• Kurs na koniec 1Q24 Autor: bialoczerwony1972 [31.61.187.*]
    Do ilu wyciągnie kursidło pan opiekun?
    29.12.23(4Q23) było 28zł. Zrobią żelki lekki plus czy minus, a może ponownie 28zł?
    Raport to już przeszłość co złe to chyba za nami :)
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: bialoczerwony1972 [79.191.26.*]
    @opiekun kursu
    No mamy prawie 23zł.... Ej to macie zamiar jechać każdego dnia po 1zł aż do piątku czy w piątek dzida i ponownie tak jak w 4Q +20% xD

• Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~Lustro [85.57.195.*]
    Martwię się o ciebie. Piszesz sam ze soba, zauważyłeś? Nikogo nie interesuje wyciąganie kursu na niziny od 5 lat.
    @Lustro

Miło mi, że ktoś się o mnie martwi :)
    Ten kto ma to przeczytać to przeczyta o to bądź spokojny, tylko naiwniak może myśleć że ktoś z fundu odpisze mi tu na bankierze. Niech panowie żelki wiedzą, że oprócz kibiców i innych naiwniaków którzy widzą tu minima są tu także ludzie, którzy wiedzą, że tu nie ma realnego handlu :) Zobaczymy zamknięcie na koniec 1Q. Jak coś bez problemu przyznam się do błędu :)
    Pozdrawiam i nie martw się :D

Bierzcie się do roboty panowie i panie z funduszu bo będzie strata na koniec 1Q :) Zostały dwa dni notowań, a z 30% trzeba podciągnąć kursidło xD
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~bialoczerwony1972 [31.61.181.*]
    https://zapodaj.net/plik-8xjGKVS05m brzydkie te zasieki oj brzydkie. Obrzydzajcie dalej walor xd
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~Kibic [37.248.170.*]
    Miszczu dyskutujesz sam że sobom to już schizofrenia. Zjazd Franza Klammera.
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~fanpli [213.134.190.*]
    najczęściej to b-cz dyskutuje właśnie z tobą
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: bialoczerwony1972 [79.191.16.*]
    @FanPli

Daj spokój. Nie odpowiadaj głuptakowi! Melepeta nawet nie ogarnia, że mógłbym pisać z innego IP i pod innym nickiem, żeby zrobić tu dyskusję.... On nie wie do kogo te posty są zaadresowane i tego nie ogarnia, bo głupek widzi tylko minima robione sztucznym obrotem.... xD A o tych 22k stojących na sprzedaży nieborak myśli, że to realna i prawdziwa podaż są jprdl
    Pisałem ci kolego jak Sygnity nikt nie chciał po i po 2zł i po 3zł i po 5zł, potem nawet po 8zł i po 12zł gdy było to takie kibice pisali że to wydmucha! A dziś się zabijają za akcje i nagle spółka jest już cacy :D
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~Kibic [31.0.86.*]
    Jutro na koniec kwartału będzie 28?
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~Kibic [31.0.86.*]
    Ja stawiam na 19,15zł .
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~CiekawJestem [37.248.170.*]
    No ale Platige nie ma coraz lepszych wyników. Skąd założenie, że będą się zabijali o te akcje?
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~zdziwiony [31.0.83.*]
    B-cz też podejrzewałem, że wyciągną na koniec 1q jak to robili zazwyczaj. Zrobili psikusa i mi i tobie. Widać, że jednak słabo idzie skup papiera i trzeba mocniej zniechęcić rynek do PLI. Kto normalny wystawia 22k akcji chcąc je rzeczywiście sprzedać? Zadnych newsow o IP nie spodziewam się w najbliższym czasie, wyniki za ponad miesiąc więc myślę, że teraz będziemy kisić się na tych albo nawet niższych poziomach. Jak uważasz?
    kibic stawiaj sobie a jakże!
    szczególnie, że jutro nie ma sesji
    22 PLN na zakończenie 1 kwartału
    To dziś i po 19,xx było??? jprdl!!!
    @zdziwiony  
    Dokładnie podejrzewałem tak jak ty. Hehe i zrobił malarz wykresów psikusa chyba nie tylko nam. Świeca dzienna pik*na przy wolumenie 4k akcji. Ile z tego to ustawiacza kursu a ile zebranych cholera wie. Nie wiem, może być sporo niżej do wyników, sporo w sensie że jeszcze ze 20% nawet.
    Wolumeny za ostatnie pół roku:
    Marzec: 27k
    Luty: 63k
    Styczeń: 18k
    Grudzień: 20,4k
    Listopad: 11k'
    Październik: 10k
    Wrzesień: 9k

@FanPLI
    Odpuść mu. Wątek założony 18.03 a on dziś czyli w ostatni dzień wyskoczył z prognozą xD Co tu więcej komentować tr*olla id*iotę i to bez krzty przyzwoitości.

btw to jadą grubą i nie zdziwię się jak pojadą jeszcze niżej i to dużo niżej....

Miałem przyznać się do pomyłki. No niestety malarz maluje jak mu potrzeba i tylko on wie jak ten wykres ma wyglądać i zrobił mnie niestety na szaro :D
    kasa rządzi nie sądzę, że chodzi tu o malowanie at
    po prostu żelek jak go nazwałeś ma spory pakiet i dziś zamknięci stanowią dla niego okazję najtańszego kupna
    jak do tej pory bo o ile pamiętam to zbierał już przez ostatnie kwartały robiąc zamknięcia po:
    30,6
    30
    29,2
    28
    i ....22 zł
    >>>podejrzewam, że jest tu od emisji po 25 zł i działając tak to kapitalizuje sobie i portfel i zbiera nawis od zniechęconych
    może lekko zmienił strategię i przesunął horyzont inwestycyjny?
    bo o ile poprzednio sporo wyciągał w górę poruszając się powyżej 25 zł o tyle obecnie też był aktywny ustalając kurs robiąc3/4 obrotu ostatnim zleceniem
    tak tanio jeszcze nie kupował, może sobie postanowił uśrednić a kw wrzucił na straty?
    w każdym razie jest obecny i wcale bym się nie zdziwił jak ten kloc na 22k byłby właśnie jego
    hehe, żeby nikt mu tu nie pajacował....

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.191.16.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: bialoczerwony1972 [79.191.16.*]
    @FanPli

Widzę, że panu moderatorowi nie spodobał się mój post.....
    Napiszę więc jeszcze raz. Maluje, maluje i dlatego wyciąga i takie pikne świeczuszki robi... Teraz do wyników za 1Q będziemy się kisić w okolicach 20zł albo i niżej. Kloc jego a czy miałby być? kto normalny wystawia na PLI 22k do sprzedaży? Haha Ale śa tacy co uważają, że to normalny handel,że spółka słaba, że wszyscy chcą sprzedać.... I niech tak uważają!!! Najlepiej by było,żeby w akcjonariacie nie było za wielu drobnych, bo potem podczas kapitalizacji spółeczki podaż nie będzie jakaś ogromna i małym stosunkowo kapitałem będzie można ją wyciągnąć w kosmos!
    btw: Czy to było ostatnie strzepnięcie słabych rączek? To teraz konsola na poziomie 20zł i po obrych wynikach za 1Q konsekwentnie w górę! Ttylko czy te wyniki nie będą jeszcze obciążone efektem strajku? Oto jest pytanie.
  • Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~zdziwiony [31.0.87.*]
    Niech akumulują. Pewnie, że chciałoby się już, teraz. Niestety trzeba czekać aż ten ustawiacz nazbiera tyle ile chce. Mnie możecie zaliczyć do mocnych rąk i wiem, ze za obecną wyceną nikt takiej firmy nie zbuduje z takim kompetencjami, doświadczeniem czy kontaktami. Wg mnie jest taniuśko można rzec jak za darmo więc poniżej starego ATH sprzedawac nie mam zamiaru. Wesołych Świąt.
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~Breton [85.57.195.*]
    Jasne, akumulują już od 5 lat i zakumulować nie mogą.
    Moim zdaniem user @zdziwiony ma sporo racji. Uważasz @Breton, że te 22k do sprzedaży to były naprawdę do wzięcia bo ktoś chciał je sprzedać? Kto ci pisał, że od 5 lat jest tylko akumulacja? https://zapodaj.net/images/bcb80aa44a256.jpg Wcześniej widać, że było brane sporo z prawej, ale potem tez była dystrybucja po jakichś słabszych infach albo po zadawalajacym wzroście, a mniej więcej od 11.2021r mamy brane więcej akcji z prawej... Serio myślisz, że przy niby realnym FF rzędu 1,15mln akcji łatwo jest kupić pakiet 100-150k? O większym nawet nie wspominam, bo wiem, ze tylko kilku mi znajomych stąd forumowiczów ma wspólnie pakiet około 100k papiera? https://stooq.pl/q/h/?s=pli dodaj do tego jeszcze te ostatnie 200k z emisji w 2021 dla FIZów i pomyśl ile faktycznie jest akcji w obrocie..... 300k może 500k.może 600k i nadal uważasz,ze tak wielu jest chętnych by sprzedać swoje akcje po cenie 20-25zł??? I tak łatwo jest kupic np 1/4 FF? A to, że po słabszych wynikach, ktoś wychodzi, a ktoś wchodzi to życie, esencja giełdy!
    Oczywiście bez poprawy wyników nie ma mowy o jakichś spektakularnych wzrostach. Kupowałeś spółkę po ileś tam gdy IP nie było tak blisko,, gdy dopiero co myśleli o dużych VFX i wtedy była wyceniana podobnie, więc albo wtedy popełniłeś błąd bo była warta mniej, a ty za nią przepłaciłeś, albo teraz się mylisz i jest sporo więcej warta niż to widać po kursie...
    To jeśli twierdzisz, ze teraz nie ma akumulacji to co jest dystrybucja??? Hmmm ja uważam,że podczas konsolidacji po spadku ze szczytu następuje akumulacja, a dystrybucja odwrotnie w konsolidacji wokół szczytu po jego przebiciu lub pod nim! T
    FIZy brały w 2021 po 25zł to co teraz dystrybuują po 20-22zł? Really???
    Wesołych Świąt
    głównie to dyskutujemy o zeszłym roku a przecież to już dość odległa historia
    obecnie skończył się 1 kw 2024 i tutaj raczej wypada się pochylić
    b-cz niedawno liczył, że w tym właśnie kończy się sporo dużych projektów
    tak czy siak, platiż poniósł już koszty zwiększenia zespołu dla wyższej wydolności o 50 osób
    co przy mniejszych spodziewanych przychodach zaowocowało słabszymi wynikami za 3 i 4 kw 2023
    powinien być już właściwie przygotowany do odbicia rynku filmowych vfx....
    jak napisał b-cz: najgorsze już za spółką
    ps> czas wrócić do dynamik z 2022
    1Q2024
    Od Activision z terminem na 1Q2024 w wysokości 6% przychodów za 2022r

Jest jeszcze zamówienie od Activison z 19 maja 2023 w wysokości 16% przychodów za 2022r ale bez daty realizacji, wiec nie wiem czy to na 1Q2024 czy na 2Q2024. może tez być tak, że oni już te zlecenie zrobili pod koniec 2023r....
    Liczę, że to jednak w 1Q2024 więc 22% 138mln zł= 30 baniek z raportowanych zleceń lub 8,5 bańki w przypadku tylko tego jednego zlecenia
    1Q2023 PLI miało 32,5 mln zł przychodów

2Q2024
    Od Sony Interactive Entertainment Europe Limited z terminem realizacji na kwiecień 2024 w wysokości 10% przychodów za 2022r
    Od Level One z terminem na czerwiec 2024 w wysokości 9% przychodów za 2022r
    Od Sharkmob AB z terminem realizacji an czerwiec 2024 w wysokości 7% przychodów za 2022r
    26% x 138mln zł = 36baniek z samych raportowanych zleceń
    2Q 2023r PLI miało 40,5 mln zł przychody ze wszystkich dywizji.

Więc to 2Q24 będzie dużo lepszy od 1Q24 i rekordowy pod względem przychodów, ale czy również i marży, a to się okaże :D
    Wesołych Swiąt FanPLI

dzięki
    oczywiście weselsze byłyby z sowitym portfelem a nie bidą

Znowu dziś było 19,xx kilkoma akcjami. Będą nas tu grillować! Miło patrzeć na to nie jest, ale ja i tak stoję przy swoim, że to PLI jest wyceniona jak duży warzywniak w centrum miasta xD
    Zanim nie będzie jakichś konkretnych inf to będzie to co jest!
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~Bankrut [212.115.166.*]
    Spółka ma problemy finansowe, ciekawe jak to fanpli wytłumaczy. Na pewno coś wymyśli.
  • Re: Kurs na koniec 1Q24 Autor: ~bialoczerwony1972 [31.61.240.*]
    Problemy finansowe? To gruby zarzut! Jesteś pewien tego co napisaleś?
    łatwo się rzuca oskarżenia
    trudniej udowodnić stawiane tezy
    osobiście nic nie wiem o tego typu problemach
    spółka posiada swobody dostęp do elastycznej linii kredytowej w wysokości 20 mln
    do tego nie daje nic na tzw krechę i nie robiła jakiś dużych nietrafionych inwestycji
    więc tego typu opinie uważam za mocno nietrafione
    wsk altmana 5,4, a wg tego powyżej 3 sytuacja spółki nie powinna budzić wątpliwości
    wsk płynności bieżącej r/r owszem pogorszył się z 1,6 na 1,4, ale był bliski średniej dla sektora
    tak było na koniec 2023, mamy kwiecień 2024 więc sytuacja powinna się wg mnie poprawiać
    więcej można poczytać:
    0000156888_202403140000151923.pdf (bankier.pl)
    np str 50-52

[x]
PLATIGE 0,00% 11,50 2025-10-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.