• Co z tego,że mają 1,5 mln użytkowników,jak mają śmieszne zyski od lat Autor: ~balon [208.115.224.*]
    Zyski kwartalne to okolice 60 czy 19 tys zł.To jest żenada,bo takie zyski kwartalnie,to ma mały sklep z warzywami.

Kiedyś miałem te akcje i myślałem sobie,że jak będą mieć ponad 1 mln uzytkowników,to będzie rocznie przynajmniej kilkanaście mln zł zysku.Nic takiego się nie dzieje,szkoda czasu,na trzymanie takiego waloru
  • Re: Co z tego,że mają 1,5 mln użytkowników,jak mają śmieszne zyski od l Autor: ~Truten [5.173.212.*]
    Lubię takie ranne opowieści trola.
    Wyśpij się lepiej a potem do warzywniaka idź. Sobota jest
  • Re: Co z tego,że mają 1,5 mln użytkowników,jak mają śmieszne zyski od l Autor: ~XXL [5.173.176.*]
    To niestety jak na razie jest niskomarżowy biznes.
  • Re: Co z tego,że mają 1,5 mln użytkowników,jak mają śmieszne zyski od l Autor: ~irek [89.78.12.*]
    Truten

Akurat Balon ma sporo racji.Zyski tej aplikacji są żenujące.Widać,że nie znasz rynku,takie aplikacje mają w pierwszych latach mocne wzrosty przychodu i zysku,a później z kolejnymi latami trwa urealnienie i walka z innymi fintechami o klientów.
    Czy myślisz,że polskie i zagraniczne fundy nie sprawdzali wnikliwie mPay,albo spółki Venture Capital? myślisz,że wszyscy oni nie interesowali się spółką?
    Właśnie,że interesowali się i pewnie ją prześwietlali setki razy,to teraz sprawdź sobie jaki jest akcjonariat mPay

https://stooq.pl/q/h/?s=mpy

Widzisz tam fundy,albo VC?
    Dobry fintech,dobra aplikacja to ma dziesiatki funduszy i VC na pokładzie,które bardzo dobrze znają rynek i wiedzą gdzie,na jakiej inwestycji w aplikacje można zarobić.Taka spółka "booksy",ma mnóstwo funduszy i VC na pokładzie,poniewaz ta aplikacja ma dużą przyszłość przed sobą i wiadomo,że jak "Booksy" trafi na giełde,to będzie miała ogromne wzrosty ceny.
    A mPay? domyśl się.

• Re: Co z tego,że mają 1,5 mln użytkowników,jak mają śmieszne zyski od l Autor: ~Max [217.127.105.*]
    Według mnie mpay dopiero się rozwija i jeszcze nie wiadomo co z tego będzie ale idzie w dobrym kierunku. W tym biznesie bardzo ważna jest ilość klientów i ilość dostępnych opcji bo marże niskie pomyślcie jak byście sprzedawali bilety komunikacji z marżą 5%da się wyżyć? Ale jeśli są dodatkowe opcje to te procęciki rosną kumulują i te wasze fundy zaczną myśleć. No chyba że się mylę każdy ma jakieś przemyślenia a tu potrzeba jednak trochę czasu
  • Re: Co z tego,że mają 1,5 mln użytkowników,jak mają śmieszne zyski od l Autor: ~irek [89.78.12.*]
    Max

Kioski ruchu zarabiały kiedyś na biletach? gdyby zarabiały,to miałyby bardzo duże zyski.Bankowość internetowa,opłata różnych usług,umawianie klientów, to jest przyszłość fintechu,a nie handel biletami.
    Co do fundów i Venture Capital,myślisz,że nie stać ich wyłożyć 50 czy 100 mln zł w taką spółkę? Tylko widzisz,duzy kapitał setki razy prześwietlał spółkę i nie widzą nic ciekawego w mPay.Uwierz mi,że gdyby wyczuli chociaz szanse na stope zwrotu 50% to szybko kupiliby akcje mPay lub weszli w typowe Venture Capital.
    MCI Capitali znasz taka spółkę VC w Polsce? oni w ostatnich 20 latach zainwestowali,weszli we współprace pewnie w 80-100 spółek,tam gdzie widzieli szanse wzrostu,rozwoju spółki,jego biznesu tam inwestowali.Spółek VC w Polsce,które mają od 50 do 500 mln zł kapitału jest trochę,jakoś nie garną się do inwestycji w mPay,ciekawe dlaczego?

https://pl.wikipedia.org/wiki/MCI_Capital

Warto poczytać o MCI Capital.

Piszę to wszystko,aby części z was przedstawić jaka jest sytuacja.Sam wielokrotnie zaglądałem na mPay,szukałem jakiegoś mocnego zaczepienia,żeby kupić akcje mPay,ale nic takiego nie widzę.
    Ogólnie polecam Eurocash,spółka handlowa.Za chwilę wyniki za 2023 rok,mogą być lepsze niz za 2022,więc będzie wzrost ceny,a że cena akcji w dołku,to można zarobić na odbiciu.

https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=EUROCASH

Polecam ogólnie małe spółki w USA,tam są zdarzaja fajne tematy,które mają szanse urosnąć o setki,tysiace procent.Nasze StartUPy,to niestety w 99% przerost formy nad treścią.
  • Re: Co z tego,że mają 1,5 mln użytkowników,jak mają śmieszne zyski od l Autor: ~Max [217.127.105.*]
    Eurocash faktycznie jest godna obserwacji ale ciężko ją porównać z mpayem tam jest biznes,obrót towarem a mPay to interes wirtualny obroty gotówkowe. Może mam słabe doświadczenie ale ciężko mi porównywać te dwie spółki no i eurocash jest 10lat starszy od mpaya. Patrząc przez różowe okulary można by przypuścić że mPay za 10 lat to już będzie "Bank mPay" ja tu sobie poczekam i dokupię. Ale Eurocash już mnie świeżbi palec na kupnie
  • Re: Co z tego,że mają 1,5 mln użytkowników,jak mają śmieszne zyski od l Autor: ~Hillela [94.101.30.*]
    Zaorski powiada skupić i zakopać 5 zeta
[x]
MPAY 1,48% 0,31 2025-11-10 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.