Jest pewne, że przejdą na magazyny energii a z Chińskim inwestorem osiągną wiele. Bo takie firmy jak ta proszą się o Chińską interwencję i rozwój magazynów energii nowej lepszej generacji. Wystarczy poczekać na nowe minima i wtedy kupować. Ja już ustaliłem dla własnej wiadomości przy jakiej wycenie tu wejdę.
Będzie się działo.
Maja zebrane już spore doświadczenie z projektów oze z dofinansowaniem, które 2 lata temu porzucili z oczywistych względów.
Po uruchomieniu KPO, oze znowu będzie odmienia e przez wszystkie przypadki, dodatkowo sezonowo, wioana zawsze była czasem na oze:)
Dnia 2024-03-08 o godz. 17:43 ~Mariusz napisał(a): > Jest pewne, że przejdą na magazyny energii a z Chińskim inwestorem osiągną wiele. Bo takie firmy jak ta proszą się o Chińską interwencję i rozwój magazynów energii nowej lepszej generacji. Wystarczy poczekać na nowe minima i wtedy kupować. Ja już ustaliłem dla własnej wiadomości przy jakiej wycenie tu wejdę.
A co to za inwestor z Chin? Jak się nazywa? Z jakiego miasta? Podaj jego stronę internetową.
To ten sam chiński inwestor dzięki któremu ponad rok temu mieli panele ściągać do Polski. Widzę nowa odsłona wału, tylko broń Boże nie sprzedawajcie na nowych minimach, ciągle kupujcie. Kupujcie do 10 groszy. Ładnie was tu żenią.
Dnia 2024-03-08 o godz. 17:43 ~Mariusz napisał(a): > Jest pewne, że przejdą na magazyny energii a z Chińskim inwestorem osiągną wiele. Bo takie firmy jak ta proszą się o Chińską interwencję i rozwój magazynów energii nowej lepszej generacji. Wystarczy poczekać na nowe minima i wtedy kupować. Ja już ustaliłem dla własnej wiadomości przy jakiej wycenie tu wejdę.
A co oni z tą branżą mają wspólnego, oprócz tego że mieli kiedyś udziały w garażowym instalatorze paneli Power Semper, który montował je w niedużych ilościach na domkach jednorodzinnych i stodołach, produkowali też przez bardzo krótki czas stelaże do paneli. Poddali tę produkcję i sprzedali linię. Ta firma zajmuje się produkcją prostych elementów metalowych do maszyn rolniczych i na tym się znają. Jest jednak trochę różnicy między prostym stalowym hakiem a skomplikowanym systemem baterii do magazynowania prądu. I dlaczego miałaby być atrakcyjna dla jakiegoś inwestora skoro na rynku takich firm są setki.
No i po co te oczywistości pisać? Mur Beton się ciągle podnieca, zero refleksji. Napiszę ci w przypływie ekscytacji żebyś wziął popcorn i colę i się podniecał razem z nim. Nikt nie wie czym, bo tu nic nie ma, ale masz nie podniecać.
Sam jesteś g(łąbie prosty stalowy hak, haha
Zadaj sobie trud i zobacz produkcję na stronach TechnoEnergy i AgroSteel. W zakresie OZE mają kompetencje do dużych projektów dla firm i gmin od fazy aranżacji finansowania i to ich wyróżnia
Dnia 2024-03-09 o godz. 12:47 ~odp napisał(a): > Sam jesteś g(łąbie prosty stalowy hak, haha > > Zadaj sobie trud i zobacz produkcję na stronach TechnoEnergy i AgroSteel. W zakresie OZE mają kompetencje do dużych projektów dla firm i gmin od fazy aranżacji finansowania i to ich wyróżnia
to zwykły warsztat ślusarski z obrabiarkami numerycznymi jakich są setki w Polsce do tego w po PRLowskich halach po jakiś starych zakładach rodem z komuny ulokowanych w centrum miasta.
To tak jakby producent taczek miał produkować mercedesy.
Co do tych kompetencji przekłada się to na jakieś realizacji czy tylko na kompetencjach sie kończy, prosze o przykłady takich realizacji.
Zresztą ta dyskusja nie ma sensu bo nie ma żadnego chińskiego inwestora.
O jaką produkcję ci chodzi?
Nikt w Europie nie produkuje paneli PV. Na świat robią je głównie dwie duże chińskie firmy. Tu co najwyżej można obrandować produkt, swoim logi jeśli to pomaga komuś w sprzedaży.
A co mają hale w centrum miasta do jakości produkcji? Zatrudniają blisko 100 osób z doświadczeniem, więc...
Dnia 2024-03-09 o godz. 13:21 ~odp napisał(a): > O jaką produkcję ci chodzi? > > Nikt w Europie nie produkuje paneli PV. Na świat robią je głównie dwie duże chińskie firmy. Tu co najwyżej można obrandować produkt, swoim logi jeśli to pomaga komuś w sprzedaży. > > A co mają hale w centrum miasta do jakości produkcji? Zatrudniają blisko 100 osób z doświadczeniem, więc...
Jak się już nauczysz czytać ze zrozumieniem to będziesz wiedział o czym jest wątek, bo nie o panelach. Nie masz bladego pojęcia o tym rynku dlatego kompromitujesz się bzdurami o tym, że w Europie nikt nie produkuje paneli PV. Kilkanaście firm je produkuje są to głównie firmy z Niemiec Holandii Francji a nawet Norwegii. O to pierwsza z brzegu:
https://www.youtube.com/watch?v=jTMUaNvsqpI
> > A co mają hale w centrum miasta do jakości produkcji? Zatrudniają blisko 100 osób z doświadczeniem, więc...
z doświadczeniem w produkcji prostych haków, a nie w produkcji banków energii, o których jest wątek. Coś mi się zdaje że jesteś zrozpaczonym posiadaczem akcji tej firmy i próbujesz je wciskać jakimś naiwnym, którzy uwierzą w to że będzie ona teraz produkować banki energii z udziałem chińskich inwestorów.
Tylko ty leszczu bredzisz o jakiejś produkcji, która tu do niczego nikomu nie jest potrzebna.
O rynku oze nie masz bladego pojęcia. Bo nie o produkt tu chodzi, którego aktualnie na rynku jest zatrzęsienie. Domowe oompy ciepła spadły zv50k do 10k Ale nie będę cię edukował, jakbyś czytał ze zrozumieniem a nie p.... ł farmazonów to byś to doczytał w czym clu, haha
Dnia 2024-03-09 o godz. 13:48 ~odp napisał(a): > Tylko ty leszczu bredzisz o jakiejś produkcji, która tu do niczego nikomu nie jest potrzebna. > > O rynku oze nie masz bladego pojęcia. Bo nie o produkt tu chodzi, którego aktualnie na rynku jest zatrzęsienie. Domowe oompy ciepła spadły zv50k do 10k Ale nie będę cię edukował, jakbyś czytał ze zrozumieniem a nie p.... ł farmazonów to byś to doczytał w czym clu, haha
Leszczu to sobie możesz mówić do swojego ojca jak ci pozwoli, napinaczu zza klawiatury, za taki tekst normalnie byś dostał w łeb. Ktoś kto nie wie że w Europie produkowane są panele raczej nie jest kimś od kogo czegokolwiek bym się chciał uczyć.
Brednie, ta spółka ma tylko z tą branżą nazwę wspólną. Wywalili się na prostym zgrzewaniu ramek a mieliby robić banki energii.
Sprzedali instalacje, bo spka powiązana PGF kupiła producenta K-500,a w tamtym okresie rynek był na łopatkach z braku kasy na dofinansowanie projektów gminnych.
Dnia 2024-03-09 o godz. 13:28 ~odp napisał(a): > A po za tym to nie tesla, haha > > Zobacz kapitalizację a w obrocie tylko 10,4 mln akcji!!! > > 5 zł wkrotce:)
500% wzrostu wkrótce oparte o bajki o produkcji banków energii, bardzo prawdopodobne :) Niezły z ciebie troll.
Dnia 2024-03-09 o godz. 14:20 ~odp napisał(a): > To nie wzrost, to ledwie powrót do średniorocznego kursu z przed lat, kiedy spółka była znacznie uboższa:)
Widzę, że o giełdzie masz takie samo pojęcie jak o oze oraz o poprawnym pisaniu. Tak, tak masz rację wejdą w banki energii z największymi chińskimi graczami i niedługo kurs 5 zł czyli ten SPRZED potopu, a potem 500 zł. Tak będzie niebawem.
Ty Chińczyk, ty chyba nie wiesz z kim piszesz ha ha ha. Ten odp to jest lokalny forumowy błazen powieszony tutaj kilka lat temu na 6 zł, który myśli że skoro za tyle kupił to tyle musi teraz kosztować. On ma nick Vincent ale wszyscy na niego wołają Kuku na muniu chyba nie muszę wyjaśniać dlaczego. Ciągle wymyśla jakieś głupoty, bo myśli że od tego kurs urośnie. Ostatnio się zbłaźnił bo bredził o dofinansowaniu w lutym, dofinansowania oczywiście nie było więc teraz bredzi o agrofarmach fotowoltaicznych, a teraz o bankach energii. Dodatkowo ma urojenia i wszędzie widzi Staregoznajomego, to jakiś inny typ z innego forum który mu zlał skórę. Aha i nie poprawiaj go z ortografii, bo on te byki nie wali dlatego że podstawówki nie skończył tylko dlatego, że mu tak telefon poprawia. Serio! Nie żartuję, on tak twierdzi. Poszukaj sobie jego wątków z nickiem Podradomskijamnik. A tutaj masz jeden jego popis, żebyś wiedział z kim masz do czynienia:
A co nie jest prawdą Kuku na muniu z tego co napisałem? Jedynie co się zmieniło, to że zamieniłeś dofinansowanie w lutym na "w tym kwartale" czyli do końca marca. Reszta się zgadza, na wszystko są dowody w postaci twoich głupich wpisów.