Qbq za wcześnie najpierw Zakar a potem Ty napisaliście o nowym harmonogramie prac na GSM-R choć oficjalnie go jeszcze nie ma dlatego frajerzy już nie sprzedają w dół.
Ojej Czy dziś ludzie powariowali? Kupują coraz wyżej ... A przecież spadnie no nie Parkiet, Bin, Artur, Ce i inni koledzy ... padło to padło powinno być już na 1,5zł albo nawet na 1zł Coś się wydarzyło, że tak ciągną w górę, czy to wy robicie zasłone dymną przed kolejną obsuwą?
Qbq co tak podniecasz się tą spółeczką bo ciśnienia dostaniesz.Dla przykładu ZUE wzrosło w ostatnich 2-3 tygodniach o 3 złote do12,30 i to jest konkret. A tu tak na prawdę nic się dzieje.
Tylko mi po wskaźnikach, arkuszu zleceń i krzywych kroczących wychodzi że ta spółka przy 4 zł dopiero wyhamuje. Ale róbcie co chcecie. Nie namawiam tylko żebyście nie żałowali
Ce to ja z tobą teżkupimy razem za 1zł Binu - jest źle prawda i będzie jeszcze gorzej. ZUE procentowo liczysz 3 zł od czego względem czego? Bo wiem że ty ekonom i matematyk zacny jesteś Ja sobie policzyłem na boczku, że Compr od ostatniego dołka wzrozło tylko 30%, kiepsko prawda? Na pewno zaraz spadnie jak pisaliścier do 1zł Czekamy
Parkiet, a miało spadać nie? To nie ty uchylałeś siejuz od odpowiedzi że "dlaczego dalej nie spada"? Wyjaśnij mi proszębo się trochę denerwuje ... chciaem kupować za 1zł, a tu rośnie, dlaczego? Napisz prosze, bo jestem w stresie
Rośnie bo chłopaki nie dotrzymali słowa miało być 300 mln zł kary dla Compremum (część z miliarda dla całego konsorcjum) bankructwo spółek oddanie kasy do UE i rezygnacja z projektów a tymczasem nowy minister mówi że chce to robić dalej tylko przyśpieszy rząda na komisji specustawy by szybciej procedować pozwolenia na budowę a na dodatek mówi że dogada się z firmami i pojechał nawet na posiedzenie sądu polubownego przy prokuratorii generalnej. Dla trolli spadkowych to przecież katastrofa wizerunkowa bo mieli sprawdzone informacje że swoich pewnych źródeł że projekt upadnie !! Na dodatek UE przedłuża termin i zwiększa finansowanie projektu a przedstawicielka PKP PLK wprost mówi o waloryzacji całego kontraktu o +10% czyli o minimum 288 mln zł.
I tylko tanich zakupów poniżej 1,90 jest żal...
Dnia 2024-03-11 o godz. 11:52 ~Marek napisał(a): > Rośnie bo chłopaki nie dotrzymali słowa miało być 300 mln zł kary dla Compremum (część z miliarda dla całego konsorcjum) bankructwo spółek oddanie kasy do UE i rezygnacja z projektów a tymczasem nowy minister mówi że chce to robić dalej tylko przyśpieszy rząda na komisji specustawy by szybciej procedować pozwolenia na budowę a na dodatek mówi że dogada się z firmami i pojechał nawet na posiedzenie sądu polubownego przy prokuratorii generalnej. Dla trolli spadkowych to przecież katastrofa wizerunkowa bo mieli sprawdzone informacje że swoich pewnych źródeł że projekt upadnie !! Na dodatek UE przedłuża termin i zwiększa finansowanie projektu a przedstawicielka PKP PLK wprost mówi o waloryzacji całego kontraktu o +10% czyli o minimum 288 mln zł. > > I tylko tanich zakupów poniżej 1,90 jest żal...
Powszechnie wiadomo, że GSMR jest już przestarzałą technologią i są plany na 5G. Nokia sobie ostrzy na ten projekt zęby, a takie firmy jak Compremum pójdą w odstawkę.
Parkiet to nic nie wiesz ? Minister już podał w jakim trybie będzie się odbywać migracja do nowego systemu opartego na LTE+ naprawdę nic tu nie czytasz ?
Nie będzie kontraktu na całość dla całej Polski będą modernizowane kolejne linie z GSM-R do LTE+. Parkiet obudź się wszystkie wiadomości przesypiasz !!
Mylisz sprawy. W całej Polsce trzeba pilnie ukończyć i uruchomić GSMR i potwierdza to zarówno ministerstwo jak i PKP. Pomimo tego, że GMSR jest przestarzały w stosunku do najnowszych technologii to jest o niebo lepszy niż obecne rozwiązania i w dużej części jest już wykonany. To co robi Compremum w konsorcjum to baza, urządzenia, które są tak czy inaczej niezbędne niezależnie od tego, czy system będzie unowocześniany. Chociaż jak znam PKP to moim zdaniem GSMR będzie prowizorką na kolejne dekady.
Dnia 2024-03-11 o godz. 11:22 ~Qbq napisał(a): > Parkiet, a miało spadać nie? > To nie ty uchylałeś siejuz od odpowiedzi że "dlaczego dalej nie spada"? > Wyjaśnij mi proszębo się trochę denerwuje ... chciaem kupować za 1zł, a tu rośnie, dlaczego? > Napisz prosze, bo jestem w stresie
Parkiet obiecujesz że po wynikach rocznych ok 44 mln zysku netto czyli ok 1 zł zysku na akcję będziesz sprzedawać po 1 zł ?
Super !! a masz jeszcze choć 300k na sprzedaż ?? Chętnie kupię nawet po 1,50 !!
Parkietto, ale ja sie stresuje że nie spada, a miało spadać - pisałeś. Dlaczego mam tyle czekać. Wierzyliśmy ci i co? Uważasz że jesteś niewiarygodny wraz z kolegami?
Parkiet to
Nie odpowiedziałem mi.
Zawsze odpowiadałem.
Czy rzeczywiście wraz z kolegami przestaliście być wiarygodni? wycofaliscie się?
Dlaczego?
Dlaczego taki chłam nie spada, a miał spadać...
A może ty spadasz Parkiet to wraz z Binem
I jeszcze Pawełek był wygadany ...
Pociąg? Do czego. Z tych zysków i waloryzacji to ile pójdzie na dywidendę. Może już jutro będzie jej „odcięcie” jak wyczołgana na górkę drezynka zobaczy, że nowych umów i projektów tu nie ma, a zobowiàzania pracownicze trzeba regulować
Paweł Piotrowski - Prezes Zarządu Radosław Załoziński - Wiceprezes Zarządu Michał Ulatowski - Wiceprezes Zarządu Maciej Gracz - Wiceprezes Faradise Energy z Grupy Compremum Sebastian Celer - nadzór nad kontraktami
Panowie się uśmiechają i cieszą z tego faktu. Compremum dzisiaj zmieniło taktykę i wraca na swój tor spadkowy utrzymujący się od 3 lat.
Kolegę Parkieta coś boli i sie uwyzewnętrznia... Coś wie, coś mu się wydaje. Obawia sie? że mu nie wyszło tak jak chciał ... COMPR sobie daje radę. Popłynąłeś Parkietto :)
Dnia 2024-03-12 o godz. 16:09 ~Qbq napisał(a): > Kolegę Parkieta coś boli i sie uwyzewnętrznia... > Coś wie, coś mu się wydaje. > Obawia sie? że mu nie wyszło tak jak chciał ... COMPR sobie daje radę. > Popłynąłeś Parkietto :)
Nic mnie nie boli, mam się świetnie. Widzę, że Tobie coś dolega. Jak myślisz, czemu Ci wszyscy panowie odeszli z Compremum?