• Czy tu ciągle musi być na czerowno i musi spadać? Autor: ~Yosiek [89.64.16.*]
    aa
  • Re: Czy tu ciągle musi być na czerowno i musi spadać? Autor: ~szwejk [159.205.170.*]
    Dnia 2024-03-13 o godz. 11:50 ~Yosiek napisał(a):
    > aa

Każda spółka ma taki okres - Na tym polega giełda / " odbieranie i spadanie , aż ...../
  • Re: Czy tu ciągle musi być na czerowno i musi spadać? Autor: ~Fromag [5.184.249.*]
    Zobacz sobie na wykres vercomu bujałem sie między 40 a 50 rynek potem na 70 stanelo jak wół i stało a rynek ciągle jakby spółki nie widział myślałem ze głupi jestem a dziś jakieś peany i nagrody dają za spółkę roku. Take it easy i cierpliwości.
  • Re: Czy tu ciągle musi być na czerowno i musi spadać? Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    Fromag problem że tam mają wzrost RdR zysków a tu spadki. Na początku kwietnia podadzą przychody za 1q 24r i tu jak zobaczycie 50mln to ilu wytrzyma i nie sprzeda, później skonsolidowane wyniki za 4q 23r a tam strata. Na razie dużo negatywnych informacji, same artykuły o zakazie pieców gazowych nie wystarczą żeby kurs podnieść, poza tym wiadomo o tym od roku. Co gorsze wyniki za 2q 24r nie będą lepsze. Ale życze akcjonariuszom jak najlepiej.
  • Re: Czy tu ciągle musi być na czerowno i musi spadać? Autor: prof_wiatr [79.185.23.*]
    Tak musi spadać.
    Do kiedy?
    "Ano do tedy" jak:
    1. zmieni się trend
    2. a trend zmieni się wtedy jak spółka pokaże jakieś pro wzrostowe wyniki.
    J A S N E ! ! !

• Re: Czy tu ciągle musi być na czerowno i musi spadać? Autor: ~Fromag [83.4.44.*]
    Vercom miał b ciekawa akwizycje ma rynku Usa wiadomo że inny sektor i do tego ustrzelili idealny moment. Ale akwizycja udana wyniki ok a rynek sie patrzył z boku. Tak jakby nie bral pod uwagę że jesteśmy w fazie wzrostu. Tu jesteśmy nieco w innym miejscu. W okolicach gdzieś rozgrzewki przed startem. Ale wyścig ruszy. Każdy ma swoje podejście. Ja mam takie ze kupuję i czekam b cierpliwie. Nie mam czasu na siedzenie na wykresie i analizy .
  • Re: Czy tu ciągle musi być na czerowno i musi spadać? Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    Większość spodziewa się akwizycji szybko z każdym miesiącem wiara że im się uda będzie maleć, przypomnę że na rynku Niemieckim są 20 lat, bez tego można zapomnieć o zyskach takiej hossy nie będzie jak była. Cały czas wieżę że im się uda wtedy znów zainwestuje w Sunex.
  • Re: Czy tu ciągle musi być na czerowno i musi spadać? Autor: ~Fromag [83.4.44.*]
    Oni już finiszują z akwizycja bo by nie robili tych ruchów. Myślisz za abb brała pani Helenka co sobie chciała zaszaleć na giełdzie? Brałi znajomi, którzy doskonale wiedzą że się opłaca wydać 12 zł na akcje.
    Jak ogłoszą że kupili jakąś sensowną spółkę to kupie akcje. Wiem że w ABB nie brała pani Helenka. Obstawiam że nie znajomi a fundusze brały, nie zmienia to faktu że oni też ryzykują i mogą stracić, zobacz Pure było dużo funduszy i wywalali jak leci po 8, 7zł. To że obracają dużą kasą nie znaczy że nie tracą. Po podbitce mamy trend spadkowy do czasu pozytywnych informacji leci w dół. Akwizycja jest szansą, tylko powiec co jak nic nie kupią a kasę przeznaczą na utrzymanie płynności finansowej ? Ryzyko jest.
  • Re: ~Fromag Autor: prof_wiatr [79.185.23.*]
    Dnia 2024-03-14 o godz. 12:28 ~Fromag napisał(a):
    > Vercom miał b ciekawa akwizycje ma rynku Usa wiadomo że inny sektor i do tego ustrzelili idealny moment. Ale akwizycja udana wyniki ok a rynek sie patrzył z boku. Tak jakby nie bral pod uwagę że jesteśmy w fazie wzrostu. Tu jesteśmy nieco w innym miejscu. W okolicach gdzieś rozgrzewki przed startem. Ale wyścig ruszy. Każdy ma swoje podejście. Ja mam takie ze kupuję i czekam b cierpliwie. Nie mam czasu na siedzenie na wykresie i analizy
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    1.Coś długo trwa ta rozgrzewka przed startem....
    2. Wyścig ruszył, a może ucieczka aby ochronić kapitał
    3.Ja mam takie podejście, nie kupuje i czekam na zmianę trendu, zbyt szanuje swoje pieniądze.
    4. Mam czas na analizy AT i AF
    5. Jak długo będę czekał prawdopodobnie wiem, .....a jeśli to sie nie spełni to trudno.
    Pozdrawiam 3 wiedzmy...
    xD
  • Re: ~Fromag Autor: ~oszust [77.255.242.*]
    pozamiatają dzisiaj na cacy !!
  • Re: ~Wesoło jest Autor: prof_wiatr [79.185.23.*]
    Czekając na godz. 15, poczytałem posty na forum Sunexu, rozrywka bezpłatna.
    Brawo.
    Wszyscy kupują, skubią, dobierają, aż furczy.
    Gratuluje.
    I takie ciekawe posty mamy od poziomu 15zł.
    I wszyscy zarabiają.
    Ponownie gratulacje.
    Miłego kupowania.
    Ps. aktualnie obrót 143k, tranzakcji 86 K/S 1662/2=831ZŁ
    Te 12mln trudno wrzucić na rynek
    xD

[x]
SUNEX -1,37% 4,70 2025-11-07 16:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać