Wiedziałem że jest to tylko kwestia tego o czym pisałem wcześniej , że się potwierdzi to przed czym przestrzegam .
Ci co mnie krytykowali bądź namawiali na Bowim w tej sytuacji to szuje
Jestem i będę do finału. Wiedziałem że będzie męczenie i gra na zniechęcenie, nie wiedziałem że aż tyle to potrwa, ale z mojej perspektywy nie zmieniło się nic oprócz kursu.
Na razie lipa, niestety. Sam miałem dokupić, ale patrzę na arkusz i się wstrzymałem. Trzeba poczekać na jakieś normalne obroty i odbicie. Wtedy można zastanowić się nad zakupem. Brak kupujących na razie. Stalprofil też spada, ale nie tak jak Bowim.
Bowim dla mnie nic nie zarobił . Kreatywna księgowość . Przy 2 mld obrotu - 10 mln to 0.5 % zysku . I jestem pewny że ten kwartał po tyłku dostanie mocno . Powtarzam Jestem pewien bo widzę co się dzieje
Co do Greenx to zalecałbym ostrożność. Na DT owszem można pograć. Na Bowim zaliczyliśmy dzisiaj 6,3 zł. Ostatnio był tutaj dołek i nastąpiło odbicie. Czyżby podwójne dno? Nie zdziwię się jak jutro Bowim zaliczy jakieś mocniejsze odbicie, a GreenX zleci w okolice 2,3 - 2,35 na zamknięciu. Oczywiście możemy spekulować. Nigdy nie ma 100% pewności
Ciekawy gość z tego Obsera, od 10-11 zł widzi tylko wzrosty, a już mamy 6 zł i będzie na 100% za chwilę 5 zł...
Nie widzi totalnej lipy na rynku stali - jest duże prawdopodobieństwo, że Bowim wykaże stratę w 1q 2024.
Podsumowując, albo z OBSER-em jest coś "nie halo" albo to cyniczny naganiacz.
No tak, mój błąd. Zapomniałem, że 29 marca jest dniem bez sesji. Czy ja kogoś tutaj naganiam na kupno Bowim?? Pisałem w zeszłym roku, że liczę na KPO i niestety się pomyliłem. Byłem przekonany, że przed wyborami będzie sprawa zamknięta ze strony PiS. Następnie mieliśmy TK, który również się nie popisał. Pisałem o tym niejednokrotnie. Prezes Stalprofilu również liczył na uwolnienie środków na KPO o czym informował w raporcie kwartalnym. Wiedziałbym, że tak będzie to bym inaczej zagrał na Bowim. Co niektórzy są pewni co do straty w I kwartale 2024 r. Ja twierdzę, że rdr zysk w I kwartale będzie wyższy. W zeszłym roku słaby wynik netto I kwartału wynikał między innymi z FIFO. Zdrowych i Spokojnych Świąt wszystkim życzy.
Dnia 2024-03-29 o godz. 08:30 ~OBSER napisał(a): > No tak, mój błąd. Zapomniałem, że 29 marca jest dniem bez sesji. Czy ja kogoś tutaj naganiam na kupno Bowim?? Pisałem w zeszłym roku, że liczę na KPO i niestety się pomyliłem. Byłem przekonany, że przed wyborami będzie sprawa zamknięta ze strony PiS. Następnie mieliśmy TK, który również się nie popisał. Pisałem o tym niejednokrotnie. Prezes Stalprofilu również liczył na uwolnienie środków na KPO o czym informował w raporcie kwartalnym. Wiedziałbym, że tak będzie to bym inaczej zagrał na Bowim. Co niektórzy są pewni co do straty w I kwartale 2024 r. Ja twierdzę, że rdr zysk w I kwartale będzie wyższy. W zeszłym roku słaby wynik netto I kwartału wynikał między innymi z FIFO. Zdrowych i Spokojnych Świąt wszystkim życzy.
OBSER ja też liczyłem że środki z KPO będą inaczej rozdysponowane. Jest jak jest raz trafisz raz nie trafisz. Życzę również spokojnych Świąt.