Starzy wyjadacze sie pojawili .... ....niech dobieraja z prawej .Jeszce za bardzo nic nie uroslo , bylismy na tym poziomie w stycuniu jak odbilo od 30 zl po UEFA , a teraz mamy kolejne dwie umowy. Ja tam widze caly kolejny tydzien na zielono , bo na razie jak dla mnie to UEFA w cenie. Zobaczymy
Na obecną chwilę,to drobnica się tasuje, myślę bo jak to zwykle bywa gruby inwest,jeszcze się przygląda. Wystarcz jeden gość czy podmiot a tu będzie nie 6, 8 proc. dziennie a 16-20
Kolego już pisali tutaj w podobnym tonie..widzisz że się nie sprawdziło...kto tu ma realizować zyski?.papier jak pójdzie na 70 to można mówić o jakiejkolwiek realizacji zysków...a tak?
Zobaczysz. Ci co kupowali po 30,70 zł i po 31,90 zł teraz chętnie zrealizują zyski. Za długo siedzę na giełdzie, żeby mieć takie nierealistyczne marzenia, że kurs wystrzeli jak jakaś mistyczna "rakieta". Na Votum od roku piszą, że zaraz wystrzeli, że przebije 50 zł i tak rok czasu przebija i przebić nie może. Na giełdzie nie ma łatwych i szybkich pieniędzy, dlatego tu też nie da się zarobić tak szybko.
Przekonamy się w tym tygodniu, z jednej strony bym się zadowolił zyskiem 30- 40 procent zarobku, pytanie- czy grubasy się zadowlala takim zarobkiem?, jasne , czesto jest tak, że zenia papier pod info, zobaczymy czy z rana zagrają do dołu, czy pójdzie odrazu dzida do góry? Myślę że suntech jest godny przemyśleń, syntetik tez..
Komu chcesz upchnąć Synektik? Synektik trzeba było kupować jesienią zeszłego roku. Teraz jest już skrajnie przewartościowany, ale rozumiem, że chcesz upchnąć papier i naganiasz.
Ja nie ma akcji synektik..mam inne papiery..ale skoro twierdzisz że przewartościowany to rozumiem zes znawca? pisali na suntechu przy 2 zł że przewartościowany i na medical też przy 14 ...znam takich znawców.. .
Ja akurat mam Synektik i wchodziłem po 64 PLN potem dokupywałem po 92 (na ATH) a w poniedziałek po 126 i to spory pakiet… jesli spółka jest przewartościowana to spójrz na wskaźnik C/Z bo patrząc na potencjał spółki to wciąż jest atrakcyjny… spółka przy poziomach poniżej 100 była skrajnie niedowartościowana. Datawalk to inna para kaloszy bo Synektik pomimo rozwoju własnego przełomowego produktu (kardioznacznik) już zarabia kokosy na dystrybucji robotów chirurgicznych i innych narzędzi i radiofarmaceutykow a co najważniejsze pomimo inwestycji w kardioznacznik jest w stanie wypłacić dywidendę (którą z przyjemnością zreinwestowałem w spółkę). Datawalk działa w bardzo rozwojowej branży bo big data to megatrend. Tak jak pisałem jeśli kontrakt Barclays dotyczy procedur AML/KYC to może być przełom. Dlatego też dokupiłem akcji po info chociaż już dwa razy na Datawalk straciłem. Do trzech razy sztuka, daję im ostatnią szansę…
Crimson a co sądzisz o medical? Mam dużo tego papieru, branża podobna...synektik będę nabywał w tym tygodniu, zainteresowała mnie ta spolka, pogłębiłem wiedzę o niej..
Mam kilka akcji ale naprawdę tak dla sportu. Jak wystrzeli to będzie na wakacje… wchodziłem na górce po 40 kilka. Wiesz jeśli spółka w 2014 chodziła po 300 a teraz po 30 to coś jest nie halo… dużo zamieszania i dziwnych info ze spółki choć sam temat któryś się zajmują jest ciekawy… musiałby się pojawił jakiś konkret, jakiś stabilizator abym w to wszedł choć w połowie jak w Synektika…