• Jago dziś +20% Autor: ~qwert [83.4.254.*]
    jw
  • Re: Jago dziś +20% Autor: ~radecky [89.228.43.*]
    co sądzicie o zachowaniu stormmu? wczoraj 20% teraz 11% zupełnie oderwał sie od parytetu wymiany
  • Re: Jago dziś +20% Autor: ~mike [195.245.68.*]
    nie wiem, w ogóle parytet od początku jest jakby ignorowany przez rynek. Nie sądzę natomiast że jest to wynik zmiany decyzji dot połączenia. Gdyby tak było MN straciłby zupełnie wiarygodność
  • Re: Jago dziś +20% Autor: ~Jarko [213.158.196.*]
    Spokojnie, odpowiedż jest dziecinnie prosta. Żeby nastąpiło tradycyjnie mocne wybicie na Jago należało wywindować Stormm, a żeby wywindować Stormm należało jeszcze bardziej wywindować Ganta. I tu się łączy wszystko z moją teorią że parytet został celowo ustalony przy największych "dołach". Czyż to nie jest piękne? :))) taka mała teoryjka :)
    masz racje jarko....lecz co do stm-jag według mnie to jago jest spółką przejmująca i to ona powinna byc pierwsza a stm dostosować sie do jago a nie odwrotnie
    no ale tu gant namieszał pozytywnie
    swoja drogą ile dajecie dla ganta...30?
    na poczatku nie ignorowali parytetu stm 0,5 jago 1,3 dopiero od tygodnia odwala... a co do odwołania to nie sądze....rady obu spółek zatwierdziły podpisały, zgłoszona procedura do tuch wszystkich instytucji państwowych...pozatym tak jak piszesz....straciłby wiarygodność i latami by nie dał rady odzyskać...a wiarygodnosc to cos wiecej niż kasa
    ja mysle ze stm leci bo wartosć ganta rosnie a my albo nadgonimy albo w momencie infa stm poleci w dół
  • Re: Jago dziś +20% Autor: ~Jarko [213.158.196.*]
    Jeśli mamy przedsionek hossy a tak to właśnie wygląda to należy wziąć pod uwagę że wtedy deweloperka najmocniej odbija jako pierwsza. Wiemy też że Ganta ciężko zatrzymać. A zatwierdzenie wniosku przez KNF powinno być na dniach. Tylko czekać pozostało.
    ja myslałem że jeszcze w marcu stormm zniknie a teraz sam sie motam... a moze do wyników majowych tak będzie :) cała maszyna biurokratycznych przepisów ruszyła, ale kiedy meta...tylko czekanie
  • Re: Jago dziś +20% Autor: ~Jarko [87.207.82.*]
    Grunt to spokój i mile spędzone święta czego wszystkim życzę.
    Wesołego jajca! :))))))
  • Re: Jago dziś +20% Autor: ~sas [85.222.104.*]
    witam
    jarko twoja teoria jest ciekawa pytanie gdzie lub jak umieścisz w swojej teorii zremb i budopol
    jak to gdzie...z boku...po prawej stronie :)
    Zremb jak na bessę zachowywał się dobrze. Można było sporo zarobić i nie został tak zdołowany jak większość spółek więc i nie da się też tak ostro pompować...
    Budopol jak widzę c/wk 1,49 a to jak na budowlankę dosyć wysoko. Poza tym Budopol chodzi swoimi ścieżkami. Kiedyś na nim ładnie zarabiałem ale teraz nie wiem co się tam dzieje. Gdzieś czytałem że Gant ma go przejąć. Uważam że w grze Jago kluczowe spółki to Stormm i Gant które najłatwiej wywindować na fali wzrostów, chociaż Budopol też ładnie skoczył. Przyjrzę się temu uważniej.
    Zremb minimalny ff pod kontrolą Stormm czyli Elki. W Budopolu Gant ma coś powyżej 40% więc prawie jego chociaż jak pamiętam to już dawno działają ręka w rękę. Wniosek: lepiej windować znaczące spółki niż miej znaczące bo nie na wszystko jest kasa. A kto tak kupuje? Inwestorzy.
[x]
JAGO -66,67% 0,01 2012-10-24 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.