W związku ze zmniejszeniem udziału w w20 po dzisiejszej sesji i mimowolnej redukcji pozycji przez wszystkie fundusze, ath, problemami w przemyśle, ograniczeniu konsumpcji detalistow czy zbliżającą się interwencja wojsk krajów UE na Ukrainie przed wyborami w usa?
Heheh to się akurat okaże. Po 21 tysiecy akcji ze wszystkich funduszy puszczane w rynek moga nie zmienić nic, mogą tez wszystko. Pewności nie ma nigdy. No chyba że ktoś powie ze będzie jazda albo że ktoś sprzedał lub kupił pakiet na koniec sesji. To są argumenty :)). Udanej zabawy. Pzdr
Nigdy nie twierdziłem że będzie jazda tylko że przytoczone przez Pana argumenty są słabe.. tak jakby wypuszczenie na rynek 21 tys akcji przy dziennym wolumenie obrotu rzędu 2-3mln akcji mogło coś zmienić.. po prostu słabe jest i nie uzasadnia tego co Pan opisał.. pozdrawiam
"Najnowszy odczyt GUS o sprzedaży detalicznej jest lepszy, niż spodziewali się ekonomiści. Według raportu zmiana sprzedaży detalicznej w styczniu 2024 r. wyniosła 3 proc. rok do roku. Eksperci sądzili, że sprzedaż detaliczna w cenach stałych wzrośnie, czyli zmieni się o 1,4 proc."
Pisząc o konsumpcji detalicznej wypadałoby najpierw sprawdzić dane..
Zacytuj ten sam tekst ale po kropce "W porównaniu z grudniem 2023 r. notowano spadek sprzedaży detalicznej o 19,5%.22 lut 2024"
Zapytaj u źródeł- w jakiejkolwiek branży- gorzej nie było od 2008. Efekt bazy I inflacji robi swoje ale rzeczywistość jest tragiczna. Wymuszona podwyżka płacy minimalnej to nie wszystko. Spójrz na aktualne dane z USA, z ue. Spójrz nawet na dane że sprzedaży internetowej w Polsce. Baw się dobrze, kupuj po 60, 70 czy 90, namawiaj do tego innych bo to jedyna droga do wzrostu. Tyle w temacie. Udanego życia.
Bez obrażania ludzi od imbecyli opierajac sie tylko na danych GUS zyczę powodzenia
Najnowszy odczyt GUS o sprzedaży detalicznej jest lepszy, niż spodziewali się ekonomiści. Według raportu zmiana sprzedaży detalicznej w lutym 2024 r. wyniosła 6,1 proc. rok do roku. Eksperci sądzili, że sprzedaż detaliczna w cenach stałych wzrośnie, czyli zmieni się o 4,6 proc.
Przesadziłem z określeniem, to prawda. Przepraszam. Po wcześniejszej manipulacji, ktorej sie Pan dopuścił cytowaniem fragmentu tekstu z pominieciem istotnego zdania końcowego nie zamierzam odnosić się do jakiejkolwiek wypowiedzi. Z przeprosinami łącze pozdrowienia. Trzeci i ostatni raz kończę rozmowę z Panem. Kropka.
0,58 udziału w portfelu w20 tj 21000 akcji dla każdego funduszu mającego dany portfel w ofercie. 21 t akcji miewałem jako totalny detalista sam i wiem doskonale, że nie znaczy to nic. W dużej ilości może znaczyć wiele. Może ale nie musi. Jak zawsze. Przestańmy naganiac na wzrosty bo robimy krzywdę inwestorom nowym, bez świadomości, że dana cena jest abstrakcyjna i nieosiągalna przy pierwszej gorszej interakcji z sytuacja na rynkach bazowych. Nie wprowadzajmy w błąd. Życzę powodzenia i zachowania rozsądku i czystego sumienia. Pozdrawiam Pana serdecznie. Żegnam.