• Andrzej Duda w elektrowni atomowej w Savannah Autor: livermoregpw [31.182.254.*]
    https://next.gazeta.pl/next/7,151003,30790981,andrzej-duda-wyladowal-w-savannah-pojedzie-do-najnowoczesniejszej.html#s=BoxOpImg1

Andrzej Duda wylądował w Savannah. Pojedzie do "najnowocześniejszej elektrowni jądrowej w USA"

Prezydent Andrzej Duda odwiedzi amerykańską elektrownię jądrową Vogtle. Nazwał ją za "najnowocześniejszym" obiektem tego typu w Stanach Zjednoczonych. - Bardzo podobny powstanie w naszym kraju - zapowiedział po spotkaniu z prezydentem USA Joe Bidenem.

Prezydent Andrzej Duda, który jest w Stanach Zjednoczonych w podróży dyplomatycznej, nad ranem wylądował w stanie Georgia, w mieście Savannah. Odda tam hołd generałowi Kazimierzowi Pułaskiemu, a wieczorem odwiedzi elektrownię atomową Vogtle, położoną nieopodal miasta Waynesboro. Od niedawna działają w niej reaktory AP1000 Westinghouse, które mają być również wykorzystane w planowanej polskiej elektrowni jądrowej w Choczewie na Pomorzu.
    ...

Elektrowania w Choczewie to Bechtel Polska a Prochem dla nich pracuje. Wszystko w temacie

Szach mat
  • Re: Andrzej Duda w elektrowni atomowej w Savannah Autor: ~pietrek [188.147.12.*]
    Patrząc na twoją niebywałą aktywność zastanawiam się na jak dużym haku wisisz, bo wybacz ale w żaden sposób nie jestem w stanie sobie tego logicznie wytłumaczyć
  • Re: Andrzej Duda w elektrowni atomowej w Savannah Autor: livermoregpw [31.182.254.*]
    Stary tekst. No ale co mam ci mówić. Masz mój pierwszy post to sobie pododawaj, pomnóż, podziel i ci wyjdzie hi hi hi.
[x]
PROCHEM 2,87% 21,50 2025-10-10 12:38:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.