Action juz kilkukrotnie wzywał do sprzedazy akcji... małe pakiety ale zawsze wzywał po szybkim wzroscie o 10 lub 20 % na kursie społki i myslałem ze zarząd pilnuje aby kurs akcji nie urósł za szybko i aby był szybki i stabilny wzrost na kursie akcji... i tak było i sie fajnie układało i fajnie rosło stopniowo... przypominam że action juz ma 1 200 000 akcji skupionych do umorzenia - 6,40% wszystkich akcji zaskoczyło mnie to posuniecie, choc wolałem jak skupowali po troszku i po troszku rosło. ale jestem zadowolony.
czy prezesowi zależy aby powiekszyc swój pakiet czy chce sprzedac.... zastanawia mnie czy odpowie prezes na wezwanie. 18 737 mln akcji minus 3811 mln bileińscy minus 3 093 matyka minus 1199 wietrzytkiowski i 1200 mln akcji action nie licze lemuri i teamworksu wychodzi 9 432 404 akcji chcą skupic mln wiec jak wszyscy z 9432404 odpowiedzą mozna sie spodziewac redukcji 85%
chyba za mało wywiadów z prezesem nasłuchałeś, żeby twierdzić, że oddałbym swoje akcje w ramach tego wezwania :) sądzę, że nawet jakby było wezwanie z zewnątrz za 50zł/akcja to by nawet nie zaczął się zastanawiać i po prostu nie sprzedał firmy.
poczatkowo byłem zadowolony z takiego wezwania... teraz właczyło mi sie myslenie czy warto .... ale juz tak samo myslałem przy kursie akcji 3zł ... 4 zł.... 10 zł.... 20 zł....
tez brałem za niecałe 4 zł zawsze hamowali szybszy wzrost skupem akcji i pilnowali ceny a tu dają taki skok cenowy to mi sie nie podoba coś jest na rzeczy ... w sumie do umorzenia bedzie ponad 10 % akcji ... i nie wiadomo ile bedzie skupu w tym roku ... bo nie pamietam czy mogą juz wyplacac dywidende czy jeszcze nie. i przypomniało mi sie że jeszcze spółka ma wyplacic 50 % z dywidendy uchwalonej i zatwierdzonej ....