Ja rozumiem optymizm, sam bym chciał żeby rosło do nieba, ale potrafisz sobie policzyć ile od kursu zamka do 1 PLN jest %? To nie Nasdaq żeby sobie frunęło bez wideł i zastopowania notowań.
Nie mniej niż 39,86% do ceny 1,00zł/szt. Podaj swój wzór wg którego wyszła Ci Twoja wartość przy obecnej cenie 0,7150zł/szt. Wg mnie: (1,00zł-0,7150zł)*100%/0,7150zł =39,86013986%
FON tam poszło bodajże z 15 groszy na 5 zł ponad a zamek był 4 24 zł, więc co ty pierd.. że nie nasqad :"178.235.178" fakt dostał karę 5 milionów ale zarobił 20 milionów w miesiąc i każdy był szczęśliwy, każdy zarobił dużą kasę a spółki pierdoły że tak powiem przestrzegają prawa giełdowego i wychodzą na tym jak wychodzą, Dużo jest spółek co zyskują na oszustwach i oni mają kasę i wpływa kasa na konto państwa i my też coś grosza łykamy. Pamiętaj żyj godnie w świecie prawa ale tak żeby nie mieć lepiej od innych " Mentalność Polska"
Dobrze kolega wyżej wyliczył, wzrost jednego dnia do 1 ziko to prawie 40%. Uważasz, że w ciągu jednej sesji to realne? Jeżeli tak, dlaczego to nie urosło tyle dzisiaj? Ja nie mam z tym problemu - dla mnie może być i więcej. Mi to pasuje Tylko jak czytam takie "wyliczanki "to mi się śmiać chce bo to dość typowe dla tego forum. Dopiero co wyszedłem z Trakcji. Tam 3 złote miało być" do piątku ". To sobie zobacz jak to się dziś skończyło. Chciejstwo nie steruje kursem.
Czy w ciągu jednej sesji? Nie wiem, dzisiaj po 15 zablokowali bo zamknęło się na górny zatrzask. To dobry znak bo jest duże zainteresowanie i jest dużo zleceń kupna PKC. Jeśli tak będzie w poniedziałek to górne widły będą około 1 zł. Czy tak sie zakończy sesja trudno powiedzieć, ale jest to realne. Na pewno wysoka dywidenda przyciągnie inwestorów i będą się dziać ciekawe rzeczy.
Moim zdaniem albo nabijanie nas w butelkę?
1. Naganianie na akcje których nikt nie chce aż do dnia walnego zgromadzenia. A walne może nie podjąć zgody na wypłatę dywidendy.
I co im zrobicie. ... Zostaniecie z tymi akcjami......
2. Getin się nie otworzy do walnego.
3. Ktoś chce do walnego podnieść wartość akcji i zarobić. Potem sprzedać.
Czarnecki już zadowolony bo już podniósł wartość swoich akcji w chwilę o 38 procent.
ALe i MY tesz Zarobimy.....
Scenariusz może być różny. Nikogo nie namawiam na sprzedaż ani na kupno. Dzieci przecież tu nie grają. Cała ta giełda to jeden wielki hazard, można dużo zarobić, można wszystko stracić. Mierz siły na zamiary. Inwestuj tyle na ile cię stać. Nie stać cię na porażkę to zwijaj żagle i do mamusi. Nie jeden raz to przerabialiśmy. Ja tam zaryzykowałem. Co będzie? Nie wiem. Zobaczymy za miesiąc.
Na zamku w piątek na kupnie stało prawie 600 tys akcji... W poniedziałek może być podjazd pod 1 zł. Ale czy będzie 89 czy 1,01 nie wiem. W każdym razie może być wysoko! A że PO jest u władzy wszystko się może zmienić! A dla Czarneckiego te 30 mln to kropla w morzu.... On już miliardami obracał. Chce wrócić na szczyt!