• spadki na mega-śmiesznych obrotach Autor: ~kiedru [104.28.45.*]
    A co to ostatnio takie mocne spadki na mega śmiesznych obrotach, chyba kilku studenciaków akcje wywala? Jakby ktoś chciał teraz kupić papieru za kilkadziesiąt koła to by od razu na górne widły wjechał. Ale spółka już chyba tylko się cieszy zainteresowaniem na tym forum.
  • Re: spadki na mega-śmiesznych obrotach Autor: bialoczerwony1972 [79.191.226.*]
    Super że tak myślisz. Tak powinno być!Spółkę trzeba olewać, a jak będzie kosztowało 100zł to wtedy niech wzbudza zainteresowanie funduszy, drobnych i wielu innych dawców kapitału. Czyli standard na bananie :)

Akumulacja lubi ciszę i pieniądz lubi ciszę :)
  • Re: spadki na mega-śmiesznych obrotach Autor: ~Pesymista [84.181.140.*]
    Jasne, akumulacja lubi cisze tutaj od 4 lat ii potrzebuje jeszcze 4 kolejnych lat, w pozytywnym scenariuszu.
  • Re: spadki na mega-śmiesznych obrotach Autor: ~bialoczerwony1972 [79.191.226.*]
    No oczywiście .... Spółka piach. Zapomnij o niej, szkoda twego czasu xD
  • Re: spadki na mega-śmiesznych obrotach Autor: ~fanpli [213.134.190.*]
    cyt
    ''Super że tak myślisz. Tak powinno być!Spółkę trzeba olewać, a jak będzie kosztowało 100zł to wtedy niech wzbudza zainteresowanie funduszy, drobnych i wielu innych dawców kapitału. Czyli standard na bananie :)
    Akumulacja lubi ciszę i pieniądz lubi ciszę :)''

hehe, coś zastanawiającego w tym jest - czy poniżej 10 tys usd ktoś zauważył i do tego odważył się kupić bitcoina?!
    dopiero teraz go widzicie!
    powyżej 60 tys usd
    bo jak coś rośnie to musi być po prostu świetne
    a, że do tego jest drogie? a kogo kto obchodzi - zawsze może być droższe
    ech, instynkt stadny ma się świetnie
    72 tys pokonane, ale jak to mówią:
    ktoś zagasi światło
    ps> przyznaję, że sam patrzyłem na ceny po spadku w okolicy 5000 zielonych, ale nie jestem jakiś wyjątkowy i widziałem dalsze spadki, tak to właśnie działa....
    BTC.V (+2.51%) - Bitcoin Cryptocurrency USD - Stooq
    Na kazdej spolce ktora spada albo nie ma perspektyw, fanatycy spolki bede porownywac sytuacje do pozytywych hiistorri na gieldzie. Swietna analiza fanpli, moze za rok czasu bedziesz mogl powtorzyc ten sam post, jak kurs bedzie gdzie jest dzisiaj.
  • Re: spadki na mega-śmiesznych obrotach Autor: bialoczerwony1972 [79.191.226.*]
    @FanPLI

Tu nie ma co tłumaczyć. Żeby choć jakieś jedno zdanie nt. core biznesu spółki ktoś napisał, że to nie wypali, albo tu zrobili błąd, albo....
    Tu jest tylko to co na bankierze możesz spotkać, czyli naganiacie, żbik am płaci, słaba spółka bo nie rośnie itd itd
    No przecież typ który pisze z ironią,że za 4 lata dalej będzie akumulacja nie ma pojęcia co się dzieje w PLI. Fakt, że oczywiście może tak być że nie wypali ani serial, ani du ze VFX, rynek reklamy się załamie +plus to z tego wywiadu o czym nie może mówić Mateusz Tokarz:
    " -Jako Platige Image jesteście znani m.in. z tworzenia animacji, filmów do gier komputerowych, efektów do serialowego "Wiedźmina" itd. Tomasz Bagiński przed premierą jego pełnometrażowych "Rycerzy Zodiaku" mówił mi, że nie mieliście czasu na zrobienie efektów akurat do tego filmu. Ale poza tym robicie coś dla Hollywood? Czy w Polsce powstają efekty do wielkich kinowych przebojów?
    -Akurat przy "Rycerzach Zodiaku" finalnie trochę pracowaliśmy, zrobiliśmy tam kilkadziesiąt ujęć, mimo że mieliśmy wtedy mnóstwo pracy i efekty robił w większości ktoś inny. O tym, co aktualnie robimy, nie mogę mówić, ale generalnie realizujemy i rozmawiamy z wieloma studiami na całym świecie, w tym także w Polsce.
    -O jakich studiach mówimy 
    -Tego nie mogę wyjawić. Najważniejsze, że udało nam się przetrzeć szlaki, na co bardzo mocno pracowaliśmy, gdy pozyskiwaliśmy "Wiedźmina" do postprodukcji dla Platige Image. Co wcale nie było oczywiste. "Wiedźmin" to było nasze IP sprzedane Netfliksowi, ale wciąż musieliśmy się wykazać, udowodnić, że damy radę, żeby zlecenie na VFX znalazły się w umowie. Przyznam szczerze, że pierwszy sezon "Wiedźmina" to była dla nas szkoła życia. Był to bardzo wymagający projekt, ale wiedzieliśmy, że chcemy dostarczyć jak najlepszą jakość i robiliśmy wszystko, żeby tak się stało. Przy drugim sezonie wyciągnęliśmy wnioski i ta praca szła już dużo sprawniej. Początkowy wysiłek i przygotowanie mocno zaprocentowało, bo wypracowaliśmy sobie markę i dziś wielu chce z nami współpracować "

I widzisz kolego, leszcz napisze, ze nikt się spółką nie interesuje bo nie rośnie! Leszcz nie rozumie, ze leszcz nie jest od zarabiania tylko od dawania kapitału. I bardzo dobrze, że leszcz jest zniecierpliwiony, ja też zresztą jestem i to do granic! Tyle, że ja wierzę w spółkę wiem co tu jest grane, mam Ciebie który chodzi na walne i dzieli się ze mną wiedzą, a czasami zadaje pytania w moim imieniu, a leszcze nie i to jest ta zasadnicza różnica, która pozwoli mi i Tobie zarobić! A leszcz hmm przyjdzie po akcje gdy my będziemy z nich wychodzić. Kolego takie jest odwieczne prawo dżungli tfu znaczy giełdy ;)
    Pozwoli wam zarobić za ile lat? A tak wiem, nie ważne że zarobicie po trzymaniu akcji 5-7 lat, ważne że kiedyś zarobicie i dlatego dobrze inwestujecie. Timing jest nieistotny.
    Już ci napisałem, że spółka piach! Zapomnij i szukaj innej bo tutaj nie zarobisz. Wierzę, że znajdziesz inną i zarobisz szybko i bezboleśnie tak jak większość na giełdzie. :)
    Jak się nie ma argumentów to naturalnie można i tak odpowiedzieć. Pochwalcie się ile lat jesteście na spółce ty i fanpli i czy nawet wsadzając pieniądze w etf nie zarobiliście by więcej.
  • Re: spadki na mega-śmiesznych obrotach Autor: ~bialoczerwony1972 [37.47.216.*]
    Nie każdy jest takim miszczem jak ty co to zarabia
  • Re: spadki na mega-śmiesznych obrotach Autor: ~bialoczerwony1972 [37.47.216.*]
    Przecież przyznałem ci rację! Spółka dno więc zapomnij o niej, ja nie mogę bo mi płacą za naganianie po 21zł xD
    mądrali w stylu ''a można było zawsze pełno"
    czemu taki miszcz nie napisze to i to i nie potraktuje tego jako swojego rodzaju zakładu
    - spółka lub inny typ i zobaczymy za jakiś czas np pół roku?
    hehe, po fakcie wszystko wygląda zawsze fajnie i czytelnie nawet tak trudna AT!
    ps> fundamentalnie niejeden analityk przyzna, że platiż to porządna spółka, co oczywiście na oznacza
    popularności wśród inwestorów...
    tak, hehe, porzadna juz od 5-7 lat. hehe. Typ analizy fanpli.
    @pesymista
    Już ci powiedziałem zapomnij o spółce bo ty jej nie kupisz ani po 21zł ani tym bardziej po 29zł gdy odpali ani potem nie weźmiesz jej drożej bo będziesz się bał, tak jak byś nie kupił Lotosu po 9zł gdy ja go ładowałem pełnym garściami gdy wszyscy sprzedawali bo anal wydał słynne reko na 0zł a on spadał potem jeszcze na 7zł! Dołka nie trafiłem ale nie musżę i nie chcę ich trafiać. 16 lat na bananie trochę mnie pokory nauczyło!
    Masz moje zakupy w jednym kółeczku i przestań pier*dolić farmazony bo ja tu obecnie gram już nie o 5 czy 10zł w kolejnym kółeczku, a o konkretne % miszczuniu od ETFów.

https://zapodaj.net/images/fff2dbe3cc8b1.jpg w drugim kółeczku % były mniejsze, ale też było nieźle.
    Pamiętaj nie mierz innych ludzi swoją miarą ynwestorze. Teraz żegnam uprzejmie.
    Obecna średnia po ostatnich zakupach 23zł, i dwie dywidendy!
    Urzekła mnie twoja historia z Lotosem. Ale ja nie o Lotosie a o PLI. Spojrzę za rok i zakładam, ze PLI będzie na tych samych poziomach a ty oraz fanpli będziecie widzieć petardę.
    w 4 lata prawie 50 procent, wow, co drugi ETF zrobil dużo więcej.
    Dnia 2024-03-13 o godz. 19:48 ~Pesymista napisał(a):
    > w 4 lata prawie 50 procent, wow, co drugi ETF zrobił dużo więcej.

"https://zapodaj.net/images/fff2dbe3cc8b1.jpg w drugim kółeczku % były mniejsze, ale też było nieźle."
    Ty chcesz inwestować, a nie umiesz czytać ze zrozumieniem? xD A nie, ty ynwestorze liczyć nie umiesz xD Kupione po 16,xx sprzedane po 27 i odkupione po 14-15zł i sprzedane i odkupione po średniej 23zł_+ 2 dywidendy i za chwilę trzecia. To 50%??? Teraz już wszystkie internety wiedzą,żeś do szkoły miał daleko :)
    Mnie urzekły twoje historie o EFTach i o twoich zarobkach haha Ty o PL chcesz? Głuptaku, cie interesuje czyjaś strategia inwestycyjne a nie PLI. O spółce nie wiesz nic boś ignorant! Dam rękę uciąć że w 2008 to jeszcze gdy słyszałęś giełda to myślałeś Słomczyn albo Grójec xD
    I jeszcze jedno pokaż mi choć jeden wpis głupolu gdzie widziałem petardę! Dasz radę??? To mój ostatni wpis do ciebie jełopo, wpadnij za rok, za dwa.... Ale nie, ty będziesz tu zaglądał codziennie, a za rok jeśli kurs będzie znacznie wyżej to i tak nic nie napiszesz bo takie łby nie mają honoru by przyznać się do błędu!

4 kw sezonowo mocny nie bywa, do tego perturbacje że strajkiem, raczej pod kreską choć ciężko ocenić z powodu zbyt małej ilości danych
    Zaraz koniec 1Q i prawdopodobnie żelek z funduszu będzie wyciągał kursidło, a przy okazji zbiorze znowu kilka tysi papieru... No chyba, że tym razem będzie inaczej i wejdą w nowy Q z ceną około 30% niższą ni w 4Q2023. :D.
[x]
PLATIGE -8,80% 8,70 2025-12-17 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.