Ja po rekomendacji Trigon na Synektik powoli rozstaję się z tą spółkę i gromadzę gotówkę na SDS i Genomtec. Wg moich obserwacji Trigon miał pomyłki ponad 80proc :)))
Synektik to miałam kilka miesięcy i trzymałbym dalej ale reko Trigon mnie zniechęca . SDS dokupię bo tam wałek jest na spadku na całego, zobacz jak mi Datawalk idzie, a pisałam
Zadziwia mnie SNT. Kosmos. Wg mnie dobrze zrobiłaś. Jeśli mnie mój wykres nie myli, w piątek lub poniedziałek zacznie się Odwrót. Z wysoka mocno się spada. Wielu zawiśnie na dobre. Jak się czyta tam wpisy to same Ochy i Achy. Nic tak nie napędza ceny, i ... nagłego Zaskoczenia im minus.
Na takich obrotach to easy work, nawet spółdzielnia wie jak to zrobić, polska giełda jest dobrym poligonem na takie zabawy, a wielu jest niecierpliwych inwestorów, strachliwych, ulegających zwiększonej aktywności trollów. Czasem lepiej zamknąć notowania i czekać na komercjalizację. Ja lubię Jeszcze coś pohandlować więc bawię się w te kółka od czasu do czasu
Ok, ale ja patrzę na Technikę. Wolałbym mieć gotówkę, niż zawisnąć z nią na nie wiadomo ile? Jeśli się nie mylę to tak będzie. Zasada 1. 2. 3. i Odwrót. Kto nie wie, niech poczyta. Obserwuję SNT, gdyż ta zasada b.często się sprawdza w tradingu, a konkretnie Odwrocie. Mogę się mylić jedynie co do terminu. Jestem pełen podziwu jak kurs leci w kosmos (to ewidentnie Fala 3 wg TFE). Naprawdę. Staram się wyciągać z tego wnioski. I tyle. Tym funduszom niedługo kończy się I kw. Wyniki muszą być. Więc w końcu ktoś zacznie sprzedawać.
nawet jeśli SNT jest przewartościowane to akcjonariusze w 1M są +45%, tak więc jest margines do spadania, a na SDS jest pewnie jest jakiś minus. A przy tym różnica w dowożeniu tematów na korzyść SNT duża. A reko Trigona bym się nie sugerował, wszyscy niby twierdzą że jak analityk mówi buy to trzeba sprzedawać czyli wszystkie znają zasady tej gry i myślę że jak ktoś teraz kupuje SNT to nie pod wpływem reko
To samo pisali na Mercator i widzisz jak się skończyło. Jest wielu inwestorów, którzy sugerują się rekomendacjami. Takich niedzielnych graczy. SNT jest wyjątkowe. Wykres piękny, bez zębów pily, ideał ale kapitalizacja to już 1.5mld, do tego ta rekomendacja czyli wg mnie sell. Szczerze to sądziłam że SDS tez będzie mieć taki wykres ale jak fund, który ciągnął kurs do 42, z resztą za szybko co widać po wykresie, nagle się wyłożył, wówczas okazało się, że nie ma komu ciągnąć. Ja wierzyłam, że pewne osoby będą ciągnęły kurs ale one przerzuciły się na SNT. Zakładam że już niebawem wrócą na SDS jak pisałam ostatnio. Ale to tylko moje zdanie.
Nie porównujmy „ rękawiczek „ do Synektika . A gdyby od wykresie i analityków zależał sukces w inwestowaniu to każdy byłby bogaty . A tak nie jest . Moja średnia na Synektiku to 22 i pamietam wyceny, wykresy itd….Trzymałem i potrzymam jaszcze . Sukcesów życzę !
PS.
Genomteca też mam całkiem , całkiem pakiecik ( średnia 7 )
Są bogaci jak działają na odwrót niż Rekomendacja.Rekomendacja KGHM była na 90zl i sell. Wtedy kupiłam i sprzedałam z zyskiem 10proc na łatwej płynności. Teraz dają reko na CDR gdzie short jest silny. Sumienia nie mają
To nie może pierdyknąć tylko 20% - tylko jako korekta w locie do Fali 5. Po szczycie czyli ATH - Spadek jest zawsze głęboki, aż do Szczytu Fali 1. Czyli złota zasada, i 61,8%. Tyle, że to potrwa. Pozostaje obserwować. Żałować nie ma czego. W sensie wejścia na tym etapie. Lepiej mieć gotówkę, niż ją wpompować, i obserwować Szybki Spadek marzeń. Chyba, że ktoś ma ten dar i szczęście wejścia i wyjścia ... ?