• GSM-R Autor: zakar [141.0.13.*]
    Mediacje niestety są tajemnicą i nie mogę państwu powiedzieć, co się na nich dzieje, natomiast mogę powiedzieć, że w ciągu mojego bardzo krótkiego pobytu w PKP PLK spotkałem się z liderem konsorcjum, ze wszystkimi biurami, które zarządzają budową GSM-R – wyjaśnił Kubicki.

Zaraz po Komisji Infrastruktury, członek zarządu udał się na spotkanie z prokuratorią generalną, aby powiedzieć, że PKP PLK chcą kontynuować i doprowadzić projekt do jego zakończenia.

https://kolejowyportal.pl/p-kubicki-potrzebujemy-holistycznego-podejscia-do-budowy-systemu-gsm-r-w-polsce/
  • Re: GSM-R Autor: ~Qbq [83.21.85.*]
    GSM-R musi działać i zostać zakończone.
    Chce tego państwo RP, wymaga tego UE.
    PKP ... MUSI się dogadać bo zawaliło sprawę
    Nic więcej, tylko tyle.
    To jest równanie 2+2=4 i dla Nokia, WAS, COMPR jest jasne że dostaną to co trzeba i jeszcze dodatki (waloryzacja i prace dodatkowe) ... tylko tyle
  • Re: GSM-R Autor: zakar [141.0.13.*]
    Wszyscy to wiemy poza naszymi trollami spadkowymi a 72 mln dla Compremum waloryzacji z 288 mln dla całego konsorcjum już czeka.
  • Re: GSM-R Autor: ~Marek [77.111.245.*]
    Do tego roboty dodatkowe.... sporo dobrze płatnej pracy tu jeszcze dla Compremum przy tym kontrakcie na GSM-R !!
  • Re: GSM-R Autor: zakar [141.0.12.*]
    Kontynuowanie tego projektu nie podoba się naszym trollom spadkowym bo wszystkim naklamali że projekt upadnie i cale konsorcjum zbankrutuje haha ale gdzie są teraz Ci znawcy z informacjami z "pierwszej ręki" ??
  • Re: GSM-R Autor: ~Parkiet [82.214.130.*]
    Dnia 2024-03-13 o godz. 13:59 zakar napisał(a):
    > Kontynuowanie tego projektu nie podoba się naszym trollom spadkowym bo wszystkim naklamali że projekt upadnie i cale konsorcjum zbankrutuje haha ale gdzie są teraz Ci znawcy z informacjami z "pierwszej ręki" ??

Właśnie zrzucają swoje akcje, żeby nie powiększać straty.
  • Re: GSM-R Autor: ~geolog [5.173.111.*]
    Na razie jesteśmy na Torpolu, Trakcji i ZUE tak ciężko Za-Q-Ma-ć, aby zarabiać. A tu kiedy bèdà pieniàżki z tej waloryzacji? Nim gruby schudnie to co siè stanie wcześniej z chuderlaczkiem
    Tu nigdy nie będzie żadnych pieniędzy tak twierdzi przecież cała gromadka naszych trolli spadkowych ale poza słowami ... kiedy zaczniecie sprzedawać w dół przecież tak chętnie jeszcze parę dni temu sprzedawaliście mi poniżej 1,90 co z wami opanujcie się po co kupujecie w górę ???
    Geolog zapytaj Bina i Parkieta kiedy będą tu pieniądze te 72 mln z waloryzacji oni tu "wszystko wiedzą" mają informacje prosto od zarządu wiedzą wszystko nawet o kochankach !!
  • Re: GSM-R Autor: ~Kr [31.182.216.*]
    Zabierają wam zabaweczki po 2,19 ?? haha lepiej pilnujcie sobie tego pakieciku 50k akcji po 2,20 bo tez wam zabiorą. Myślicie że jak już podadzą wam wyniki mediacji pomiędzy konsorcjum Noki a PKP PLK i skarbem państwa to zdążycie jeszcze tanio kupić ???
  • Re: GSM-R Autor: zakar [141.0.13.*]
    Oczywiście że zdążą haha:

Re: GSM-R ~geolog odpowiada zakar 2024-03-13 14:09 IP 5.173.111.*
    Na razie jesteśmy na Torpolu, Trakcji i ZUE tak ciężko Za-Q-Ma-ć, aby zarabiać.
    10k max 20k zdążą może kupić przed wzdostami po ogłoszeniu informacji o porozumieniu konsorcjum Nokii z PKP PLK, jeśli ich to zadowoli to będą oglaszac na prawo i lewo jak to przechytrzyli wszystkich.
    Marku, czy wsparłeś już Compremum gotówką, żeby nie widniał już w KRD po wpisaniu przez Atut Rental na 541 Pln.?
    Parkiet naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ?? Juz Ci odpowiadałem sprawdź sobie:

Re: GSM-R nowy harmonogram ~Marek odpowiada ~Parkiet 2024-03-08 17:20IP 77.111.245.*
    Niestety Parkiet musiałem już zakończyć zakupy szkoda nie mam nawet połowy akcji które chciałem kupić. Trudno skoro już brak naiwniaków do sprzedaży w dół.
    Parkiet i nie martw się o mój portfel inwestycyjny bo najwięcej mi sprzedawaliscie poniżej 1,90 haha
  • Re: GSM-R Autor: ~Kr [31.182.216.*]
    Parkiet nie potrafi trzeba mu podać link !!

Autor: ~Parkiet [82.214.130.*] 2024-02-26 13:45
    Opublikowano przy kursie:  1,80 zł , zmiana od tamtej pory: 19,44%
    Re: (wiadomość usunięta przez moderatora)

Marek kupuje od pułapu 2,4, dzisiaj jest po 1,80 i wciąż dobiera. Strata 60 gr. na akcję. Świetny inwestor tylko ciekawy jestem z jaką stratą.

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-gsm-r-nowy-harmonogram,65351383.html 
    Wpis w KRD wciąż widnieje. Skoro jesteście tak zarobieni na tych akcjach po zakupach po 4,4 Pln. to zróbcie zrzutkę, bo to wstyd z takim wpisem.
    Może już wiecie jak wygląda rozliczenie wdmuchiwania światłowodu? Jest się czym pochwalić?
    Jak zrzucicie te ponad 90k akcji na które czekają zlecenia kupna by dojść do ceny 1,90 zł to zapraszam do sprzedaży moje zlecenia zakupu są nadal poniżej 1,90 !!! Postarajcie się dacie radę wymyślić napewno jakaś nową aferę tyle ich już tu było !!
    Marek prędzej teraz dostaniesz 90k łapek w dół nie z akcje po 1,90 haha
[x]
COMPREMUM 1,86% 1,09 2026-05-14 16:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.