwartał 2024. Pozdrawiam
  • Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~Ppp [84.10.153.*]
    Patrząc na wykresy banków widać, że powoli wchodzimy w okres przeddywidendowy. Obstawiam wzrost >10% do dnia nabywania uprawnień.
    I tym razem chyba warto wziąć dywidendę i poczekać na powrót kursu po odcięciu.

Co o tym myślisz ~prof_wiatr?
  • Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~investor [91.207.126.*]
    Przy tym kursie odcięcie dywidendy będzie oznaczało minus 11% co według mnie jest niemożliwe. Kurs zostanie zasypany i skończymy minus3-4%. Oczywiscie mogę się mylić. Generalnie kierunek na kursie to minimum 220 zł i będzie osiągnięty. Minusem może być korekta w USA i negatywne info z frontu.
  • Re: Rekomendacje dla Pekao Autor: ~JD [188.146.130.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=cHIm1ivvD54
[x]
PEKAO 0,09% 232,40 2026-02-20 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.