przecież wiadomo co będzie żródłem finansowania.......dalszy drenaż obecnych akcjonariuszy przez kolejną emisję zaplanowaną do sierpnia 2024. Oczywiście będą obietnice o nowej koncesji i planach kolejnych odwiertów gazowych z mega potencjałem bo trzeba pod coś ubrać nowych. Szkoda tylko że w maju mija rok od odwiertów w Tunezji z których w dalszym ciągu nie można przeprowadzić nawet testów....bo ropa nie wypływa na powierzchnię.
strata bedzie potezna to wiadomo od dawna, a co do Tunezji, to tamtejszych polach nic sie nie dzieje od wielu miesiecy i to jest informacja zweryfikowana akurat. Tunezyjczycy nabijaja sie z firm wydobywczych, ze kopia w wielkiej piaskownicy gdzie poza piachem nic nie ma, a to co bylo wydobyly inne firmy wiele lat temu... Taka prawda. Tyle, ze Serinus musi jakies pozory zachowac zeby moc mamic takie osozlomy jak tutejsze trolle pro-wzrostowe...
Gaz ziemny jest najtańszy od ponad 2 lat.
Przy tak słabym dolarze wyniki za 4Q23 i 1Q24 będą makabryczne.
Ciekawe co zarząd wymyśli żeby ratować swoje pensje.
Nikt w UK nie będzie taki głupi żeby objąć akcje nowej emisji nawet po 2 pensy.
Swoja droga troche dziwie sie narcosowi... po tylu latach w koncu zrealizowal strate i zupelnie nie wiem po co znowu kupil tego trupa.. Choc unikam podawania roznych typow to zrobie wyjatek... Teraz rosnie tyle spolek, branza AI daje jakies niewyobrazalne zyski a wzrosty na ten rok moim zdaniem dopiero przed nami i nie tylko na ten rok, krypto rosna jak szalone - moim zdanie BTC spokojnie zblizy sie do 100k - nie przekroczy pewnie ale do 90k dojdzie, a nawet jesli bedzie korekta to tu akurat nowe ATH beda tak czy inaczej (oczywiscie teraz kupowac troche ryzyko, bo korekta pewnie bedzie, ale dlugoterminowo i tak sie zarobi solidnie, bo to bardzo cykliczne aktywa), najwzyej poczekasz dwa lata i zamiast za 90k sprzedasz za powiedzmy 120k.. W Polsce np Rainbow... akcje kupowalem po spadkach za okolo 20zl - moglem nizej ale sie zgapilem... Tu akurat zakup podyktowany byl tym ze sam duzo z nimi podrozuje... PlayWay zaczyna wygladac obiecujaco.. Fajna spolka dywidendowa.. Kiedys kupowalem po 130-140 zl sprzedalem za ponad 400, teraz znowu zaczynam sie przygladac... CD Projekt jest stosunkowo tanio, 200-300% pewne, oczywiscie nie w tydzien, ale jak ktos trzyma stratna pozycje z 10 lat, to te 2-3 lata zeby zarobic kilkaset procent chyba nie jest problemem.. Po co znowu kupowac Serinus i patrzec jak dalej topnieje kapital... Nie rozumiem tego.. Narcos to kumaty typ, ale tej decyzji nie rozumiem po prostu..
7,5grosza za ta padline to jest cena zbyt wygorowana. Realna cena to okolo 20gr za akcje.. Nie zapominaj, ze nikt nie aktualizuje wartosci ksiegowej tej padliny a ta spadlo i to drastycznie, smiem stwierdzic, ze nawet kilkukrotnie... Mozliwe, ze i moje 20gr sa cena zbyt duza!
Jutro jak zwykle pokażą tą samą prezentacje w powerpoint tylko kwotę straty za 4Q23 będą musieli zwiększyć.
Ciekawe czy kurs w UK jutro zjedzie poniżej 1,5 pensa (7,5 grosza).
Serinus żeby przetrwać do końca roku musi zrobić dużą emisja tanich akcji na GPW. W UK już nikt nowej emisji nie dotknie.
Żaden bank nie udzieli Serinusowi pożyczki lub kredytu ponieważ jedyne zabezpieczenie, które mają to troche złomu w Rumunii.
malo tego, powiem Ci jakie jutro beda artykuly w mediach... Beda to artykuly "Serinus Energy chce/planuje inwestować środki w rozwój".. Takie tytuly pojawiaja sie od kilku lat w zasadzie jest to kopiuj-wklej artykulu z kwartalu wczesniej ;) Moge nawet zalozyc sie, ze taka bajka bedzie, plus oczywiscie, wszystko idzie zgodnie z planem, Serinus chce... Serinus planuje.. itd :) Ciekawe kto poza kilkoma trollam iz forum jeszcze w te brednie uwierzy?
Ciekawe w jaki sposób zainwestują stratę netto 8 537 000 $ z 4Q23 :), która jest tak jak przewidywałem rekordowa.
W Londynie kurs już spadł -10% do 2,2 pensa (11 groszy) za akcje.
KONIEC jest już blisko...