W wyniku Zaproszenia oraz przyjęcia ofert sprzedaży Spółka zamierza nabyć nie więcej niż 1.000.000 akcji własnych. Proponowana cena nabycia akcji wynosi 35,00 zł. za jedną akcję.
Natomiast teraz najważniejsze pytanie, skąd ten pośpiech? Czemu to robią? Czy coś wiedzą? Czy skup jest szykowany pod kogoś? Nie ukrywam, że mimo sporego stażu tutaj, sam czytając to ESPI byłem zszokowany tą decyzją, więc chętnie poznam Wasze predykcje, jaki obrót może przyjąć ta cała sytuacja? Ktoś się pokusi?
Moje przypuszczenia od czapy 1) Ktoś z bliskiego otoczenia spółki może chcieć wyjść za dobrą cenę? 2) Spółka ma jakieś asy w rękawie, które w momencie upublicznienia wywindują kurs w kosmos? Jednak czemu w takim razie od razu oferują cenę 35zł za akcję?
cześć Gwardio, i marzyciele co Was się naleciało z opowieściami co,ile i po ile macie:) do tematu, początkowo też musiałem 3x przeczytać co spółka wymyśliła i miałem wrażenie, że poszła pomyłka pisarska i chcą "do" 35 pln zapłacić... mi po głowie chodzi, skoro 1M szt wyceniają po (do) 35 pln, to warte są deko więcej. Ja tu kilka lat temu wymyśliłem nowe ATH, na pohybel, więc czemu nie. Podniesienie kursu do 35 zajęłoby im duzo czasu i poświęcenia gotówki, kombinacji, więc może mają powody, aby przyspieszyć trend i porobić zamieszanie, podnieść wartość giełdową. Można gdybać. Wtorek jakby ciekawszy i poza LPP będzie o kim pisać ?