Moim zdaniem przed emisja powinno jeszcze pójść na 15 do 16zl ale ciężko im, ciężko.. Może skończyć się na 12zl i jeśli rzeczywiście będzie emisja to 8zl jest możliwe. Chciwość spowoduje, że znajdą nabywców
Kapitał docelowy został osiągnięty.Czyli do objęcia pozostało "0".
To wymagałoby zmiany Statusu, i zgody dla Zarzadu na NWZA. Czy się mylę? Nie jestem specjalistą od kapitału. Odnośnie kapitału docelowego mam odpowiedź prosto od GMT, choć ESPI 17/2023 o tym wyraźnie mówi. Ciężko? Nie musi być. Jedno INFO, i mamy wystrzał. Jakie? Każdy chyba wie.
-Przed wystrzałem będą jeszcze zakupy insider'ów.
-Do projektu z NCBR nie trzeba wykazywać wkładu na początku jego realizacji... ważne aby na końcu się wszystko zgadzało.
-Mam trochę akcji ale chcę więcej, dlatego liczbę na emisję za 8 i zakupy.
Można będzie przestrzelił bo jeśli, nawet jeśli emisja będzie to najpierw wiele osób na wyścigi będzie sprzedawał by odkupić niżej, a potem na wyścigi odkupywać. Nie jest to wykluczone. Może się okazać, że sprzeda się taniej niż potem odkupi. Chyba, że masz gotówkę i trafisz mw w dołek
"Do projektu z *PARP* nie trzeba wykazywać wkładu na początku jego realizacji... ważne aby na końcu się wszystko zgadzało" dlatego myślę, że helpi ma rację...