Marian sam jesteś nie lepszy od tych 9 milionów, gadasz farmazony, że uwalili 5,5 bańki na windykacyjny … j jak to piszesz. Każesz udowodnić 9 milionów a sam nie potrafisz sensownie napisać tylko bełkotać o 5,5 miliona. Pokaż to tak jak Ty wymagasz …. Co za ludzie tu inwestują
nia 2024-03-17 o godz. 15:28 ~Chuuj napisał(a): > Marian sam jesteś nie lepszy od tych 9 milionów, gadasz farmazony, że uwalili 5,5 bańki na windykacyjny …
masz jakieś wątpliwości? proszę bardzo, już ci tłumaczę. kupili portfele od bankruta FF inkaso i tarinvest? kupili. zapłacili za to 5,5 bańki? zapłacili. jest nominał 100 baniek tych portfeli? jest. ile średnio odzyskują zdrowe firmy i w jakim czasie? odpowiedź brzmi: zdrowe firmy jak kruk odzyskują ok. 35% nominału w ok. 5 lat. ile wynowi powyższe przekładając to na one solution? 35 baniek w 5 lat. czyli 7 baniek rocznie. porównaj przychody z raportów przed zakupem z raportami po zakupie. to i tak spore uproszczenie, ale jedyna metoda na obliczenia. ile widzisz różnicy? widząc różnicę, potrafisz obliczyć po jakim czasie powinien im się chociaż zwrócić koszt zakupu? oczywiście zakładamy optymistycznie dla uproszczenia iż wplywy nie będą malały z czasem.
Ja sobie poczekam, mam czas. Tu wystarczy dobry raport za Ikw. I lecimy na na 0,3. Jakby nie patrzeć to 100% na dobry początek. Zobaczymy jeszcze co z emisją i czy ktoś nie zwiększy udziału. Za rok do dwóch wróci do ceny wyjściowej a branża wybitnie rozwojowa, wystarczy spojrzeć na Kruka.
Jeże ktoś pisze, że to bankrut lub firma chyląca się do upadku, to wciska wam głupoty. Głupoty może wciskać myśląc, że zaczniecie sprzedawać akcje. Spółka miała wpadkę, ale porównując rok do roku odbija się w skokowy sposób: z minusowych dochodów w skokowy wzrost dochodów, środki pieniężne wzrost parokrotny, zysk finansowy, operacyjny skokowo w górę, aktywa, środki finansowe wszystko skokowo w górę itd., itd. informacje w sprawozdaniu. Poczytajcie sprawozdanie i wyciągajcie wnioski, a nie pitolenie trolli. Obecna cena jest bardzo atrakcyjna dla mnie ( PP mam i się cieszą bo wg. mnie w niedalekiej przyszłości będą duże zyski), a jak dla was? Krew się leje, to trzeba kupować i niech się leje...choć mi się wydaje, że to dołek i...
Dnia 2024-03-16 o godz. 18:16 ~ja napisał(a): > dziecko drogie , jest to wszędzie ....nawet na bankierze ....co mam ciebie wziąć za ucho i pokazać ? > > tak ,mają 9 mln zł kasy .!
tak, pokaż frajerze :) pokaż gdzie te 9 baniek jest